Jelenlegi hely

2017:36

Robotépítő diákok

163 indulóból toronymagasan a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium csapata nyerte az első nemzetközi robotépítő verseny fődíját Washingtonban, a győztes csapatot még a Fehér Házba is meghívták. Nemcsak önbizalmat növelő, óriási élmény ez a gyerekeknek, hanem felkészülés az életre és a munkaerőpiacra.

Elnök a gáton

Fotó: MTI/AP

A texasi Houstonra lecsapó Harvey hurrikán ismét megmutatta az ember kiszolgáltatottságát a természet szeszélyeivel szemben. Teljes pesszimizmusra azonban még sincs ok. Noha évről évre több természeti katasztrófa sújt le az emberiségre, és az okozott anyagi kár is egyre jelentősebb, a halálos áldozatok száma alacsonyabb, mint valaha.

Öt esély

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A párok 20-25 százalékát, mintegy 150 ezer családot érint a meddőség Magyarországon. Számukra a lombikbébiprogram az egyik esély arra, hogy saját gyermekük születhessen. A magyar társadalombiztosítás nemzetközi összehasonlításban kiemelkedő, öt beültetési kísérletet finanszíroz, és most további bővítésekről döntött a kormány.

Az élet szentsége

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Ideák és valóság világát ütköztető platóni vitának indult, ám jókora politikai füstöt gerjesztett Veres András püspök lombikprogramot kritizáló megjegyzése. Pedig a püspök csak az évezredek óta ismert egyházi tézist ismételte meg, amely a természetes fogantatást ismeri el. A népességmegtartó képességet előtérbe helyező állam ugyanakkor ösztönözné, hogy minél több meddő párnak lehessen gyereke.

Nő a nyeregben

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A ranglista jelenlegi második helyezettje, Suták Csenge nyerte meg galoppban a varsói Zayed-kupát, így bejutott a női lovas világbajnokság novemberi döntőjébe. Magyarország egyetlen profi zsokéhölgyével pályafutása mellett a férfi és női versenylovasok közti különbségekről, a zsokék mindennapjairól és kedvenc lováról is beszélgettünk.