Jelenlegi hely

Vélemény

2017. 02. 24.

Bencsik András
A Demokrata most bizonyítékot mutat be arra vonatkozóan, hogy az őszödi beszéd által kirobbantott tiltakozás, majd az ebből kinövő zavargások valódi célja a négyes metró ürügyén lebonyolított rablás elkendőzése volt.
Ágoston Balázs
Az úgynevezett Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport nem kételkedik abban, hogy László Petra nem önvédelemből, hanem előítéletes indíttatásból cselekedett 2015 őszén a röszkei gyűjtőpontnál.
Gazdag István
Obama dicstelen uralkodásának a vége igencsak puskaporosra sikeredett.
Szalay Károly
A bolsevistáktól örökölt lelki terror feszélyezi a magyar történetírók egy részét.
Ungváry Zsolt
Azelőtt mindig papíralapú Kincstári Takarékjegyet vettem, ha egy kis spórolt pénzem volt, de a postán minden alkalommal arra biztattak, inkább nyissak értékpapírszámlát és arra fizessek.
Pozsonyi Ádám
Lina videóját nézem. Hogy kicsoda Lina? Fogalmam sincs. Végül is mindegy. Hajnali fél hatkor mindegy az embernek. Ez az az időpont, amikor visszafeküdni felesleges, de felkelni is.
Zárug Péter Farkas
A hajó elment. Az ügynek egyetlen győztese van, egy új politikai formáció: a Momentum.
Lovas István
A múlt héten a könyv ismertetésében elérkeztünk 1992. szeptember 16-hoz, amikor Soros döntő szerepet játszott a „Fekete szerdában”, amely „eltörte a font gerincét”.
Szentesi Zöldi László
Igazuk van azoknak, akik szerint a világháló a létező valamennyi mocskot, pletykát, hazugságot ránk zúdítja, de csendben emlékezzünk meg arról, hogy a hírközlés és a tájékoztatás teljes szabadsága is ott valósul meg.

2017. 02. 17.

Szentesi Zöldi László
A francia jobboldal a jelek szerint éppen most igyekszik elveszíteni a májusi elnökválasztást. Azt az elnökválasztást, amelyet nemrégiben már előre odaadtak Francois Fillonnak, mondván, senki sem tudja megszorítani a volt miniszterelnököt.
Gazdag István
Egyesek számára Obama megválasztása nagyobb esemény volt, mint az első ember a Holdon. Mások számára konstruktívabb, mint a berlini fal lebontása.
Szalay Károly
Ennek a hagyományos partizántevékenységnek mai, modern formájú változata, „továbbfejlesztése” a terrorizmus. Leszögezhetjük: az újvidéki megtorlásokat ez a partizántevékenység váltotta ki.
Ungváry Zsolt
A Central Park állatkertjéből fejveszetten menekültek az oroszlánok (az Alex nevű egészen Madagaszkárig), és a zajtól még Bronxban is betörtek az ablakok.
Pozsonyi Ádám
Emlékszem gyermekkoromból egy jelenetre. Mentünk a piacra krumpliért – a tél beállta előtt mindig hazafuvaroztunk egy harminckilós zsákkal –, s az Erzsébet királyné útjára kanyarodván apám megállt az újságosbódé előtt.
Zárug Péter Farkas
Orbán Viktor történelemfilozófiai felfogása Hegel filozófiai alapjain állt, s magát egyfajta vátesz pozícióba helyezve »a történelem irányának« keresőjeként, vagy egyenesen látójaként beszélt közönségéhez.
Lovas István
A múlt héten ott hagytuk abba, hogy Soros az offshore Quantum Alapjához 99 „igényes” befektetőt keresett, hogy jelen lehessen az amerikai piacon, ugyanis ezt a befektetői számot ott jogszabály írja elő.
Bencsik András
Hölgyeim és uraim, a sötét középkor visszatért. Köszönet érte a bírói karnak. 2006-ban nem volt rendőrroham. Senkit nem lőttek fejen, nem lőtték ki a szemét, nem verték véresre, és könny­gázt sem lőttek a riadt, hazafelé tartó tömegbe.

2017. 02. 11.

Bencsik András
A budavári kitörés a II. világháború egyik leghősiesebb pillanata volt: a várvédők csak a dicstelen és a dicsőséges halál között választhattak – és a dicső halált választották.

2017. 02. 10.

Bencsik András
Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédében eszelős dolgokat mondott. Ami durvaság az eszébe jutott, beleordította a nyilvánosságba, abban reménykedve, hogy erre majd odafigyel az ország népe, és belőle ismét hős lesz.
Lovas István
Andreas von Rétyi: „George Soros A multimilliárdos, globális hálózata, és a világ vége, ahogyan azt ismerjük” című könyvének ismertetése