Sinkovics Ferenc

A városok lesznek az ország motorjai

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Magyarország történetében még nem volt ilyen nagy volumenű településfejlesztési kezdeményezés. Különösen úgy nem, hogy az MVP-t kiegészíti majd a Magyar falu program, a jövőben pedig a kisvárosok átfogó fejlesztési projektje is. Ez hatalmas forrástömeget jelent. Vetekszik a dualizmust és a két világháború közti időszakot jellemző fejlesztési kampányokkal – mondta a Demokratának Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

Magyar határ, magyar védelem

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Ha valóban emberi joggá válna a migráció, ahogy azt az ENSZ szeretné, és Európa határvédelmét a Frontex venné át, Magyarország is nehéz helyzetbe kerülne. Mindeközben déli határainkon megint növekszik a migrációs nyomás, fokozott készültségben vannak az ország védelméért felelős szerveink. Az illegális bevándorlás egyre inkább globális problémává válik – mondta a Demokratának Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Hunok, avarok, magyarok

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Anonymus biztosan tudta, hogy a honfoglaló magyarok a hunok utódai. A tudomány a XIX. század óta vitatja e származási tételt, a finnugor elméletet állítva a helyébe. Nemrég jelent meg azonban Török Tibornak, a Szegedi Tudományegyetem Genetikai Tanszéke docensének tanulmánya, amely az általa vezetett archeogenetikai labor kutatásait összegzi. És nagyon úgy néz ki, hogy Anonymusnak lesz igaza…

Oldalak