A megoldás

Feminista szervezetek csalódottságuknak adtak hangot amiatt, hogy New York állam csak a születésig engedélyezi az abortuszt, amikor nyilvánvaló, hogy semmilyen genetikai, biológiai vagy külső megjelenésbeli különbség nincsen egy születés előtt álló és egy megszületett gyermek között. Ezért a törekvésük az, hogy az abortuszt tegyék lehetővé a szülés után is, hiszen például nyilvánvaló mentális sokkot okozhat egy anyának, ha lányt vár és fia születik, esetleg transzneműt szeretne, de lány lesz.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Ilyenkor a krízishelyzet megoldása a nem kívánt jövevény hatékony kiiktatása volna. És mivel egy csecsemő még továbbra sem ember, hiszen nem tudja magát ellátni, külső segítség és táplálás nélkül elpusztulna, ezért a szülő életében később jelentkező válsághelyzet (nem tud aludni a sírástól; ideges, mert szoptatnia kellene, pedig kezdődik a tévében az Agymenők; undorodik a pelenkából kifolyó kakitól stb.) ugyancsak feljogosítja a termék (baba) előállítóját, hogy megsemmisítse. A méhen kívüli abortálásra többféle módszer létezik, amelyek közül a legolcsóbb és otthon is könnyen megvalósítható a lekapcsolás a kajagépről, vagyis az anya nem szoptat többé. Ilyenkor 24-48 órán belül az abortálandó kiszárad, és elszállítható. Egyéb módszerekhez külső segítséget is igénybe lehet venni, ilyen az erek felvágása (bár vagány, emancipált nő ezt is elvégezheti maga), továbbá a méreginjekció vagy a fejnek a törzstől való elválasztása egy erőteljes baltacsapással.

A nő jogosult a teste fölött rendelkezni, ezért az abortuszt a férjre is ki lehet terjeszteni, ha a nő testét saját vágyai kiélésére használja. De a törvény bárkire vonatkoztatható, aki a nőnek mentális vagy anyagi problémát okoz: az idegesítő szomszéd, az anyós, a bolti eladó, az adószedő, a rendőr vagy esetleg a feminista. Túlélésünk érdekében tehát arra kell vigyázni, hogy sose legyünk magzatok, kisgyerekek, férjek, szomszédok, anyósok, bolti eladók, adószedők, rendőrök, vagy feministák.

Lapszám: