Jelenlegi hely

Sinkovics Ferenc

Kikötni az Adrián

Sinkovics Ferenc képe

Montenegró június 5-én a NATO tagja lett. A NATO 29. tagországaként csak jelképes hadsereggel rendelkezik, tengeri, légi és szárazföldi egységei 2200 főt számlálnak mindösszesen. Csakhogy!

A nagy utazás

Sinkovics Ferenc képe

Vigyázz, ne higgy a látszatnak! Most éppen úgy tűnik, hogy Botka László megőrült. Idehaza ugyanis nem lehet olyat mondani egy választási kampányban, hogy „lebontom a kerítést”, magyarán: elárasztom migránsokkal az országot. Mert egy ilyen ígéret nem más tulajdonképpen, mint politikai öngyilkosság.

Márpedig Botka, akit sohasem az intelligenciájáért tisztelt a környezete, elkövette ezt a harakirit. Ráadásul pont akkor, amikor az MSZP saját feltámadását igyekezett előkészíteni, nagy reménykedések és ábrándok közepette. Botka viszont visszalökte a pártot a semmibe…

A többi csak szöveg…

Sinkovics Ferenc képe

Túl sok idő ment el az MSZP berkein belül a Botka személye és a jelölti előválasztással kapcsolatos vitákra, bizonytalankodásokra. Programírásra, na és főként a program átgondolására, sőt, egyenesen magára a gondolkodásra túl kevés idő maradt. A párt minél előbb meg akarta nyitni a választási kampányát, mintha az időnyereség képes lenne bármilyen hibát és ostobaságot kompenzálni.

A szürke sötét árnyalata

Sinkovics Ferenc képe

Most Matolcsy György szavain lovagol az ellenzéki média. A jegybankelnök múlt szerdai, parlamenti beszámolóját próbálja elemezni és értelmezni. A beszámoló kellemetlenül érintette a balliberális politikai oldalt. Elsősorban azért, mert Matolcsy György arról beszélt, hogy a magyar kormány, illetve a magyar állam visszavette saját pénzintézetét, a Nemzeti Bankot. Ezzel pedig lehetőséget teremtett arra, hogy az MNB szerepet vállaljon a gazdaság fejlesztésében, a pénzügyi stabilitás megteremtésében.

Lejáratás

Sinkovics Ferenc képe

Szomorúan vesszük tudomásul, hogy megint vegzálja Magyarországot az Európai Parlament. Őszintén szólva, fáradtak vagyunk már attól a sok marhaságtól, ami a hazánk elleni támadások során elhangzik, de a hétfői esetnek megvan a maga komolyan vehető tapasztalata.

Meghallgatta hazánkat a LIBE, vagyis az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi szakbizottsága. A LIBE migránspolitikájáról csak annyit, ebben a bizottságban hangzott el korábban, hogy „a terrorizmus veszélyével nem kell törődni, az nem érdekes, illetve fogjuk fel úgy, hogy jó teszt a rendészeti szervek számára. ”