Jelenlegi hely

Sinkovics Ferenc

Pozsonyi vihar

Sinkovics Ferenc képe

Saját otthonában lőtték le Ján Kuciak szlovák újságírót és barátnőjét. A média szerint a hidegvérű kivégzés profi elkövetőre vagy elkövetőkre vall, és az ügyben szóba került az olasz maffia, amely a Felvidéken megjelenő olasz befektetők árnyékában igyekszik immár itt is teret nyerni.

Szembenézni a tényekkel

Sinkovics Ferenc képe

Az előző hetekben újra és újra foglalkozott idősebb Lomnici Zoltán személyével a román média. Már olyan – román viszonylatban mértékadónak számító – újságban is felbukkant a neve, mint az Adevărul. Több cikk szerzője is felvetette, hogy Lomnici Zoltánt, az Emberi Méltóság Tanácsának vezetőjét nyilvánítsák nemkívánatos személynek a román hatóságok, azaz tiltsák ki a román állam területéről. Így tehát Erdélyből is.

Messze túl a migráción

Huszonhét évvel ezelőtt, 1991. február 15-én alakult meg a Visegrádi Együttműködés, azaz a V4. Nem kerek évforduló a mai, de mégis fontos megemlékezni róla, mert annyira felértékelődött ez a formáció.

Prága a csapatban marad

Sinkovics Ferenc képe

A cseh elnökválasztás második fordulója röviden összefoglalva: Miloš Zeman győzött, Brüsszel vesztett. Kockázatos dolog így, egy az egyben kijelenteni, hogy Zeman ellenfele, Jiří Drahoš, a Cseh Tudományos Akadémia volt elnöke a brüsszeli elit embere lenne. Kockázatos, de nemcsak értesülések szólnak erről, hanem bizonyos tapasztalatok is ezt mutatják.

Fű, harc, cinizmus

Sinkovics Ferenc képe

Sermer Ádámot, a Magyar Liberális Párt ügyvivőjét hallhattuk ma reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A régi nótát fújta, bár egy kicsit új hangszerelésben. Pártja már többször követelte a drogok, konkrétan a marihuána magyarországi liberalizációját. Sermer bejelentette, hogy továbbra sem mondanak le szándékukról, és immár egy országgyűlési határozati javaslat formájában indítanak „rohamot” a nagy cél érdekében.