Ágoston Balázs

Végre rend van!

Hétfő óta megkönnyebbülhettek a magyar nagyvárosok polgárai. Különösen a budapestiek lélegezhettek fel – szó szerint. Végre nem kell befogott orral, hányingerrel küzdve keresztülsietni az aluljárókon, végre nem riogatják a törékenyebb alkatúakat agresszív, büdös élősködők, végre nem rémítik a turistákat a belváros kellős közepén bódult verekedők.

Bukarest kifárasztásra játszik

Kategória: 
Fotó: demokrata.hu

Az uniós regula nem garantálja a tulajdonhoz való jogot, nem ír elő kötelezettségeket az őshonos nemzeti közösségek érdekeinek védelmében, az Európai Bizottság pedig igyekszik eltolni magától az efféle kellemetlen ügyeket. Ez derült ki a Kisebbségi Jogvédő Intézetnek a romániai restitúciót és a visszaállamosításokat fókuszba állító csütörtöki budapesti konferenciáján, melynek a Veritas Történetkutató Intézet adott helyet.

Integráló évszázadok

Kategória: 
Forrás: Wikipédia

A magyarság mindig befogadó nemzet volt. Történelmünk bővelkedik a sikeres integráció jó példáival, ugyanakkor a miénktől idegen szokásokkal rendelkező népek beilleszkedése nem volt mentes a konfliktusoktól, különösen akkor, ha hirtelen nagy tömegben zúdultak hazánkra. Trianon pedig arra figyelmeztet, hogy a tömeges migráció végzetes lehet.

Oldalak