Jelenlegi hely

Bencsik Gábor

Kérdezzük meg Jézust

Bencsik Gábor képe

Menjünk vissza kétezer évet az időben, keressük fel Jézust Jeruzsálemben, és tegyük fel neki a kérdést:

Választási matematika

Bencsik Gábor képe

A 2018-as magyar országgyűlési választások kampánya éppen abban a fázisába ért, amikor a választási matematika van a középpontban. Ez nem hazai sajátosság, fél évvel a választások előtt minden demokratikus ország pártjai ugyanezt teszik. Nézzük, nálunk hogyan fest a feladvány.

Ellenzéki összefogás

Az ellenzéki összefogás olyan, mint a kötelező migránskvóta.

Okos emberek kigondolták, ragaszkodnak hozzá, minden áron erőltetik, és nem veszik észre, hogy életidegen, kivihetetlen, működésképtelen és alkalmatlan.

A bukás

Bencsik Gábor képe

„Hiszek a változást akaró milliókban.” Ezekkel a szavakkal zárta a miniszterelnök-jelöltségről lemondó nyilatkozatát Botka László, az MSZP politikusa. Ebben a mondatban benne is van az ő személyes kudarcának, az egész baloldali ellenzék közös csődjének legfőbb oka. Ugyanis nincsenek változást akaró milliók. A jelenlegi kormányzás folytatását kívánó milliók vannak, továbbá passzív milliók, valamint változást akaró százezrek. De még e százezrek sem értenek egyet abban, hogy milyen változást szeretnének.

Sem csapat, sem koncepció

Bencsik Gábor képe

Simicska Lajos minapi akciójából egy dolog biztosan leszűrhető: nincs sem csapata, sem koncepciója. Sokan abban reménykedtek, hogy Simicska majd egy agytröszt élére áll, és összerak egy nagy Orbán-buktató stratégiát, mostanra azonban egyértelmű lett, hogy szó sincs semmi ilyesmiről.