2017:40

„Eltapossuk Európát”

Döbbenetes számok: az év első felében Bajorországban 50 százalékkal emelkedett a nemi erőszakok száma a múlt év első hat hónapjához képest. Ezen belül a migráns elkövetők aránya 91 százalékkal nőtt. A legutóbb szeptember 9-én, a Nürnberg­től 50 kilométerre északra fekvő bajorországi Hirschaidban tartott búcsú napján követtek el szexuális erőszakot, emiatt tömegverekedés tört ki a helyiek és a migránsok között. Este negyed tízkor egy csoport fiatal migráns két lányt a töltésnél egy sötét helyre lökött, majd egyikük a lányokat tapogatni kezdte, míg a többiek csettintgettek.

Kinek miért kell a hatalom?

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Úgy érzem, ahová én tartozom, a jobboldali, keresztény, konzervatív, polgári oldalhoz, ott van határozott elképzelés arról, mit szeretnének megvalósítani. A másik oldalon viszont csupán, ahogy a sportban mondják, kontrára mennek – mondta a Demokratának Schmitt Pál volt köztársasági elnök. Az Európai Parlament korábbi alelnökével, a nemzet sportolójával a magyar és az európai politika megváltozásáról, a sport fontosságáról és a nagypapaszerepről is beszélgettünk.

Gyógyulóban a fővárosi egészségügy

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Heteken belül megszülethet az a kormányhatározat, amely véglegesíti azt a projektet, ami a főváros és Pest megye egészségügyi fejlesztésének tízéves menetrendjét meghatározza. A vidéki felújítások után most beinduló fővárosi fejlesztésekre idén 40, a következő években összesen 700 milliárd forint jut.

Ösztönök határok nélkül

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Az olasz sajtóban egy hónapja megjelent, nagy port kavart belügyminisztériumi statisztikák szerint az országban év eleje óta mintegy 2400 nemi erőszakot jelentettek a rendőrségen, és az elkövetők 38 százaléka volt bevándorló hátterű, miközben ők a lakosságnak csak a 8,2 százalékát teszik ki. Mi az oka ennek, valóban a vallás, esetleg a kultúra a felelős, vagy egy sajátos létállapot? Az erőszak csak európai nőkre irányul, vagy a muszlim nőkre is?

Oldalak