Törcsi Péter

Semmit nem tanultak

„Élesedik az atombomba.” „Eddig tartott Orbán különutas politikája.” „Most megmutatja Brüsszel a renitens magyaroknak, hogy merre van az előre.” Ilyen és ehhez hasonló címeket olvashatunk manapság a hazai és a külföldi „haladó” sajtóban. Ugyanis a liberális mainstream alig várja, hogy végre valami intézmény, testület, bölcsek tanácsa stb. ítéletet mondjon egy, a saját hazájának érdekeit előtérbe helyező kormány és kormányfő felett.

Társadalmi nemek nem léteznek

A haladó értelmiség és a hozzájuk csatlakozó „bezzegkonzervatívok” újabb hihetetlenül fontos témát találtak maguknak a minap, amin természetesen hosszas publicisztikákban siránkozhattak az elmúlt napokban. Ez pedig nem más, mint a genderszak megszüntetése. A körúton belüli liberális értelmiség és a polgári oldalnak hátat fordító médiamunkások nagy része 2018 augusztusában éppen a társadalmi nemek tudománya (bármit is jelentsen ez) egyetemi akkreditációjának visszavonásában látja a demokrácia lebontását.

Portugáliában is növekedett a nemek száma

Portugáliában is döntött a baloldali többségű parlament: a férfi és női nemen túl létrejött a harmadik nem. Vagyis ezentúl minden 16. életévét (!) betöltött portugál saját maga döntheti el, hogy milyen neműnek vallja magát – persze nyilvánvalóan függetlenül a biológiai nemétől. A portugál, szocialista vezetésű kormánytöbbség jól láthatóan a nemzet – azon belül is a fiatalok – ütőerén tartja a ujját. Hiszen mi lehetne fontosabb egy olyan országban, ahol a fiatalok munkanélküliségi rátája közel 25 százalék, mint az, hogy 16 éves koruktól szabadon dönthessenek a nemükről.