Jelenlegi hely

Ungváry Zsolt

Jelöltek

Ungváry Zsolt képe

A jövőelemző központban a 2018-as választások utáni alternatívákról tartottak előadást. Korábban ugyan készítettek már összeállítást „Botka miniszterelnök”, „Gyurcsány visszatér” és a „Diadalmas Vona” címmel, de ezeket a lehetőségeket azóta el kellett vetniük. Sikerült azonban két új témát találniuk, és most ezeket mutatták be a nagyközönségnek.

Zaklatás

Ungváry Zsolt képe

– Mostanában sokat beszélnek a szexuális zaklatásról. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a férfiak jelentős része (angol kutatók legfrissebb statisztikái szerint 85-90 százaléka) követett már el szexuális zaklatást. Ennek nyomán felhívást tettünk közzé, hogy jelentkezzen, akit ért ilyen atrocitás. Mai műsorunk vendége Kovács Jánosné. Boldog, kétgyermekes anyuka. De ez nem volt mindig így. Rövid pszichológiai vizsgálat nyomán kiderült, hogy őt is érte zaklatás. Mikor történt az eset?

– Húsz évvel ezelőtt.

– Miben állt ez? Tett önnek szexuális jellegű célzásokat?

Elfelejtett évforduló

Ungváry Zsolt képe

Kedden délelőtt valamilyen hivatalos iratot kellett kitöltenem, és hirtelen nem is tudtam, hányadika van. Megkérdeztem a feleségemet, aki mondta, hogy november 7-e. És akkor eszembe jutott: régen ilyenkor nem kellett iskolába menni. A dátum, amire az Oktogont átnevezték. Ezen a napon van a nagynak és októberinek nevezett szocialista forradalom évfordulója. Ráadásul kereken a századik. Megcsóváltam a fejem, és zavartalanul folytattam, amivel foglalatoskodtam.

Fontos

Ungváry Zsolt képe

– Sikeres, kivételes emberekről szóló műsorunk mai vendégei a népszerű színésznő és a zseniális feltaláló. Melyik volt a kedvenc szerepe, művésznő?

– Sok remek szerepet játszhattam el, Júliától Gertrudisig, de a legfontosabb az anyaszerep, amit a kisfiam születése óta…

– Rengeteg díjjal ismerték el a tehetségét. Melyiket érzi a legfontosabbnak, szakmailag a legértékesebbnek?

Befolyás

Ungváry Zsolt képe

Az MSZP elnöksége soros válságtanácskozását tartotta a hogyan továbbról, amikor a terem végében lévő függöny hirtelen lehullott, s mögötte felbukkant Kádár János feje, és senkiével össze nem téveszthető hangján, rekedtes lassúsággal megszólalt:

– Mi lett a pártból, elvtársak? Mi lett az eszméből? Beálltatok ti is az ellenforradalmárok közé, aztán csodálkoztok, ha nem nyertek.

– De János bátyám – szólt megszeppenten Ujhelyi István.

– Bátyád ám a darutollas Horthy-csendőr, én neked Kádár elvtárs vagyok – okádott tüzet a fej.

– Pont ebből az utódpárti szerepből akartunk kibújni – szólt szerényen Gőgös Zoltán, de a hajdani főtitkárt nem lehetett kizökkenteni.

– Kutyából nem lesz szalonna – dörögte vészjóslóan. – A vér nem válik vízzé, az alma nem esik messze a fájától. Hallgassatok rám, mert másra úgyse érdemes. Sorakozzatok fel Gyurcsány mögé, emlékszem még rá a KISZ-ből, agilis, okos, jóképű gyerek volt. Ő legyen a kormányfőjelöltetek.