Jelenlegi hely

2018:06

A német energiaforradalom minden téren megbukott

Fotó: MTI, archív

A paksi telephelyen építendő két új blokk politikai és szakmai ellenzői a megújuló energiaforrások létjogosultságának igazolására – és ezáltal az atomenergia teljes kiválthatóságát állítva – nagyon gyakran emlegetik követendő példaként Németországot mint a nap- és szélenergia-felhasználás fellegvárát. De ez nem igaz.

A biztonság a legfontosabb

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Nem árulunk zsákbamacskát: azoknak a szervezeteknek a működését, amelyeket Soros György finanszíroz, és nyilvánvalóan a bevándorlást segítik elő Magyarországon, jogállami keretek között meg akarjuk nehezíteni – mondta a Demokratának Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, akit a kormánypártok a budapesti 1-es választókerületben indítanak áprilisban. A politikus szerint a mostani választások tétje elsősorban az, hogy nemzeti vagy bevándorláspárti kormánya lesz-e Magyarországnak.

A neoliberális modell után

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Megtörni látszik a millióknak elszegényedést hozó neoliberális elmélet és gazdaságszervezési mód hegemóniája. György László, a Századvég-csoport vezető közgazdásza, a Neumann János Egyetem docense Egyensúlyteremtés című könyve nemcsak diagnózist ad a csőd felé robogó világ állapotáról, kivezető utat is kínál az új gazdaságpolitika missziójának felvázolásával.

Az aranykor krónikája – Első lista: Budapest

Fotó: MTI, archív

A jelenben élve, ahhoz kötődve éppolyan nehéz meglátni a történelmet, mintha valaki a falhoz tapadva próbálná látókörébe fogni a Parlamentet. Ám ahogy térben hátralépve megmutatkozik előttünk az impozáns épület, az időben távolodva rálátást nyerünk a történelmünkre is.

Isten, család, haza

Bár elsőként egy kávéházi vagy punkegyüttesben gondolkozott, miután Szikora Róbert kilépett a Hungária zenekarból, mégis a teljesen új, Csikidam stílusra épülő R-Go született meg. Az idén harmincöt éves együttes énekes-frontemberével beszélgettünk Szent Erzsébetről, a becsukható ajtókról és arról, mitől függ a gerinc hajlékonysága.