Jelenlegi hely

Vass Krisztián

Raskó-korszak

Vass Krisztián képe

A baloldal a Karácsonyt ünnepelné áprilisban. Mármint a Gergelyt. Bár félő, hiába indítják be az LMP-s Szél-erőműveket is, ebből sok energiát nem nyer az ellenzéki összefogás. Talán ezért riogat gátlástalan őszinteséggel a szocialista pártprogram. Merthogy arról ábrándoznak, hogy felülvizsgálják az általuk tisztességtelennek tartott állami haszonbérleti szerződéseket. Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója pedig egyenesen azzal fenyegetőzik: visszaveszik a földművesek által megvásárolt birtoktesteket.

Sínen van a kisvasút

Vass Krisztián képe

A harmadik Orbán-kabinet tízmilliárd forintot szán a hazai kisvasutak fejlesztésére. Ebből hatmilliárdot a Földművelésügyi Minisztérium által felügyelt erdőgazdaságok fordíthatnak négy vonal korszerűsítésére. Ez olyan történelmi lehetőség, amelyre az erdei vasutak fennállása óta még nem volt példa. Ez különösen jó hír, hiszen az utaslétszám esztendőről esztendőre növekedik. Ráadásul komoly felújítás híján, a balesetveszély miatt több kisvasutat a jövőben be kellett volna zárni.

Föld és tér

Vass Krisztián képe

A földet meg kell művelni, a teret be kell népesíteni. Ez szigorú korparancs: a nemzetek csak így tudják továbbélésüket biztosítani. A nemzetközi baloldal azonban nem népben, hanem lakosságban gondolkodik. A liberalizmus nem más, mint a nyugati kultúra oldószere.

Lombosodás

Vass Krisztián képe

Hét esztendeje, 2010-ben új szemléletet hozott az erdészeti ágazatba az Orbán-kabinet. Látogatóbarát, a nagyközönség előtt nyitott erdőkről vizionált a nemzeti kormány. Az agrártárca tehát kiemelt célként tűzte ki az állami erdőgazdaságok közjóléti és turisztikai feladatainak erősítését.

Hungarikum: nemzeti örökség

Vass Krisztián képe

Hungarikumok a magyar életérzés, a magyar ritmus, a magyar alkat és alkotóképesség megtestesítői és kifejezői. Ezért össze kell gyűjtenünk és meg kell óvnunk értékeinket az utókor számára. Mert, ahogy íróklasszikusunk, Wass Albert mondta: „Nekünk, magyaroknak az Úristen különösen gazdag és színes nemzeti örökséget adott.”

A kiemelkedő nemzeti teljesítményeknek ösztönző erejük van az egész magyarságra nézve. Arra inspirálnak bennünket, hogy megőrizzük és bemutassuk azt a nemzeti tudást, mellyel gazdagíthatjuk Európát.