Jelenlegi hely

Bencsik András

Nagy idők jönnek

Bencsik András képe

2002-ben mi is tüntettünk. Ott voltam az Erzsébet hídon, emlékszem, Makovecz Imre is megjelent, közelről nézett farkasszemet a rendőrökkel. Aztán hazamentünk. De rettentően nehéz volt elviselni a vereséget. Számolgattunk, elemeztünk, városi legendák keringtek a csalásokról. Végül a polgári körök mozgalma segített elviselni a vereséget. Magunkévá tettük a mágikus mondatot: „továbbra is rendületlenül hiszünk a szeretet és összefogás erejében.” A szeretet és összefogás erejével négy év alatt a Fideszből hatalmas néppárt lett.

Magyarország döntött

Bencsik András képe

Háromszoros kétharmad… Csak rá kell nézni a térképre. Hol nem győzött a Fidesz–KDNP? Országosan csak három ilyen körzet volt: egy Szegeden, egy Pécsett és egy Dunaújvárosban. Mindenhol máshol a kormánypártok arattak diadalt. Budapesten a klasszikus budai kerületek a kertvárosias külső pesti kerületek, és a megújult nyolcadik kerület lett a kormányoldalé. A többit vitték az ellenzéki pártok.

Üdv néked, Magyarország!

Bencsik András képe

Azt gondoltam, valami imádságfélét kéne írni, mert elmondtam már mindent, amit gondolok, és elmondtuk egymásnak ezerszer is, hogy miért és hogyan és mi végre, de még mindig erős bennem a féltő aggodalom, a reménység mostohatestvére, és sokakkal találkozom országjárásom során, akikben hasonló érzelmek kavarognak. Győzünk? Veszítünk? Kétség és remény.

Ki mit ígér?

Bencsik András képe

A politikai ellenzék ígérethalmaza: „leváltjuk, lebontjuk, elűzzük, bebörtönözzük, elkobozzuk, szétosztjuk… örök élet, ingyensör, szabad tanárválasztás, háromnapos munkahét, európai bérek (persze nem román, hanem német színvonalon), demokrácia, haverok, buli, sör…”

Féljenek a gazemberek!

Bencsik András képe

Vágjunk a közepébe: „Mindenki tudja, hogy mi, a bevándorlást ellenző magyarok vagyunk többen. Ellenfeleinknek csak úgy van esélyük, ha sikerül a táborunkat megosztani, ha sikerül megbontani az egységünket. Az a céljuk, hogy bármiről legyen szó, csak arról a veszélyről ne, amely Magyarországot fenyegeti. Ellenfeleink is tudják, most évtizedekre eldőlhet Magyarország sorsa. Ezért semmitől sem riadnak vissza. Nem érvelnek, hanem cenzúráznak, nem vívnak, hanem csípnek, rúgnak, harapnak, és a gyűlölet magvait szórják szét, amerre csak járnak.