Jelenlegi hely

Bencsik András

Van mit féltenünk

Bencsik András képe

Elgondolkodtató beszélgetést közöl a 888.hu az Amerikába kivándorolt, majd onnan hazatért George F. Hemingwayjel, a bajnokavatásra készülő Budapest Honvéd FC elnökével, aki többek között ezt mondja: „A terrorizmus melléktermék. Rossz, szörnyű és nagyon is valóságos, de csak egy melléktermék. Az igazi probléma a korlátlan bevándorlás. Ha az Európai Unió jelenlegi irányelveit követik, akkor évente ötszázezer-egymillió bevándorló érkezik majd, ha kedvet kapnak, ennél lehet sokkal több is. Nincs európai ország ma már, amelyik hajlandó ebben részt venni.”

Szomszédunk, Kína

Bencsik András képe

Orbán Viktor miniszterelnök sikert aratott a pekingi magyar nagykövetség épületében adott díszvacsorán, amikor egy cigányzenekar kíséretében néhány pattogó ritmusú magyar népdalt is elénekelt rangos vendégei, a Bank of China vezetői tiszteletére. A kormányfő Varga Mihály társaságában a négytagú cigányzenekarral, a szöveget pontosan ismerve eldalolta a Szegedi Csikós című nótát a 13 fodros szoknyáról, tiszai itatásról, rojtos kendőről és a csikó áráról. Arról nem érkezett hír, hogy a világ legnagyobb bankjának vezetői is daloltak volna, de az bizonyos, hogy az este jól alakult.

A „magyar tavasz” előérzete

Bencsik András képe

A nyomasztó „macedón tavasz” elkerülhetetlennek látszó bekövetkeztéről is szól e számban Szentesi Zöldi László helyszíni tudósítása, ami olyan összefüggéseket tár fel a Soros-polip tevékenységéről, amelyek eddig nem sok nyilvánosságot kaptak. A kétmilliós kis ország sorsa megpecsételődni látszik: Soros eltiporja Macedóniát.

Soros már múmia

Bencsik András képe

Az embernek George Soros láttán a néhai Brezsnyev jut az eszébe. A nagy spekuláns úgy mozgott, olyan tehetetlenül lépkedett az őt ölelő karokkal váró Juncker felé, mint egy lárvaarcú élőhalott, divatos kifejezéssel: walking dead. Ez volna a világ ura? Ettől a szánalmasan totyogó aggastyántól rettegnek a gyenge demokráciák Grúziától Macedóniáig? Amiről a Demokrata a múlt héten részletesen írt, az ebben a pár másodperces televíziós képsorban bizonyítást nyert: Soros ma már csak egy mozogni is alig képes bábu. Használja a gépezet, amíg még használható.

Egy különös, ronda hír

Bencsik András képe

Az ismert biztonságpolitikai szakértő, Nógrádi György különös, ronda hírt jelentett be a múlt héten egy dombóvári fórumon: „Az amerikai nagykövetség bekérette a Fidesz egyik legmagasabb vezetőjét, vállalja el, hogy miniszterelnök lesz. Az illető azonnal elment a miniszterelnökhöz, és elmondta az egészet.” A média persze ráugrott erre, ezért Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató a következőt válaszolta az egyik hírportálnak: „A Fidesz az ilyen és ehhez hasonló híresztelésekkel soha nem foglalkozott. A politikában a külső befolyásolási kísérletek állandóak.