2017:45

Magyar szolidaritás

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A Hungary Helps Program Magyarország válasza a migrációs krízisre, miszerint nem a problémát kell idehozni, hanem a segítséget odavinni. Fel kell keresni a helyi egyházakat, civil szervezeteket, hogy feltérképezhessük a konkrét és valós szükségleteket. Az ott nyújtott segítség négyszer-ötször többet jelent, mintha például Európában költenénk integrációs programokra – mondta a Demokratának Heltai Péter, a Hungary Helps Program utazó nagykövete.

Magyarországon nincs ellenzék

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A cukiságkampány nem egy törésvonal volt a Jobbiknál, hanem egy tudatosan felépített stratégia állomása – nyilatkozta a Demokratának Varga-Bíró Tamás. A zenész-publicista lapunknak beszélt arról, miért haragudott meg Zagyva Gyuláékra, mi a véleménye az ellenzék kétszavas programjáról, és elmondta azt is, hogyan vált Jobbik-szimpatizánsból Fidesz-szimpatizánssá.

Orvosmisszióval Kárpátalján

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A Katolikus Karitász két évvel ezelőtt indította el kórházmissziós programját, amelyben Ungvár, Munkács és Beregszász gyermekkórházait támogatta gyógyászati segédeszközökkel, valamint segítséget nyújtott az intézmények egyes részlegeinek felújításában is. Idén szeptembertől a program orvosmissziós munkával is kiegészült, amelynek keretében kora ősszel négy főből álló magyar orvoscsoport látogatott a kárpátaljai Gyertyánligetbe. Október végén a misszió újabb határon túli településen, Aknaszlatinán végzett szűrővizsgálatokat.

A forradalom vezérkara

Kategória: 

Az októberi, valójában novemberi szocialista forradalmat néhány ezer bolsevik vitte véghez, vezérkaruk sem volt nagy létszámú, alig tucatnyi embert azonosíthatunk a vezető pozíciókban. Cikkünkben kilenc főt mutatunk be csúcsvezetőik közül, mondhatni, az igazi nagyágyúkat. Életútjuk érdekessége, hogy a proletárnak nevezett forradalom élére jobbára polgári családokból érkeztek, többségük pedig éppen az egyik társuk miatt kivégzőosztag előtt fejezte be életét.

Oldalak