Jelenlegi hely

Szentesi Zöldi László

Járvány nincs, de lehet

Szentesi Zöldi László képe

Rüh, kolera, tüdőbaj, szifilisz, AIDS, hepatitis, malária – hosszasan lehetne sorolni azokat a betegségeket, amelyeket felfedeztek az Afrikából és Ázsiából érkező bevándorlóknál. Ezek egy részét otthonról hozzák magukkal, másokat – például a rühöt és a tetvességet – a hajókon, táborokban összezsúfolódva egymásnak adnak át. Tipikus probléma, hogy a szemmel is látható, gyorsan felismerhető betegségeket az európai orvosok kiszűrik, de a további vizsgálatok elmaradnak, mert a migráns időközben továbbáll, eltűnik a hatóságok látóköréből.

A legrövidebb európai manifesztum

Szentesi Zöldi László képe

Először azt mondták, senkit ne üldözzünk azért, mert más a szexuális irányultsága, mint a többségnek.

Aztán azt mondták, nem szégyen, hogy ők férfiként férfit, nőként nőt szeretnek, hagyjuk meg őket a magánélet ösvényei mögött, zárt klubokban és a Népligetben, sötétedés után.

Egy szép napon elérték, hogy a homoszexualitás kikerült a számon tartott betegségek köréből, és nem azért, mert az orvostudomány annyit fejlődött, hanem azért, mert ők úgy akarták.

Marton László áldozatainak esete az igazsággal

Szentesi Zöldi László képe

Nem kell nekünk Hollywoodba menni, Hollywood itt van helyben. Persze, nem olyan csillogó és bombasztikus, inkább kopottas, ócska a mi Hollywoodunk. Aki ott Harvey Weinstein, nálunk most Marton László. Ami ott hisztérikus napi gyakorlat, nálunk egyelőre türelmünket próbára tévő provokációsorozat. Marton László állítólagos szexuális zaklatásai valóságos lavinát indítottak el, egymás után lépnek ki híres és ismeretlen nők a reflektorfénybe, elmondják, mi fájt vagy nem fájt nekik húsz, harminc évvel ezelőtt.

Bezárt a Teddy bár

Szentesi Zöldi László képe

„Teddy bár, Teddy bár,

itt van minden világsztár.

Papabonbon, a híres hölgyfodrász,

Lord Bumbum, az oroszlánvadász.

A hotel vendégei mindketten.

Rongylábaznak a parketten.

Dilli-Dolly a mikrofonhoz lép.

– Helló!

Rés a falon

Közös nyilatkozatot tett közzé a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának huszonegy professzora, melyben azt írják, aggódnak egyetemük jövője miatt – adta hírül nemrég a 444.hu. Nem túlzás, hogy az balliberális sajtó hetek óta valóságos lázban ég, ha a Debreceni Egyetemről esik szó. Mi utánajártunk a történteknek, megpróbáltuk megérteni, mi történt, és miért – legnagyobb meglepetésünkre Szél Bernadettet, Gémesi Györgyöt és egy sértett volt rektort találtunk az események mögött.