Jelenlegi hely

Szentesi Zöldi László

Jöjjön az őszinte beszéd kora

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Egyre keményebb külpolitikai csaták résztvevője Magyarország, de a kormány állja a sarat. Sőt migránspolitikája és az Európa jövőjével kapcsolatos elképzelései kezdenek iránymutatóvá válni immár nemcsak a nyugati közvélemény, de egyes nyugati politikai körök számára is. A brüsszeli vezetés viszont annál dühösebben veti rá magát a magyar kormányra, hisztérikusan félve attól, hogy a 2019-es EP-választáson épp a magyar példa nyomán pozitív fordulatot vehet Európa sorsa. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel beszélgettünk erről, valamint azokról kihívásokról, amelyekkel más külpolitikai területeken kell szembenéznie az országnak.

Semmit sem tanultak

Szentesi Zöldi László képe

Három megsemmisítő választási vereség, a kormánypárt újabb és újabb kétharmados fölénye után azt gondolhatnánk, az ellenzék soraiban akad valaki, aki végiggondolja a vereség okait, kiáll a nyilvánosság elé, és felvázolja a tennivalókat a következő négy esztendőre.

Marx győzött? Győzött

Szentesi Zöldi László képe

Kereken kétszáz éve született Karl Marx, ez a furcsa, dühös kis ember, aki nélkül nincsen huszadik század.

Harc a fiatalokért

Szentesi Zöldi László képe

A mostani választás – egyebek mellett – választ adott arra a fontos kérdésre is, hogy a fiatalok, a harminc alattiak hogyan vélekednek a kormány politikájáról. Azt előzetesen is tudtuk, hogy a 18 és 29 közötti korosztályban a Fidesz gyengébben teljesít. Hogy a Fideszben pontosan látták, érzékelték ezt, ha másból nem, a fiatalok problémáival, kívánságaival kapcsolatos gyakori kampánymegszólalásból is lemérhettük.

Soha ne szexelj fideszessel!

Szentesi Zöldi László képe

Kényes ügyet kezdünk most, nem parolázunk a politikai korrektséggel, és előre szólok, illetlen dolgokról is szó lesz.

Aki tehát a cicájára és a kutyusára vetíti ki érzelmi életét, azonnal hagyja abba az olvasást. Itt ugyanis emberi érintkezésről lesz szó. Úgyszintén klikkeljen el innen, aki a kelleténél jobban utálja az ellenkező nemű férfiakat/nőket, akinek alá- és fölérendeltség szokott eszébe jutni, ha meglát egy másik embert, akinek nem olyanja van, mint őnekije.