Jelenlegi hely

Külföld

2017. 04. 26.

18:04
A CEU visszautasítja Orbán Viktornak az EP-ben az egyetemmel kapcsolatban tett kijelentéseit.
16:04
A fenti címmel ír az amerikai hírportál arról, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és George Soros Brüsszelben találkozik.
14:04
Több ponton is ellentétes az uniós joggal a fordított adózásra vonatkozó magyar szabályozás - mondta ki az EU Bírósága.
13:04
Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen a felsőoktatási törvény módosítása miatt.
12:04
Ausztria ismét meg szeretné hosszabbítani a migrációs válság miatt 2015-ben ideiglenesen visszaállított határellenőrzést.
09:04
Törökország átgondolja álláspontját az uniós csatlakozás kérdésében, ha az EU tovább várakoztatja és bizonyos tagállamok kitartanak jelenlegi ellenséges mentalitásuk mellett, mondta a török elnök.
08:04
Ukrajna beszüntette keddre virradóan a keleti Luhanszk megye szakadár ellenőrzés alatt álló részének ellátását villamos árammal.
08:04
Egy Szíriában harcoló kirgizisztáni ujgur dzsihadista parancsnok volt a szentpétervári metróban április 3-án elkövetett öngyilkos merénylet megrendelője, írja a Gazeta.ru orosz hírportál.

2017. 04. 25.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció
18:04
Francois Hollande szerint Macron győzelme nem vehető biztosra, ezért szükséges a mozgósítás.
17:04
Az olasz hatóságok együttműködés jeleit vélik felfedezni az észak-afrikai embercsempészek és a líbiai partok előtt tevékenykedő NGO-k között.
10:04
Orbán Viktor miniszterelnök felszólal szerdán az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén a magyarországi helyzetről szóló napirendi pont keretében.

2017. 04. 24.

Fotó: MTI, archív, illusztráció
20:04
A tagországok kormányai 60 ezer eurós támogatásban részesülnének azon menedékkérők után, akiket az áthelyezési kvótákon felül fogadnak be, és fizetniük kellene az esetleges elmaradásaik után.
Fotó: MTI, archív, illusztráció
19:04
A németországi gimnáziumi tanárok országos szakszervezete (DPhV) korlátozná bevándorló családból származó tanulók arányát.
Fotó: shutterstock.com, archív, illusztráció
19:04
Zárt gépjárművel közlekedik majd Ferenc pápa Egyiptomban, de nem használ páncélozott autót - derül ki a Vatikán hétfői tájékoztatásából.
Fotó: shutterstock.com, archív, szerk.
18:04
Republikánus szenátorok közölték, más eszközeik is vannak, hogy kivizsgálják az amerikai adófizetők pénzének elköltését, ha a külügy nem ad választ kérdéseikre. Lovas István sajtószemléje.
Fotó: MTI, archív, illusztráció
17:04
A választási dokumentumok meghamisítása és hivatali visszaélés gyanújával indított ismeretlen tettes ellen bűnvádi eljárást hétfőn a román legfőbb ügyészség.
Fotó: MTI, archív, illusztráció
17:04
Földközi-tengeri taxiknak nevezte a migránsokat szállító hajóknak segítséget nyújtó nem kormányzati szervezeteket (NGO) Luigi Di Maio, az olasz ellenzéki Öt Csillag Mozgalom képviselőházi alelnöke.o
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata, archív
17:04
„Az erős Európai Uniót az erős és egyenrangú tagállamok teremtették meg és ennek a jövőben is így kell maradnia” - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke.
Fotó: shutterstock.com, archív
16:04
Francois Hollande francia államfő hétfőn bejelentette, hogy Emmanuel Macronra szavaz az elnökválasztás második fordulójában szemben „azzal a kockázattal”, amelyet „a szélsőjobboldal jelent”.
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
14:04
Kétéves tartózkodási vízumot szerezhetnek maguknak és családjuknak azok a külföldiek, akik a jövőben  legalább 75 millió korona (3 millió euró) értékű beruházást valósítanak meg Csehországban.