Hogy ki vált le kit?

Bencsik András

Az ellenzéki pártok és szabad harcosok csodafegyvere lett a korrupció. Ezt hangoztatja George Sorostól Vona Gáborig mindenki, abban reménykedve, hogy talán sikerül a makacs magyar agyakba beültetni a gondolatot, hogy odafönt lopnak. De nem megy. A kormánypártok népszerűsége rendíthetetlenül az eget verdesi, és amint a mostani számban megtalálja az olvasó, ha pediglen azzal ijesztgetik a közvéleményt, hogy a korrupció elleni harc jegyében akár össze is foghatna Vonától Simicskán át a nagyeszű Gyurcsányig mindenki, aki a vágyott kormányváltás után nagyot haraphatna a koncból, akkor a közvélemény határozott léptekkel a kormánypártok felé indul el, és akkora támogatásról biztosítja a Fidesz–KDNP-t, amekkorát a világ még nem látott.

A Jobbik ugyanis, amint meghallotta George Soros maffiaállamról szóló had­üzenetét, egy, a korai szovjet elődeit idéző stílusban fogant plakáttal szórta tele – Simicska Lajos pénzén – az országot. Ebben a mutogatós plakátban, amit egy ideig sajnos úton és útfélen látnunk kell, a gondosan zselézett hajú Vona Gábor, mint történelmi előképe, a szemünkbe néző és ránk mutató vöröskatona mered ránk. Szerencsére nem azt mondja, hogy Te sötétben bujkáló ellenforradalmár, reszkess, hanem azt, hogy Mi veletek leváltjuk őket!

A mi az az egyesült ellenzék Sorostól Vonáig. Az ők Orbán Viktor és Rogán Antal, szürkére maszkírozva. De ki a veletek?

Mert én ugyan nem. És az a 64 százalék sem az ország választani képes és hajlandó népéből, akik ettől az édelgően rémületes neobolsevik kampánytól a jobbközép tábor védelmébe menekülnek. Velük aztán aligha váltja le Vona Gábor és a háttérben negédesen mosolygó statisztacsapat a két szóban forgó politikust.

Ami pedig a maradék 36 százalékot illeti, ők lehet, hogy örülnek Vona Gábor és, mondjuk, Gyurcsány Ferenc egymásra találásának, de az is lehet, hogy ez a végén körülbelül olyan sokk lesz a számukra, mint amit az egyszerű szovjet emberek éreztek, amikor először látták, ahogy a népet jelképező bátyuska forró csókban egyesül a hazáért harcoló frontkatonával. Bár igaz, ami igaz, ez az ősi orosz szokás manapság a művelt világban egyre népszerűbb…