Korszellem - Megszállás
2011-03-23 14:48:58
Csere Zsuzsa

Müller Pétert megszállta a sátán. Megláttam a fejét az újságban, és tudtam, ez így van. Semmi kétség. Sötét, vérben forgó szemei vannak, a rontás sugárzik belőlük. Ezeknek hatását erőltetett mosolygással próbálja leplezni. De hasztalan. Inkább vicsorgás ez, mint vidám mosoly.

pozsonyi_adam

Gyanús volt nekem már korábban is, de nem foglalkoztam vele. Van valami ősi szellem, akivel barátkozik – ezt valami írásában említi –, aki megtanított neki bűbájosságot, rontást, meg valami ősi nyelvet is. Ezt nem hívhatom másnak, mint fekete mágiának, és kezembe nem vettem volna könyvét, ha nem látom meg minap a fejét. És mellette a szöveget. „A férfi az Isten, a férfi az Ember. Oly téves rögeszme ez, melytől évszázadok óta nem tud szabadulni az emberiség.” Az uszító passzus címe Férfiuralom. Legyinthetne erre az ember, hogy, ej, hát egy újabb baloldali fröccsenés, s a szokott feminista kliséket igazítja a háziasszonyok szellemiségéhez, ha nem látná az ember mellette a fejét.

Müller Pétert megszállta a sátán. Fekete mágiát űz. Gonosz lelkekkel beszél, s az isteni rendet (már ami megmaradt belőle) próbálja felborogatni. Kéne egy jó exorcista pap, aki kiűzi belőle. Lehetőleg vidéki, mert a városi emberekben nem lehet megbízni.

Ne becsüljék le a bajt. Mert akiben nincs benne a gonosz, ilyen baromságokat nem ír le. Veszélyes így hagyni. Mindenhol, ahol megfordul, viszi magával. Benyit egy büfébe, matat, meg ott van, és az ember képtelen elfogyasztani egy szendvicset, mert magába fogadja a gonoszt. Eztán meg mehet rögtön gyónni.

S most mondjuk el együtt: „Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: Parancsoljon neki az Isten! Te pedig, mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Amen”

Pozsonyi Ádám

digitalstand25

ADemokrata_www.demokrata.hu

BM-kicsi


mentsver


k_aurusEseménynaptár
<
>
<
>