Jelenlegi hely

2018:15

Dobozokban a hatvanas évek

Nem időutazás és nem is retrotárlat az, amit a szentendrei skanzen Magtárában látunk, hanem az életünk egy része. Azoké is, akik még meg sem születtek akkor. Mert a kor, a hatvanas évek emlékei és hatásai napjainkig ívelnek.

Paks és a naperőművek

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Természetesnek vesszük, hogy a villamos energia mindig a rendelkezésünkre áll, mindennapjainkat lehetetlen elképzelni e szolgáltatás nélkül. Ehhez azonban az áramot meg kell termelni, hiszen az áram nem a konnektorból jön. Magyarország jövője múlhat azon, hogy ma milyen energiapolitikai döntéseket hozunk meg az elöregedő erőművi kapacitások pótlására.

Közép-Európa a Selyemúton

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A választási kampány csatazajában elsikkadt a hír, hogy március végén megtörtént a visegrádi négyek és Kína első kétoldalú találkozója. A történelmi jelentőségű pekingi megbeszélés jelentősen fölértékeli a V4-es együttműködést, amely Tóth Gábor, az Európa Kapuja V4–Kína Egyesület elnöke szerint a keleti kapcsolatok motorja lehet.

Megismétlődhet a csoda

Fotó: MTI, archív

Tíz évvel ezelőtt valóságos „hokilázban” égett az ország, miután férfi jégkorong-válogatottunk megnyerte Szapporóban a divízió I-es világbajnokságot, és bejutott a főcsoportba. 2015-ben a történelem megismételte önmagát, a fiúk újra a legjobbak közé kerültek. A nemzeti együttes néhány nap múlva hazai pályán, telt ház előtt bizonyíthat újra.
 

A választók bíznak a kormányban

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Nem csupán kormányváltó hangulat nem volt: rendkívül sokan mentek el szavazni annak érdekében, hogy maradjon ez a kabinet, mert az Orbán-kormányban látják a szociális és a fizikai biztonságuk garanciáját – mondta a Demokratának Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.