Jelenlegi hely

Hírek

2018. 04. 22.

Az Európa Tanács több parlamenti közgyűlésének több tagja is vétkes lehet az azeri vesztegetés ügyében a gyanú szerint.

2018. 04. 22.

Hárman indultak az időközi választáson, ahol a Fidesz-KDNP-s Surmann Altalt választották polgármesterré a függetlenként induló jelöltek helyett.

2018. 04. 22.

A hétköznapokban hitvállalással és közösségi kiállással lehet tenni a közösség szabadságáért és függetlenségéért.

2018. 04. 22.

Az idén a tavalyinál másfél hónappal korábban, már hétfőn kezdődik az országos szúnyoggyérítési program.

2018. 04. 22.

Blaha Lujzáról tartank kerekasztal-beszélgetést Budapesten, a Habsburg Történeti Intézetben szerdán.

2018. 04. 22.

A tavaszi szezonban 346 hegymászó próbálkozik a Mount Everest meghódításával.

2018. 04. 22.

Az ellenzék és szimpatizánsai nem először mutatják be valódi arcukat, amikor nekik nem tetsző dolog történik.

2018. 04. 22.

A fővárosban vasárnap harminc hajó "kirajzásával" megkezdődött a dunai hajózási szezon.

2018. 04. 22.

Némethy Kristóf Európa-bajnok lovasíjász első díjat nyert a harmadik alkalommal megrendezett Al Faris Nemzetközi Lovasíjász Bajnokságon Ammánban, valamint harmadik díjat az európai és az ázsiai kategóriákban.

2018. 04. 22.

Zágráb nemkívánatos személynek nyilvánította Aleksandar Vulin szerb védelmi minisztert, aki részt vett volna a horvátországi szerb ortodox egyháznak a jasenovaci koncentrációs tábor felszabadításának évfordulójára szervezett liturgiáján.

2018. 04. 22.

Megválasztotta első női elnökét a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), Andrea Nahles-t, a párt szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakcióvezetőjét.

2018. 04. 22.

Az elmúlt évtizedekben a világ leghíresebb koncertszínpadain lépett fel, a közelmúltban a Stockholm Culture Awards Alapítvány díját vehette át. Áprilisban a debreceni Kölcsey Központban élvezheti játékát a közönség, mégpedig a tízéves fejlesztés eredményeként megszületett csodazongorán. Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel innovációról, a művész attitűdjéről és a hazai kultúra felemelkedésének lehetőségeiről beszélgettünk.

2018. 04. 22.

Elővigyázatosságból kiürítette a francia rendőrség vasárnap délelőtt az Atlanti-óceán partján található Mont-Saint-Michel árapályszigetet, miután egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy a rendőrökre támad. A gyanús embert keresik, a szigetet és a csúcsán épült XIII. századi gótikus apátságot minden turista elhagyta, a helyiek a házaikba zárkóztak.

2018. 04. 22.

A Jobbiktól elhatárolódott nemzeti radikálisok hírportált indítanak – adták hírül Facebook-oldalukon.

2018. 04. 22.

Zavaróadók segítségével Ukrajnában sikeresen blokkolták a sugárzását több mint 40 orosz, illetve szakadár tévécsatornának az ország keleti, harcok sújtotta részében – jelentette csütörtökön Petro Porosenko elnöknek az állami kommunikációs és információs védelmi szolgálat vezetője.

2018. 04. 22.

A bizalom nagyon jelentős bizonyítékát kapta meg Orbán Viktor magyar kormányfő az ország lakosságától a parlamenti választáson, és ezt „jó demokrataként el kell fogadnunk” - mondta Wolfgang Schäuble, a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöke egy vasárnapi német lapinterjúban.

2018. 04. 22.

Az LMP egyeztetésre hívja a teljes ellenzéket az Országgyűlés alakuló ülése előtt – írták közleményükben.

2018. 04. 22.

Párhuzamosan két különösen jelentős értékre elkövetett csalás ügyében elrendelt nyomozás is zajlik a NAV-nál Czeglédy Csaba ellen – írta meg a PestiSrácok.hu.

2018. 04. 22.

A legtöbben a Kárpát-medencében írták alá a Minority Safe Pack elnevezésű európai kisebbségvédelmi polgári kezdeményezést, de összesen 11 európai ország csatlakozott az ügyhöz - mondta Csáky Csongor, Rákóczi Szövetség főtitkára vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.

2018. 04. 22.

Nemzetközi szinten is különleges hely nyílik nemsokára Budapesten, kormánytámogatással. Az Egyszülős Központ arra hivatott, hogy lehetőleg minél sokoldalúbban segítse az egyedülálló szülőket, de leginkább hogy közösséget teremtsen. Ma a gyerekek 27 százaléka nevelkedik egyszülős családban, a kutatások szerint ez az arány a következő generációban egyharmadra fog nőni.

2018. 04. 21.

A Hír TV ismét Rékasi Zsigmondot szerepeltette, ezúttal a Privátszféra című műsorban, ahol olyan neves közéleti személyiségek magánéletébe kalauzolja el a nézőket Péterfi Judit, mint Vona Gábor, Gyurcsány Ferenc, vagy …nos, Rékasi Zsigmond. „Nagyon büszke vagyok rá, hogy nyitott szemmel éli az életét” – mondta az aktivista-költő édesapja, Rékasi Károly színművész.

2018. 04. 21.

Egyre nagyobb nézettséget érnek el a YouTube-on a videobloggerek, rövidítve vloggerek. Az önjelölt megmondóemberek jellemzően közhelyes bölcsességekkel, rosszabb esetben botrányos viselkedés közvetítésével szórakoztatják az igénytelen tartalomra fogékony közönséget. A műfaj különösen veszélyes a csonka családokban élő vagy szüleik által elhanyagolt fiatalokra.

2018. 04. 21.

Csak erős családokon alapulhatnak az erős európai nemzetek, az erős Európának előfeltétele, hogy erősek legyenek az európai családok - jelentette ki Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Pozsonyban szombaton.

2018. 04. 21.

A demokráciáért kezdődött felvonulásos tüntetés a Mi vagyunk a többség Facebook-közösség szervezésében szombat kora este Budapesten.

2018. 04. 21.

Fontos, hiánypótló munkaként méltatta Gecse Gézának a Püski Kiadónál megjelent, Nemzetpolitika - szorítóban című kötetét annak szombati bemutatóján Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

2018. 04. 21.

Ybl-díjban részesült Callmeyer László, aki igazi értékmentő építészként feltérképezi a helyi jellegzetességeket, és beépíti az új házakba, a középületek tereit pedig a közösségteremtés szándékával alakítja. Munkáiban szakmai és emberi elkötelezettsége látszik.

2018. 04. 21.

A közmédia határozottan visszautasítja a Jobbik Magyarországért Mozgalom vádjait, és továbbra is kiáll a független, kiegyensúlyozott tájékoztatás mellett - reagált Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Jobbik alelnökének szombati sajtótájékoztatójára.

2018. 04. 21.

A Jobbik minden, az országgyűlési választással kapcsolatos jogorvoslati lehetőséget kihasznál, emellett pedig országos népszavazást kezdeményez az arányos tájékoztatásért - közölte Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

2018. 04. 21.

Frakciószövetségre készül az MSZP és a Párbeszéd. 

2018. 04. 21.

Kéz-Mű-Remek címmel megnyílt a Nemzeti Szalon legújabb kiállítása szombaton, Budapesten a Műcsarnokban.

2018. 04. 21.

A Demokratikus Koalíció véleménye szerint az Európai Bizottságnak és az Európai Parlamentnek (EP) is elfogyott a türelme a magyar kormány illiberális politikája miatt.
 

2018. 04. 21.

Az Európai Unió is üdvözölte szombat délelőtt Kim Dzsong Un észak-koreai vezető bejelentését a nukleáris kísérletek és rakétatesztek felfüggesztéséről.
 

2018. 04. 21.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megfelelőnek találta az MSZP, az Együtt és a Liberálisok intézkedési tervét a gazdálkodásukban feltárt szabálytalanságok megszüntetésére, az LMP esetében kiegészítést kért, a Jobbik, a DK és a Párbeszéd esetében azonban azt állapította meg, hogy az intézkedési terv nem alkalmas a hiányosságok megszüntetésére, ezért azokat visszaküldte a pártoknak - közölte az ÁSZ szombaton. 
 

2018. 04. 21.

Hosszas viták után hamarosan életbe léphet Dániában a burkatilalom, bár még néhány kérdés tisztázásra vár.
 

2018. 04. 21.

Ausztria betiltani készül a török választásokkal kapcsolatos rendezvényeket az ország területén - jelentette be pénteken Sebastian Kurz kancellár.
 

2018. 04. 21.

Az amerikai Demokrata Párt beperelte az orosz kormányt, Donald Trump elnökválasztási kampánycsapatát és a WikiLeaks kiszivárogtató portált azzal az indoklással, hogy a 2016-os elnökválasztás idején összejátszottak a választási folyamat megakasztása érdekében.
 

2018. 04. 21.

Megszólalt a Nyílt Társadalom Alapítványának (OSF) budapesti irodájának bezárásával kapcsolatban Csontos Csaba, az alapítvány szóvivője: kiderült, nem született még hivatalos döntés a berlini költözésről, sőt akármi lesz, ugyanúgy érkezik a pénz a hazai álcivil szervezeteknek - írja az Origo.
 

2018. 04. 21.

"A fiunk negyedik osztályos, és első óta terrorizálják az iskolában. Sértegetik, megverik és megrugdossák azért, mert német. Az osztálytársai 'német disznónak', 'disznónak' és 'német krumplinak' nevezik. Az iskolájában a legtöbb gyerek migránsháttérrel rendelkezik. A legtöbben muszlimok" - nyilatkozta egy kétségbeesett szülő a német Der Tagesspiegel című lapnak.
 

2018. 04. 21.

A hollandiai Alkmaarban található menekültközpont lakói igencsak elégedetlenek mostanában, amióta egy, a személyes felelősségvállalás oktatását célzó, új rendelkezés értelmében nekik kell maguk után kitakarítaniuk a közös WC-ket, ráadásul ahhoz, hogy bejussanak, kulcsot kell "vásárolniuk" - írja a holland de Volksrant.
 

2018. 04. 21.

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról Csehország államadós-besorolásának kilátását pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban a közfinanszírozási mérőszámok folyamatos javulásával, az alacsony adósságrátával és az erőteljes növekedési dinamikával indokolva a lépést.
 

2018. 04. 21.

A filozófus, történész, publicista Patrick J. Buchanan nagyon nem akárki. Három republikánus elnök – közöttük Nixon – főtanácsadója, beszédírója. Kőkeményen konzervatív. De nem a neofajtából, hanem paleokonzervatív. 
 

2018. 04. 20.

Forgalomkorlátozások lesznek a belvárosban demonstráció miatt szombat délután és este, emiatt több villamos, busz és troli közlekedése változik - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.
 

2018. 04. 20.

Éleződnek az ellentétek a kormányalakításra törekvő olaszországi pártok között. Sergio Mattarella államfő hétfőig újabb gondolkodási időt kért. 
 

2018. 04. 20.

Hiába a folyamatos ellenzéki elégedetlenkedés, világszínvonalú sikereket ér el a magyar egészségügy a szervátültetések terén. Nemrég sikeres tüdőtranszplantációt hajtottak végre egy tizenhárom éves kislányon, ennek kapcsán hasonló sikerekről közölt gyűjtést a Ripost.

2018. 04. 20.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) bízik benne, hogy a jövőben nem csak az utcáról ismerhetik meg a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) oktatásszakmai elképzeléseit. 
 

2018. 04. 20.

Egy hónapra nyomkövető eszközzel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Gyárfás Tamás korábbi magyar úszószövetségi elnök, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA végrehajtó bizottságának tagja, médiavállalkozó ellen a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája pénteken - közölte Madarasi Anna, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője az erről szóló döntés meghozatala után a fővárosban.
 

2018. 04. 20.

Brüsszelben júliusra tető alá akarják hozni a kötelező betelepítési kvóta javaslatát - jelentette ki Hollik István KDNP-s politikus a kormánypártok nevében nyilatkozva pénteken a közmédiának.
 

2018. 04. 20.

Hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsította meg a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban I. S. P. volt főügyészt a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) pénteken - tudatta közleményben a KNYF.
 

2018. 04. 20.

Az ellenzék nem tudott jelentős számú új szavazót megszólítani, egyfajta üvegbúra került föléjük, miközben a kormánypártok több százezer új támogatót szereztek, s a 2010-es rekorderedményt sikerült újra megközelíteniük. Ennek az ellenzéki szempontból kudarcos választásnak nyilván kell hogy legyenek személyi konzekvenciái – mondta a Demokratának Orbán Balázs. A Századvég kutatási igazgatójával, a Migrációkutató Intézet főigazgatójával a várható új kormányzati struktúráról, az ellenzék radikalizálódásáról és az uniós vitákról is beszélgettünk.

2018. 04. 20.

Lázár János a következő négy év legfontosabb feladatának a hódmezővásárhelyi és makói emberek képviseletét tartja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hódmezővásárhelyen és térségében hallgatható Rádió 7 Napraforgó című műsorában beszélt erről pénteken.
 

2018. 04. 20.

Az idén is reális a 10 százalék feletti béremelkedés a magyar gazdaságban - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a legfrissebb kereseti adatokra reagálva.
 

2018. 04. 20.

Több mint 4,3 milliárd forint idén május 31-én lejáró, 2016-ban kapott juttatás van még a Széchenyi Pihenőkártyákon - derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából.
 

2018. 04. 20.

A Miniszterelnökség átalakítását tervezi az új kormányban Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is bejelentette pénteken a Kossuth rádióban, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter marad a gazdasági kabinet vezetőjeként a költségvetés felelőse.
 

2018. 04. 20.

Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és "most éppen bukóban vannak" - kommentálta a parlamenti választás eredményét Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.
 

2018. 04. 20.

A Fidesz-KDNP maradt az egyetlen néppárt Magyarországon - értékelte a választások eredményét az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa.
 

2018. 04. 20.

Alexander Soros egy éve szürke eminenciásként, a háttérben mozgott apja mögött, azonban az elmúlt napokban egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a bevándorláspárti spekuláns rövid időn belül teljesen át fogja adni fiának az általa kialakított világ feletti hatalmat - írja az Origo.
 

2018. 04. 20.

Rudy Giuliani, New York volt polgármestere csatlakozik Donald Trump elnök jogászcsapatához - jelentették be csütörtök este. 
 

2018. 04. 20.

Kiszelly Zoltán politológus szerint az Országgyűlésbe bejutott ellenzéki pártok nem abban érdekeltek, hogy az utcán létrejöjjön az új ellenzék, hanem abban, hogy a parlamentben tudjanak ellenzéki munkát végezni.
 

2018. 04. 20.

Átadták csütörtökön a Pécsi Horvát Színház felújított és kibővített épületét. Az intézményt Nina Obuljen Korzinek, Horvátország kultúráért felelős minisztere és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere avatta fel.
 

2018. 04. 20.

Bezárja budapesti irodáját Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa (OSF) - írta honlapján a Die Presse című osztrák napilap az OSF New York-i központjára hivatkozva. Az alapítvány ezzel egy időben úgy döntött, hogy nyáron Berlinben nyitja meg kapuit.