Jelenlegi hely

Szalay Károly

Kinek az IQ-ja?

Szalay Károly képe

Még a választások előtt a színes szellemiségű Csintalan Sándort egy sápadt ficege helyettesítette. Természetesen a közelgő választásokról beszélt, és dodonai fenyegetésként előrevetítette, most kiderül, milyen a magyar nép IQ-ja.

Hazánk szépséges arculata

Szalay Károly képe

Vannak esztétikusan szép épületek, műemlékek, amelyek meghatározzák egy ország, egy nép művészi arculatát. És ezek a műalkotások az illető ország, város, nemzetiség jelképeivé is válnak. Történelmünk sajátossága következtében az ősi műtárgyak túlnyomó része Trianon következtében határainkon kívül került. A kassai, a pozsonyi Szent Márton-dóm különlegesen szép, méltóságteljes gótikus szentélyével, a régi városháza ódon udvarával, Árva vára, a szepességi városok, Lubló, Eperjes, Krasznahorka. Nem sorolom tovább, a legszebb cseh városokkal versenghetnek szépség- és régiségügyben.

Nem értik

Szalay Károly képe

Mit nem értenek az ellenzékiek? Azt, hogy a Fideszre zúdított szőnyegbombázások után, a választások hajnalán a közvélemény-kutatások még mindig biztos Fidesz-előnyt mértek.

Kétfarkúkutyásodás

Szalay Károly képe

Mi ez a Magyar Kétfarkú Kutya Párt? Viccpárt. Szándéka szerint a kormánykoalíciót karikatúrázná, valójában az egész magyar politikai élet paródiája. Cikkcímem pedig azt jelenti, hogy a legtöbb párt akaratlanul lement kétfarkú kutyába. Vagyis. Egyre több kétfarkú kutya párt grasszál, s nem veszi észre egyik sem, hogy nevetségessé válik.

Diskurzus a rebellióról

Szalay Károly képe

A köztudat, vagy úgy is mondhatom, a közvélemény telítve van konvenciókkal, közhelyekkel, ellentmondást nem tűrő előítéletekkel, amelyeket olyan magától értetődő módon fogadnak el a lefetyelők, mint a természettudományosan bebizonyított tényeket.