Jelenlegi hely

Bándy Péter

Dráma a nevettetésben

Azt az izgalmas utat akartam ezzel a darabbal megmutatni, hogy jutunk el a semmiből egy londoni szobáig, és milyen erős az emberi képzelet ereje – mondja e heti címlapinterjúnkban Csányi Sándor.

Műemlékvédelemtől a közösségteremtésig

2010 előtt akadozott minden olyan emlék feltárása és bemutatása, ami azt mutatta, hogy Magyarország erősebb, az európai politikát meghatározó tényező volt. Mintha ennek az emlékét is ki akarták volna irtani – mondta a Demokratának adott interjújában Csepreghy Nándor.

A cukiság utolsó bástyája

Bándy Péter képe

Az ember lassan már szánakozva tekint Vona Gáborra. Javasolhatnak ugyanis bármit a politikai tanácsadók és más kommunikációs guruk, egy 10-15 százalékon álló párt elnöke, ha van némi kapcsolata a valósággal, nem mond például olyat, hogy „én vagyok a demokrácia utolsó bástyája Magyarországon”, mint tette azt Vona a Die Presse című osztrák lapnak adott, karácsony után megjelent interjújában.

„Jó a régi”

Nem mellékes, hogy honnan indultunk, és mi mindent kellett szinte újrakezdenie ennek a városvezetésnek. Ezeket a tényeket nem lehet elfedni, hiába a nagy igyekezet – mondta a Demokratának Tarlós István.

Népszavazást kezdeményezett Bencsik András

Az óév utolsó napjaiban a Nemzeti Választási Iroda befogadta országos népszavazási kezdeményezésemet – írta Facebook-oldalán lapunk főszerkesztője.