Jelenlegi hely

Vélemény

2017. 03. 24.

Bencsik András
„Ellentétben azzal, amit a HAZUG HÍREKBŐL hallottak, roppant értékes találkozóm volt a német kancellárral, Angela Merkellel…” Nem az a világ szégyene, hogy Trump elnöknek így kell üzenni?
Lovas István
Nézzük, mit ír a szerző Újbeszéd, politikai korrektség és a következményei című fejezetében.
Gazdag István
A kínai kormány információs irodája által összeállított dokumentum szerint az USA változatlanul az emberi jogok bírájának szerepében tetszeleg.
Szalay Károly
A trójai Priamosz király tragikus sorsú lányának, Cassandrának rémületes jóslatait megmosolyogták, de azok mégis beteljesültek. Mai kortárs Kasszandránk az olasz Oriana Fallaci (volt).
Ungváry Zsolt
Történt egyszer, hogy Bergengócia eldugott kis falujában a helyi tanító feleségét elszerette a kövér asztalos. A felszarvazott férj éjszaka felkereste és agyonütötte a csábítót.
Pozsonyi Ádám
Meg vannak az emberek hülyítve ezekkel az ideológiákkal: egy ismerősöm e szókkal küldte el melegebb éghajlatra az egyik lányt: „Te kulturmarxista!”
Zárug Péter Farkas
A modern Törökország immár 90 éves politikai berendezkedését Erdogan saját hatalma bővítésének és meghosszabbításának bűvöletében kívánja átalakítani.
Szentesi Zöldi László
A mostani török–európai vitában hajlamosak vagyunk kulturális-vallási összecsapást látni, pedig a történtek aktuálpolitikai háttere szinte nyilvánvaló.
Bándy Péter
A Simicska Lajos híd a jelek szerint épülőben van, kérdés, hogy Kéri Lászlón és Vona Gáboron kívül ki akar még átsétálni rajta.

2017. 03. 17.

Bencsik András
A gyűlöletkampány elkezdődött, és biztosak lehetünk abban, hogy egy éven át nem is ér véget. Aztán majd valamikor a nyár vége felé felbukkan egy gyönyörű szép arc: egy Majtényi, egy Vona, egy Fletó, egy Fekete-Győr vagy valaki más…
Gazdag István
A szuperszámítógépek teljesítménynövelése érdekében folytatott tudományos versenyfutás képes teljesen megváltoztatni a globális gazdasági és geopolitikai konstellációt.
Szalay Károly
Ha már megkezdtem Faragho népbírósági tanúvallomásának ismertetését, folytatom. Mondandójából kiderül: bátyja halála után ifj. Horthy Miklós vette át szerepét apja németektől való szabadulási kísérleteiben.
Ungváry Zsolt
Új gyerek érkezett az osztályba. Bejött, vagyis inkább begurult a terembe, hiszen rettenetesen kövér volt. Kati néni megkérte, mutatkozzon be.
Pozsonyi Ádám
Azt írja az Index – mert az mindig igazat ír –, hogy Budapesten leáll a tömegközlekedés, mert „viszik a sofőröket Bécsbe háromszoros fizetésért”
Zárug Péter Farkas
Az ellenzéki jelöltállítás szimbolikusnak volt mondható, és már az is eredmény volt Majtényi László egykori ombudsmannak, volt ORTT-elnöknek, hogy egyáltalán hivatalosan jelöltté tudta emelni az ellenzék – a Jobbik támogatása nélkül.
Lovas István
Mielőtt elkezdenénk a sorozatunk folytatását, nagyon jó hírrel tudunk szolgálni olvasóinknak. A Magyar Menedék Könyvesház bejelentette, hogy az itt ismertetett Soros-könyv várhatóan e hónap végén megjelenik magyar fordításban.
Német Dániel
A srác ott fekszik a hóban félholtan a csepeli éjszakában, a gyerekkori haverjai pedig fotózzák, miközben még azt sem tudják, vajon kinyitja-e valaha a szemét, vagy éppen az utolsó fényképet készítik róla.

2017. 03. 10.

Bencsik András
A balliberális világ taktikát váltott: „Patrióták akartok lenni? Akkor nesztek! Kaptok! Egy új Fidesz-variációt, a Fidesz 2.0 változatot!”
Pozsonyi Ádám
„Ha majd minden rabszolga-nép / Jármát megunva síkra lép / Pirosló arccal és piros zászlókkal / És a zászlókon eme szent jelszóval: / »Világszabadság!«”
Gazdag István
Barack Huszein Obama elnökségének mérlege összességében teljes kudarcként értékelhető.