Ungváry Zsolt

Nők

Régi adóssága a közéletnek Magyarországon – de a világon másutt is –, hogy nem ad kellően teret a nőknek a politikában. Pedig a nők empatikusak, kedvesek, nem erőszakosak, a békét és az emberek jólétét keresik. A világ sokkal szebb és nemesebb volna, ha nők vezetnék az országokat; nem lennének háborúk, nem bántanák a gyerekeket az óvodában, és talán még a nap is többet sütne.

Zaklatás

Trump főbírójelöltjét azzal vádolták meg, hogy 1982-ben, középiskolásként szexuálisan zaklatott egy lányt, ezért alkalmatlan (méltatlan) a feladat ellátására. Egy antarktiszi gleccsert pedig azért kereszteltek át, mert a korábbi névadóról, egy bizonyos Marchant nevű geológusról kiderült, hogy húsz éve kifejezetten szexuálisan zaklatta egy végzős hallgatóját.

Jelentem

A Jobbszél felkérésére elkészítettem a demokráciát, jogállamiságot, esélyegyenlőséget sértő európai uniós kormányokat és népeket elítélő jelentésemet, amit a tartózkodások és ellenszavazatok figyelmen kívül hagyásával el is fogadtam. A rendelkezésemre álló anyag bősége miatt nem koncentráltam egyetlen országra vagy problémára, hanem ömlesztve, címszavakban tárom az EU elé megfigyeléseimet. A jelentésnek a Jógentini nevet adtam.

Lista 2.

Addig jó a listázás, amíg magunkat listázzuk. Kapcsolódva múlt heti jegyzetemben tett felhívásomhoz, az alábbi regényeimhez kérném a megsemmisítő kritikákat, amelyek bizonyítják, miért alkalmatlan egy jobboldali-konzervatív-nemzeti író arra, hogy maradandót alkosson. (A Széchényi-könyvtárban elérhetőek.)

Oldalak