Szabó Judit

Harc a néma gyilkos ellen

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Az egészségügyi kormányzat várakozásai szerint a következő két évben 2,4 millió 50-70 év közötti férfi és nő vesz majd részt az ősszel induló országos vastag- és végbélszűrési programban. A szűrőprogram teljesen ingyenes, a költségeket a kormány állja. A kezdeményezés segítségével évente ezer emberi élet menthető meg – nyilatkozta lapunknak Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Egész évben Dagály

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Átadták a megújult fővárosi Dagály Gyógy- és Strandfürdőt. A modern, XXI. századi követelményeknek megfelelő, a Duna Arénával egymást kiegészítő létesítményt augusztus közepén vehették birtokukba a strandolni vágyók. A tavalyi vizes világbajnokságot és az idei junior műúszó-világbajnokságot is magába foglaló beruházás csaknem két évig tartott.

Magyar középiskolások a csúcson

Kategória: 
Fotó: Demokrata/T. Szántó György

Arany-, ezüst- és bronzérmet szerzett a középiskolás diákokból álló magyar csapat a Nemzetközi Földrajzi Olimpián. A megmérettetést, amelyen a világ 43 országából 163 versenyző vett részt, augusztus első hetében tartották a kanadai Québecben. A magyar diákok idei eredményei messze túlszárnyalták a legmerészebb álmokat is.

Dagály a Tisza-tavon

Kategória: 
Fotó: Vogt Gergely/Demokrata

Tisza-tó-átúszás, Tisza-tavi főzőversenyek, Tisza-tó Szépe verseny, Tisza-tavi Vágta, a Természet Operaháza, édesvízi akvárium, madárrezervátum, kerékpár­utak, vízi sportok, szabadvízi strandok, termálfürdők, koncertek, hagyományőrző programok – felsorolni is nehéz, milyen színes kínálattal várja évről évre a Tisza-tavi nyár az idelátogatókat.

Egy szatyornyi élet

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A frissen módosított Alaptörvény értelmében október 15-től tilos az országban a közterületek életvitelszerű használata. A szabálysértés szankcionálási lehetőségeiről még viták folynak. A kormány illetékesei szerint a hajléktalanokat ellátó szociális rendszer képes teljes mértékben szállást biztosítani az érintetteknek. A Fővárosi Önkormányzat BMSZKI Dózsa György úti átmeneti szállóján, a Magyar Vöröskereszt Madridi utcai hajléktalanszállóján, valamint budapesti utcákon mértük fel, milyen lehetőségeket látnak a hajléktalanok a szálláshelyek igénybevételében.

Oldalak