Bencsik András

Foxi-maxi

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Kitört az uborkaszezon nagy nyári vihara. Dörög a liberális mennybolt, villámok cikáznak, mert az egyik liberós hírportál szétkürtölte, hogy a kormány úgymond be kívánja tiltani a társadalmi nemek tudományát oktató szakokat. És erre 24 óra gondolkodási időt adnának az érintett egyetemeknek, ami, mármint a rövid határidő biztos, hogy nem igaz, de ez egy másik kérdés.

Korszakhatárhoz értünk

Idézetek következnek Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéből. Amelyeket nem kell kommentálni, elég csak gondosan szemügyre venni őket. Érdemes, mert a miniszterelnöknek igaza van, korszakhatárhoz értünk. Egy korszak véget ért, és elkezdődött az új. A hanyatlás és a föl­emelkedés egy időben zajlik. A hajó még a nyílt tengeren halad, a párás horizonton a fedélzetről még semmi sem látható, de a legmagasabb árbóc csúcsán a legjobb szemű matróz felkiált: Föld! Föld!

Egyszerű, hétköznapi hírek

Egyszerű hétköznap. Hétfő. Az időjárás változó. Az egyik pillanatban esik, utána meg kisüt a nap. Meleg van. Az időjárási frontra érzékenyek jól teszik, ha vigyáznak, mert ilyenkor gyakori a fejfájás, vagy épp a vérnyomás hirtelen megemelkedése. Az ilyen egyéneknek nem ajánlatos az alábbi híreket olvasni. Ha azonban ön egészséges, akkor tovább olvashatja ezt a cikket.

Nagy pénz, nagy foci

Az elmúlt hat évben 51 százalékkal emelkedett az átlagbér, és duplájára nőtt a szakmunkás-bérminimum. A pedagógusok bérét 50 százalékkal emelte a kormány, és ugyanilyen arányban nő a jövő évig a rendvédelmi dolgozók, rend­őrök, katonák, tűzoltók fizetése is. Az egészségügyi szakdolgozók béremelése jövőre átlagosan eléri a 65 százalékot, és magasabb bért kapnak már mások mellett a mentősök, az ápolók, a bölcsődei nevelők, a szociális és a kulturális ágazat, a járási és kormányhivatalok, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozói is.

Oldalak