Sinkovics Ferenc

Meg kellett tartani a hajót

Kategória: 
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Boross Péter, Magyarország egykori miniszterelnöke joggal mondhatja el magáról, hogy nagy idők tanúsa volt. Mit tanúja? Részese és alakítója azoknak az eseményeknek, és azoknak az éveknek, amelyek a rendszerváltás pillanatát követték, és amelyekről ma is sokat vitatkoznak - nem csak a történészek -, de maguk az egyszerű emberek is. 

Keménykötésű szabadfogásúak

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A vébén mindenekelőtt kemény helytállást várok a lányoktól, és ha ez így lesz, nem maradunk érem nélkül sem – nyilatkozta a Demokratának az őszi budapesti világbajnokság előtt egy hónappal Ritter Árpád, a női birkózók szövetségi kapitánya, akivel a magyar és nemzetközi mezőnyről, a hazai esélyekről és arról beszélgettünk, érzékenyebb-e a hölgyek lelke az urakénál.

Európa a préda

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Szinte nem múlik el már nap valamilyen terrortámadás, migránsok által elkövetett késelés, gyilkosság nélkül. Nemrég egyenesen egy rendőrőrsre rontott egy algériai férfi a spanyolországi Cornella városában. A média arra hivatkozva hallgatja el a gyilkosságokat, hogy nincs hírértékük. A folyamatokról beszélgettünk Horváth Józseffel, a katonai elhárítás volt műveleti főigazgató-helyettesével.

Eddig mindig mosolyogtak

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Franciaország, mi lesz veled? Terrorizmus, áldozatok, sztrájkok, botrányok árnyékában reformok a gazdaságban, szigorítások a migráció kezelésében. Az elit nem szereti a magyarokat, a közember viszont Orbán nevét keresi a hírekben. Eközben minden francia büszke „színes” futballválogatottjuk vébégyőzelmére… Garadnai Zoltán történésszel, Franciaország-szakértővel beszélgettünk.

Oldalak