Jelenlegi hely

Vélemény

2017. 01. 13.

Bencsik András
Vona Gábor bajban van. A rettenetes tagság (copyright by Szabó Iván, MDF) nem óhajtja követni a pártelnök fordulatait.
Bencsik Gábor
Mulatságos dolog követni az amerikai demokraták (liberálisok) erőfeszítéseit annak megmagyarázására, hogy miért veszítették el a választásokat.
Ágoston Balázs
Nem politikai termék, nem is a pillanat uralása, hanem gondolati és egzisztenciális önállóság – nagyjából ezt jelenti a polgári létforma. Előképe igen régi, jelenkora ellentmondásos, hazánkban továbbra is megvalósításra és legfőképp magyarításra vár.
Gazdag István
Az amerikaiak szeretik azzal kábítani magukat, hogy országuk erejét a faji-etnikai változatosság adja.
Szalay Károly
Az Anschluss. Ausztria bekebelezése után a magyar diplomácia legfőbb törekvése a náci megszállás mindenáron való elkerülése. Ez az a realitás, amit a mai, Horthy ellen fenekedő vakszamarak nem vesznek figyelembe.
Ungváry Zsolt
– Furcsa dolgok történnek mostanában a párt körül – dünnyögte lehalkított hangon a Bergengóc Radikális Mozgalom egyik parlamenti képviselője az országos elnökség tagjának. – Néhányan mintha megőrültek volna odafönt.
Pozsonyi Ádám
Az orvos elégedett arccal állt az ágy mellett. Hosszú küszködés volt, de megérte. A beteg pár perce felnyitotta a szemét. – Doktor úr, milyen évet írunk?
Varga Károly - Zettisch Nándor
Mi az alábbiakban a szakértővel szakértői, de olvasóbarát vitába bocsátkozunk.

2017. 01. 06.

Szentesi Zöldi László
Orbán Viktor Magyarországa egész egyszerűen másképp épül fel, mint amit a liberális használati utasításokban olvasunk. Életre kelnek az olyan kifejezések, mint baráti ragaszkodás, hűség, egymás segítése.
Gazdag István
Alternatív Jobboldal (Alt-Right) néven egy új politikai irányzat bontakozott ki a nagyon kemény amerikai elnökválasztás kampányidőszakában.
Szalay Károly
Összegezve és értékelve az eddigieket, a nyomaték kedvéért ismételek.
Ungváry Zsolt
– Na, mutassa, Biri néni, mi van a varázsgömbjében! – Hát mire vagy kíváncsi, édes fiam? – A 2017-es év legfontosabb eseményeire. – Gondolom, a politikára. – Naná, nem is az X-faktor győztese érdekel.
Pozsonyi Ádám
„A természet intelligenciája.” Arra kéne rábízni dolgokat, mert a természet – úgymond – intelligens.
Zárug Péter Farkas
E két kis észak-afrikai, Marokkóval és Gibraltárral határos, de spanyol felségterületen lévő város a jövőt jelképezi.
Bencsik András
A teljes európai és poszteurópai (észak-amerikai és távol-keleti) fehér populáció legfőbb, ma már a biztonságos létezést veszélyeztető baja a gyermektelenség.

2016. 12. 23.

Bencsik András
Ha Varsóban rálépnek egy liberális lábra, a pesti liberális felvisít. Majd rögtön utána fenyegetőzni kezd, és pofátlan túlzásokba esik.
Gazdag István
Nemrég került a kezembe Bryan Ward-Perkins Róma bukása és egy civilizáció vége (The Fall of Rome and the End of Civilisation, 2005) című könyvének francia nyelvű kiadása, amely a megszületése óta eltelt évtized ellenére napról napra időszerűbb.
Szalay Károly
A lengyelek átadják ugyan Danzigot (Gdanskot) a náciknak, de azt nem engedik, hogy országukon területen kívüliséget élvező korridort vezessenek. (Mellesleg Spanyolországban győz Franco.)
Ungváry Zsolt
Érettségiző diák: „A nyelvrokonság témakört húztam. Mint az köztudott, a magyar nyelv a finnugor nyelvcsaládba tartozik, ezt számtalan bizonyíték támasztja alá, ahogyan arról tanultunk is. Én most itt azt emelném ki, hogy a hal finnül kala.”

2016. 12. 17.

Pozsonyi Ádám
A génmódosított növényekről olvasok. Sajnos itt is ugyanaz figyelhető meg, mint minden másban: a libsi oldal lelkes, a jobboldal retteg és összeesküvéseket gyárt.