Jelenlegi hely

Vélemény

2017. 06. 23.

Bencsik András
Nem volt bátor cselekedet, nem volt szép, sőt undorítóan kisstílű és gonosz akció volt. Egy ember belehalt, tucatnyi megsérült. De mégis történelmi cselekedet volt, amitől nem lehet elvitatni azt a tényt, hogy első lett a válaszcsapások sorában.
Gazdag István
A Le Figaro napilapban ismertetett vizsgálat szerint az utóbbi öt évben 18 százalékkal nőtt a francia hatóságoknál feljelentett nemi erőszakok száma, és több mint 20 százalékkal a fiatalkorúak körében.
Szalay Károly
Ha időrendben vizsgáljuk meg a Horthyról és korszakáról írott véleményeket, azt tapasztaljuk, mentől távolabb kerülnek tárgyunktól, antól negatívabb, rosszabb színben tüntetik föl a kormányzót és az országot is.
Ungváry Zsolt
Arc
– Kormánybuktató arcokat bemutató műsorunk mai adásában ismerkedjenek meg Fehér-Sopron Bandival. Andrásnak vagy Andreának szólítsalak?
Pozsonyi Ádám
A tudás hatalom – halljuk gyakran mondogatni, és lám, kis töprengés után beláthatjuk, hogy a közmondásokban bizony van bölcsesség!
Zárug Péter Farkas
Emmanuel Macron pártja megnyerte a francia parlamenti választásokat. Nem akkora fölénnyel, mint azt a francia liberális sajtó hirdette az első forduló után, de kényelmesen győzött.
Lovas István
A szerző könyvének 8. fejezete ismerteti a demokrata párti Új Amerikai Biztonság Központja (Center for New American Security) nevű gondolatgyárat.

2017. 06. 16.

Bencsik András
Franciák, nagy a baj, kellene mondania erre az univerzális Csintalan Sándornak, a köpönyegforgatás nemhivatalos világbajnokának, aki épp ezekkel a szavakkal indította el az utóbbi évek legundorítóbb médiaakcióját.
Hernádi Zsuzsa
Hosszú idő óta először fordult elő a magyar igazságszolgáltatás történetében, hogy a baloldalhoz kötődő bűnösök megkapták méltó büntetésüket.
Gazdag István
Egyre több a csoportos nemi erőszak (gang-rape) Európában, de a média hajlamos elhallgatni az eseteket a muszlim elkövetők nagy száma miatt, amely tényt politikailag inkorrekt megemlíteni.
Szalay Károly
A sanda magyar történetírás sajátossága (vagy minek nevezzem), hogy a Baky-féle puccsot és leverését elhallgatja.
Ungváry Zsolt
Gyurcsány éppen álmodott. Ehhez nem is kellett mindig aludnia, ezúttal éppen csak kicsit hátradőlt a székében, és pár percig nem izgett-mozgott, mint általában.
Pozsonyi Ádám
A Zagyva bunyózik és fenyeget, a VBT posztol és „trükközik”. Mindkét fél azzal harcol, amiben jobb. Ez a háború.
Zárug Péter Farkas
Európa népeinek, úgy tűnik, végleg elegük lett a saját hagyományos politikai elitjükből, és a 10-20 éve már minden pozíciót megjárt és már mindenfélét összehazudozó pártokból.
Sinkovics Ferenc
Montenegró június 5-én a NATO tagja lett. A NATO 29. tagországaként csak jelképes hadsereggel rendelkezik, tengeri, légi és szárazföldi egységei 2200 főt számlálnak mindösszesen. Csakhogy!
Lovas István
A múlt heti részletet ott fejeztük be, hogy Milosevics megbuktatásában benne volt az amerikai kormányzati Nemzeti Alapítvány a Demokráciáért (National Endowment for Democracy), Soros Nyílt Társadalom Alapítványai és a Német Marshall Alap.

2017. 06. 09.

Bencsik András
Akár össze is foghatna Vonától Simicskán át a nagyeszű Gyurcsányig mindenki, aki a vágyott kormányváltás után nagyot haraphatna a koncból, akkor a közvélemény határozott léptekkel a kormánypártok felé indul el.
Sinkovics Ferenc
Vigyázz, ne higgy a látszatnak! Most éppen úgy tűnik, hogy Botka László megőrült.
Gazdag István
A bevándorláspárti lobbi törekvése, hogy afrikai és ázsiai biomasszával kompenzálja az európai őshonos népesség csökkenését.
Szalay Károly
Ámulattal tölt el az a hatalmas filológiai munka, amit Lévai Jenő a holokauszt adatszerű föltárásával végzett. De kijjebb is tekintett.