Kovács Dániel

Minden évszakban Balaton

Kategória: 

Bemutatták a Balaton-parti boros és gasztronómiai kínálatot felvonultató Balatoni vadásznapló című turisztikai filmet. A hangulatos képsorok egyúttal arra is felhívják a figyelmet, hogy a magyar tenger ma már minden évszakban kiváló úti cél lehet, mivel számos minőségi vendéglátóhely kínálja szolgáltatásait az őszi-téli hónapokban is. 

Röszke ismétlődik Maljevacnál

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Két év után ismét a címlapokon szerepel a balkáni migrációs útvonal, miután egy népes migránscsapat erőszakkal próbált áttörni a boszniai–horvát határon. A röszkei összecsapásra emlékeztető támadást a bosnyák határőrök megállították ugyan, de a helyszínen azt tapasztaltuk, hogy még mindig nagy a káosz. A határközeli városokat teljesen elárasztották a folyamatosan érkező bevándorlók, akik egyet akarnak: továbbjutni bármi áron.

Háborúhoz vezethet a geopolitikai versengés

Kategória: 

Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború oka valójában a geopolitikai versengés, ám ez növeli a valódi harcok kirobbanásának veszélyét is. Hazánk számára fontos, hogyan érinti mindez az Európai Uniót. A kis országoknak vigyázniuk kell, amikor átrendeződnek a nagyhatalmak viszonyai, ugyanis ilyenkor könnyen sérülhetnek az érdekeik – hangzott el a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány Új Világrend nemzetközi konferenciáján.

Az évezred katasztrófája volt

Kategória: 

Száz éve vette át a csőcselék az ország törvényes irányítóitól a hatalmat. Száz éve töprengünk azon, „hogyan süllyedt bennszülötté ez a nagy középkori nemzet tulajdon országában.” (Németh László) Összeállításunkban felidézzük a végzetes napok történetét, bemutatjuk Károlyi Mihály életútját, és a történész véleményét is megkérdezzük a magyar történelem legelvetéltebb forradalmáról, amely olyan, több mint egy évezred óta nem tapasztalt csapást mért a magyar államiságra, amit máig sem sikerült kiheverni.

Százszázalékos átláthatóság

Kategória: 
Fotó: MTI

Az ellenzék közkedvelt céltábláját jelentik a közbeszerzések, legújabban pedig a Sargentini-jelentés is kifogásolta a hazai pályázatokat. Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke szerint légből kapott vádakkal vagy manipulált adatokkal tudják csak támadni a magyar közbeszerzési rendszert, ugyanis Brüsszel szerint is teljesen átlátható a hazai közbeszerzési piac.

Oldalak