Szarka Sándor

Magyarország jó partner

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Magyarország nagyon stabil hely, ami a cégvilág számára fontos. Hosszú ideje ugyanaz a kormány működik, ami nem jellemző a régiós versenytársakra. Más kormányok sokkal rövidebb ideig tartanak ki, néha egy évig sem. Szükségünk van megjósolhatóságra, stabilitásra, átláthatóságra, mindhárom tényező alapvető a cégvilág számára – mondta a Demokratának budapesti látogatása végén Eric Stewart, a 14 amerikai vállalatot tömörítő Amerikai–Magyar Üzleti Tanács elnöke.

A szocialista áfatrükk

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Az Európai Parlament egy szavazás eredményeként 25 százalékban maximalizálná az áfát, ami azt jelentheti, hogy Magyarországnak két százalékponttal mérsékelni kellene a 27 százalékos kulcsot. Az áfaügy jelentéstevője Szanyi Tibor, vagyis az MSZP most brüsszeli kerülővel próbál az adócsökkentés élharcosának szerepébe kerülni, miután itthon hiába vetette fel a témát. Csakhogy a magas magyar áfa egy széles adókoncepció részét képezi, amelyben a fogyasztás adóztatásáért cserébe alacsony jövedelemadót, társasági adót és családi kedvezményeket kap a társadalom.

Segély helyett munka

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Kiszivárgott és nem cáfolt hírek szerint a Belügyminisztérium szigorítaná a foglalkoztatást helyettesítő támogatás feltételeit: a jogosultság eddigi jóindulatú megállapítása helyett a közfoglalkoztatásban keresett összeg is beszámítana az érintettek jövedelmébe. A kormány szerint a korábbi segélyezettek ma már a munkaerőpiacról biztosíthatják a megélhetésüket. Az egyre kedvezőbb foglalkoztatási helyzettel párhuzamosan a támogatásra jogosultak száma kevesebb mint felére csökkent az elmúlt hat évben.

Tedd a jót, és beszélj róla!

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Útmutató projekteket indítottunk, amik azt példázzák, hogy miként lehet helyben segíteni és megtartani a közösségeket. És úttörők voltunk abban is, hogy a nyugati országok kormányai közül elsőként mondtuk ki, jelenleg a világon a kereszténység a legüldözöttebb vallás – nyilatkozta a Demokratának Azbej Tristan. Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár szerint az elmúlt években Magyarország kiépített egy olyan vallásdiplomáciai hálózatot, aminek alapján a nyugati világban nálunk vannak a leghitelesebb információk az üldözött keresztény közösségek helyzetéről, és ezt már kezdik használni más kormányok is.

Oldalak