Sinkovics Ferenc

A szív és a jellem műveltsége

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Meggyőződésem, hogy a mi rendszerünknek nem csak a katonáskodáshoz kötődő ismereteket kell átadnia a magyar fiataloknak. Mindenekelőtt egészséges nemzettudatot kell kialakítani bennük, és megerősíteni a hazaszeretetüket. A családok mellett ennek az iskola, az oktatási rendszer a legfőbb terepe – mondta a Demokratának Simicskó István. A honvédelmi nevelés kormánybiztosával új feladatáról és miniszteri időszakának eredményeiről is beszélgettünk.

 

A birkózás fáraója

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Dolgozott téglagyárban, majd híradós távírászként, aztán végül a birkózást választotta hivatásának. Mint később kiderült, élete egyik legjobb döntése volt. Varga János ugyanis éppen ötven évvel ezelőtt, 1968-ban, a Mexikóvárosban rendezett ötkarikás játékokon súlykategóriájában legyőzte a világ legjobbjait. Az olimpiai aranyérmessel, többszörös világ-, Európa- és magyar bajnokkal az élsportolók vérverítékes mindennapjairól és elszántságáról, a bírói részrehajlásról, a röghöz kötöttségről és a közelgő budapesti világbajnokságról beszélgettünk.

A megtorlás arcai

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Nemcsak bírák, ügyészek, politikai nyomozók és áldozataik nevét, adatait olvashatjuk a NEB új, perek56.hu internetes adatbázisában, de megdöbbentő képet kapunk a forradalmat követő kádári bosszú brutalitásáról és mélységes cinizmusáról is. Múlt pénteken a Kúrián tartott konferencia keretében mutatta be a Nemzeti Emlékezet Bizottsága a regisztert, itt beszélgettünk Földváryné Kiss Rékával, a NEB elnökével.

„Civilek” a drogokért

Kategória: 

A legfrissebb hírek szerint Kanadában már idén szeptembertől legálissá válhat a marihuána fogyasztása és kereskedelme. A parlament alsóháza szavazott erről a minap, a törvényjavaslat most a szenátus, vagyis a felsőház asztalán fekszik, a szenátoroknak azonban nincs vétójoguk, csak javaslatokkal élhetnek. Ferencz Orsolya önkormányzati képviselőt, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnökét kérdeztük.

Oldalak