Jelenlegi hely

Hírek

2017. 02. 26.

Komoly fennakadások várhatók a terroristák által jelentett veszély csökkentése érdekében szigorított schengeni határellenőrzés miatt, ugyanakkor sok dzsihadista az illegális migrációs hullámmal tért vissza Európába - mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

2017. 02. 26.

Nem csupán Magyarországon, máshol is előfordul, hogy külföldi erők támogatnak szervezeteket azért, hogy azon elveket, idegen érdekeket képviseljék, amiket mondanak nekik. Ez nálunk is így van, nyugodtan nevezhetjük ezeket ügynökszervezeteknek, amelyekben ügynökök dolgoznak, hiszen gyakran külföldi pénzből fizetett alkalmazottakként mondják a magukét. Mivel a mi ügyeinkbe szólnak bele, az a minimum, hogy hozzunk egy törvényt, amelynek köszönhetően átláthatóvá válhat a működésük – mondta a Demokratának Halász János, a Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője.

2017. 02. 26.

A román rendőrség szerint nem volt etnikai színezete annak a szombat hajnalban történt kolozsvári utcai verekedésnek, amelynek során fegyverrel ütöttek fejbe egy székelyföldi származású fiatalt.

2017. 02. 26.

Európai egység, valóságos párbeszéd akkor lesz, ha Nyugat-Európa képes és hajlandó lesz a kommunizmus bűneit a nácizmus bűneivel együtt Európa szégyenének tekinteni - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a ferencvárosi pályaudvarnál épített Málenkij Robot Emlékhely vasárnapi avatóünnepségén.

2017. 02. 26.

A busójárás Közép-Európa „hatalmas farsangi fesztiválja”, amelyet a magyar Országgyűlés törvénnyel is véd, az a hungarikumok sorában is helyt kapott - mondta a Duna-parti városban rendezett hatnapos népszokás vasárnapi fő programján a kultúráért felelős államtitkár.

2017. 02. 26.

Többször erős, viharos lesz a szél a jövő héten. A hét közepén, a naptári tavasz kezdetén egy hidegfront miatt lehűlésre kell készülni, de a hétvégére ismét melegszik a levegő, néhol csaknem 20 Celsius-fok lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

2017. 02. 26.

Az első helyen kiemelt Babos Tímea nyerte meg a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben 6:7 (4-7), 6:4, 6:3-ra legyőzte a másodikként rangsorolt cseh Lucie Safarovát.

2017. 02. 26.

Az LMP szerint stratégiai kérdés az ország által követendő energiapolitikai irány meghatározása, így a paksi bővítésről nemcsak ki lehet, hanem ki is kell írni a népszavazást.

2017. 02. 26.

Bántalmaztak három fiatalt szombat hajnalban Kolozsvár belvárosában, az utcán. A Stiridecluj.ro hírportál arról számolt be, hogy a fiatalokra azért támadtak rá, mert magyarul beszéltek. Az összetűzés tényét a rendőrség megerősítette, de az okokat még vizsgálják.

2017. 02. 26.

Nem csak legenda, illetve megszépített mítosz a magyarok és a lengyelek ezeréves barátsága. Erre utal egy Vas megyei falu, Sorokpolány története. Már államalapításunk idején összekapaszkodva élhettek itt magyarok és lengyelek, a két nép kölcsönösen őrizhette egymás határvidékét. Mintha most ismételné magát a történelem…

2017. 02. 26.

Már 16 halálos áldozata van Romániában annak a kanyarójárványnak, amely elsősorban az ország nyugati, délnyugati megyéiben terjed - közölte vasárnap a Digi24 hírtelevízió.

2017. 02. 26.

Vélhetőleg nőni fog az új építésű lakások ára az idén, mert a munkaerőhiány miatt nagyobb költséggel jár az építkezés - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője vasárnap az M1 aktuális csatornán.

2017. 02. 26.

Már online is kutatható a szovjet hadifogolytáborokban meghaltak adatbázisa. A Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HIM) közreműködésével „Elhurcolva, távol a hazától” címmel megjelent 66 281 soros adatbázist a www.katonakagulagon.hu oldalon szombat délután a Gulág emlékév záró rendezvényén élesítették.

2017. 02. 26.

A közel-keleti keresztények üldözése talán felnyitja az európaiak szemét, és ráébrednek, hogy ami ott történik, az bármikor megtörténhet Európában is - mondta II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárka az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

2017. 02. 26.

A katolikus iskolák javára gyűjtenek ma országszerte az egyház templomaiban. A katolikus egyház az idei tanévben 125 199 fiatal oktatásáról gondoskodik, oktatási intézményeikben 11 894 pedagógus dolgozik - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-vel.

2017. 02. 25.

A megadott határidőig több mint 266 ezer aláírást gyűjtött össze a Momentum Mozgalom Nolimpia nevezetű akciója. Joggal tesszük fel a kérdést: mi is történik itt tulajdonképpen?!

2017. 02. 25.

A némaságot hivatott feloldani a Gulág-emlékév; feladatunk, hogy emlékezzünk és emlékeztessünk a rémtettekre - emelte ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, az emlékév zárórendezvényén.

2017. 02. 25.

Érdekes beszélgetésbe bonyolódott tegnap a konzervatív Fox News TV-csatorna riportere, Chris Wallace a spanyol nyelvű Univision csatorna hírszerkesztőjével, Jorge Ramos-szal, amikor Trump elnöknek az illegális bevándorlókkal kapcsolatos eddigi tevékenységét és későbbi terveit vitatták meg. A mexikói származású, ismert televíziós szereplő olyan dolgokra világított rá, ami sokunknak eszébe sem jutott volna. És talán nem is véletlen, hogy nem jutott...

2017. 02. 25.

Pásztor Győző kanonok, dabas-sári plébános kapta idén a Parma fidei - Hit pajzsa díjat. A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából évente odaítélt elismerést Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök és Bolberitz Pál egyetemi tanár, a díj első kitüntetettje adta át Budapesten.

2017. 02. 25.

A Fidesz leváltása egy közös nemzeti érdek, mert a Fidesz egy kisebbséget képvisel, és nem a nemzeti érdeket ebben az országban - jelentette ki az Együtt országos politikai tanácsa alakuló ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor, a párt választmányának elnöke.

2017. 02. 25.

A két éve tartó kelet-ukrajnai háború óta tömegével hagyták el Kárpátalját a fiatalok, hogy az otthoni fizetések többszöröséért dolgozzanak nyugaton. Az elvándorlás katasztrofális munkaerő­piaci helyzetet okozott a járásban, köztük a felerészben magyarok lakta Beregszászon is, ahol mára alig akad hadra fogható munkaerő. A megoldást a magyar kormány terve jelentheti.

2017. 02. 25.

Az illegális migrációt kéne megállítani, nem az uniós polgárokat vegzálni a határokon - mondta egy készülő EU-rendelet kapcsán Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.

2017. 02. 25.

A kommunizmus bűneit Nyugaton még ma is sokan mentegetik, maga az Európai Unió is vonakodik egyértelműen elítélni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Örökség Intézetének (Nöri) a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésén, a Rákoskeresztúri új köztemetőben.

2017. 02. 25.

Az amerikai közszolgálati rádió műsort sugárzott pénteken Donald Trump elnök terrorellenes tanácsadójáról, a magyar származású Gorka Sebestyénről, és ebben bejátszotta Gorka telefonos magánvitáját egy terrorellenes szakértővel.

2017. 02. 25.

Trump elnök tegnap, a Konzervatív Politikai Cselekvés Konferencián (Conservative Political Action Conference, CPAC) ismét nyersen őszinte, tüzes beszédet mondott, amelyben többek közt érintette a hamis híreket közlő média és az illegális bevándorlás kérdéskörét.

2017. 02. 25.

Demeter Bence nyerte a férfiak versenyét az öttusázók idei első világkupa-fordulóján, Los Angelesben. 

2017. 02. 25.

Volt egyszer egy Rosa Parks nevű, feketebőrű asszony, akit később az amerikai Kongresszus a "szabadságmozgalom szülőanyjának" nevezett, miután az '50-es évek közepén azzal tiltakozott a megkülönböztetés ellen, hogy nem volt hajlandó a buszon a fehérektől elkülönítve ülni. Nagy dolog volt ez akkoriban. Hogy mit gondolnak Parks asszonyról a mai michigani, feketebőrű egyetemisták, azt nehéz elképzelni, mivel mostanában azzal szórakoztatják magukat, hogy a bőrszínükre hivatkozva külön területet követelnek maguknak a kampuszon.

2017. 02. 24.

Az új bukaresti kormány elődjéhez képest újra lendületbe hozná Magyarország és Románia kapcsolatait – hangzott el a Külügyi és Külgazdasági Intézet pénteki kerekasztal-beszélgetésén. Barabás T. János, a szaktárca háttérintézményének vezető elemzője szerint a jórészt a média által gerjesztett bizalmatlan tónus ellenére a két országnak számos közös érdeke van, ilyen például a jelenlegi európai uniós támogatási rendszer megtartása.

2017. 02. 24.

Halász Bence kalapácsvető és Homonnai Luca kajakos érdemelte ki a 2016-os év legjobb utánpótlás sportolója címet, az elismerést a péntek délután rendezett Héraklész Díjátadó Gálán vették át.

2017. 02. 24.

Az Alapjogokért Központ szerint az LMP által kezdeményezett népszavazás nemzetközi szerződésre, illetve abból fakadó kötelezettségre vonatkozik, azt érintő kérdésben pedig az alaptörvény - a korábbi alkotmányéval megegyező - szabályai alapján népszavazás nem tartható.

2017. 02. 24.

SPUTNIK INTERNATIONAL

Donald Trump elnök beiktatása óta számos baloldali kötődésű „figyelő” szervezet minden alkalmat megragadott arra, hogy különböző ürügyekkel kihívást intézzen ellene.

2017. 02. 24.

Második alkalommal rendezik meg a Töltött Hold Gasztrovíkendet Budapest első számú gasztropiacán: február 24. és 26. között között az ország legjobb éttermei és termelői mutatkoznak be a hold utcai Belvárosi Piacon, illetve ez az első alkalom, hogy a vendégek beülhetnek Széll Tamás és csapata új bisztrójába.

2017. 02. 24.

Két uniós program jelent meg pénteken, a magyar lakosság számára összesen 115 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre kölcsön formájában a lakóépületek energetikai korszerűsítésére - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

2017. 02. 24.

Egy közvélemény-kutatás szerint adott körülmények között a romániai lakosság 37 százaléka választana magyar államfőt az ország élére.

2017. 02. 24.

Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

2017. 02. 24.

Levélben köszönte meg Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke Orbán Viktor üzenetét, melyet januári elnöki eskütétele alkalmából írt - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.

2017. 02. 24.

Montenegrónak az Európai Unióban van a helye, az ország felkészült, hogy a közösség tagja legyen - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő pénteken az Országházban, miután tárgyalást folytatott Dusko Markovic montenegrói miniszterelnökkel.

2017. 02. 24.

Tíz hónappal elfogadása után hatályba lépett az azonos neműek házasságát legalizáló törvény Szlovéniában, amely azonban nem engedi meg, hogy a párok gyermeket fogadjanak örökbe - jelentette a helyi sajtó.

2017. 02. 24.

Berki Krisztián nyerte a lólengést a tornászok melbourne-i világkupa-versenyén.

2017. 02. 24.

Folyamatosan felértékelődik az állatorvosi tevékenység, ezért magas színvonalú, komplex elméleti és gyakorlati oktatásra van szükség, olyan világszínvonalú képzésre, mint amilyent a budapesti Állatorvostudományi Egyetem nyújt - mutatott rá a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Állatorvostudományi Egyetem doktorrá avató és diplomaosztó ünnepségén. 

2017. 02. 24.

A magyar férfi vízilabda-válogatott az ausztrál, a francia és az olasz csapattal szerepel majd azonos csoportban a nyári hazai vizes világbajnokságon.

2017. 02. 24.

Szanyi Tibor MSZP-s politikus a szocialista párt székházügyeivel kapcsolatban Puch Lászlót, az MSZP volt pénztárnokát és Gyurcsány Ferencet is "gazembernek" nevezte.

2017. 02. 24.

Magyarországon nagy dolgok csak nemzeti egységgel érhetők el, az egységet meg kell tudni teremteni, és egy erős néppártnak "az élére kell állnia" - hangoztatta a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) elnöke a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott budapesti megemlékezésen.

2017. 02. 24.

Várhatóan jövő szerdai rendkívüli ülésén dönthet a 2024-es budapesti olimpiai pályázat visszavonásáról a Fővárosi Közgyűlés - közölte Tarlós István főpolgármester.

2017. 02. 24.

Hazahozzák pénteken Veronából az olaszországi buszbaleset utolsó súlyos sérültjét - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

2017. 02. 24.

Speciális képzések, Kárpát-medencei körút és kutatás is szerepel a külhoni magyar családi vállalkozások éve programelemei között - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár az idei tematikus esztendő nyitórendezvényén Balatonalmádiban. A tanácskozáson közel kétszáz külhoni magyar vállalkozó vesz részt a Kárpát-medence régióiból.

2017. 02. 24.

Mandák Fanni Olaszország-szakértő szerint a menedékkérelmek lassú elbírálása miatt egyre több menekült van Olaszországban és nem tudni, hogy az olasz társadalom ezt meddig tolerálja.

2017. 02. 24.

Szél Bernadett szerint az LMP hiteltelenné válna, ha "segítő kezet" nyújtana bárkinek, aki az elmúlt 27 év politikájának részét képezte.

2017. 02. 24.

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen is jelölt a 2016 legjobb női edzőjének járó elismerésre a nemzetközi szövetség (IHF) szavazásán.

2017. 02. 24.

A miniszterelnök szavai szerint "álomgyilkosság" történt a budapesti olimpiai pályázat ügyében.

2017. 02. 24.

Február 25-én a Cimbaliband Recycle című, kilencedik lemezének bemutató koncertjére kerül sor a Fonó Budai Zeneházban.

2017. 02. 24.

Steve Bannon, Donald Trump elnök stratégiai főtanácsadója szerint a kormányzatnak minden nap meg kell küzdenie azért, hogy "visszavegye" az országot. Bannon a Washington mellett egy konzervatív konferencián fejtette ki álláspontját. 

2017. 02. 23.

Jubileumi ünnepi istentiszteletet és hálaadást tartanak Vizsolyban a reformáció ötszázadik évfordulóján, a Bibliavasárnap ünnepén a vizsolyi református templomban nagyböjt első vasárnapján, március 5-én 11 órakor.

2017. 02. 23.

Az egyik legrangosabb, negyedévente megjelenő amerikai fotós magazinja, a Resource Magazine a világ legjobb 12 portréfotósa között tartja számon Lisa Kristine-t, akinek Enslaved – A modern rabszolgaság címmel nyílt kiállítása a Kogart Házban. A tárlat több mint félszáz fotójának mindegyike felkiáltójel, mely arra a számokkal dokumentálható tényre hívja fel a figyelmet, hogy a földön jelenleg több mint harminc millióan élnek rabszolgasorban.

2017. 02. 23.

Napról napra kell jóvátennünk azokat a bűnöket, amelyeket a kommunizmus követett el a magyarság ellen - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, fideszes országgyűlési képviselő a KDNP megemlékezésén, amelyet a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartottak csütörtökön Budapesten.

2017. 02. 23.

A Nemzeti Sportközpontokkal folytatott sikeres tárgyalássorozatot követően csütörtök este eldőlt, hogy az Újpest FC labdarúgócsapata közel egy év után visszatér otthonába, a Szusza Ferenc Stadionba.

2017. 02. 23.

Hatvan százalékkal emeli a kormány mindazok nyugdíját, akik megjárták, megszenvedték a Gulág poklait az egykori Szovjetunióban - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a Gulág Emlékbizottság elnöke a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, korábban zömmel svábok lakta Hercegkúton csütörtökön.

2017. 02. 23.

Mindeddig kiadatlan Rejtő Jenő-szövegek mellett a szerző fiatalkori verseiből is válogat A megtalált tragédia című emlékkötet - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

2017. 02. 23.

A szerb-magyar határszakasz műszaki határzára mögött egy második védelmi vonal kiépítéséről döntött a kormány - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

2017. 02. 23.

Leírhatatlanul szomorúak és csalódottak vagyunk – fogalmaz közleményében a Budapest 2024-es Sportolói Bizottság az olimpiai pályázat visszavonása kapcsán.