Jelenlegi hely

SVÁ

Polkorrekt Tesco-karácsony

A Tesco a napokban elindította a „Mindenkit szívesen látunk” (#EveryonesWelcome) hashtaggel ellátott karácsonyi kampányát, amelynek indító reklámjával rögtön meg is örvendeztette a briteket. A reklámfilm olyannyira politikailag korrektre sikeredett, hogy a Twitteren és a YouTube-on is az áruházlánc bojkottjára szólítanak fel a nézők.

Nagy a baj Londonban

Persze, tudjuk, hogy baj van Londonban, mert rendszeresek a terrortámadások, a város polgármestere, Sadiq Khan pedig - mostanra a napnál világosabban bebizonyosodott - tökéletesen alkalmatlan a feladata ellátására. Baj van Londonban, ám garantálható, hogy hamarosan még nagyobb baj lesz.
 

Üres szavak

Pénteken újabb terrortámadás történt Londonban. A brit főváros muszlim polgármestere, Sadiq Khan azt mondta: “Ahogyan azt London újra és újra bebizonyította, a terrorizmus soha nem fog megfélemlíteni vagy legyőzni bennünket”. 
Ami persze az égvilágon semmit nem jelent.

Transzagyúak

Amint az várható volt, azonnal vége is lett a világnak abban a pillanatban, amikor tegnap Trump elnök három rövid Twitter-üzenetben tudatta a nagyérdeművel, hogy tábornokaival és katonai szakértőkkel folytatott konzultációk után (ez a rész a legtöbb hazai híradásból kimaradt) az Egyesült Államok kormánya ezentúl köszöni, de nem kívánja a hadsereg soraiban tudni transznemű polgártársaikat.

Őrület

A Képviselőház több mint két tucat demokrata párti tagja összeállt, és az amerikai alkotmány 25. cikkelyére hivatkozva egy olyan javaslattal terveznek előállni, amely szerint Trump elnököt le kéne bizony mondatni, méghozzá nem is akármilyen okból: azért tudniillik, mert “mentálisan képtelen” ellátni elnöki feladatait.

Vagyis: őrült.