Jelenlegi hely

Hírek

2018. 02. 20.

A Fidesz egyéni képviselőjelöltjei mind a 106 körzetben összegyűjtötték az induláshoz szükséges aláírásokat - jelentette be Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója kedd este videoüzenetben.

2018. 02. 20.

Elismerte az orosz külügyminisztérium kedden, hogy Oroszország és a Független Államok Közössége más tagállamainak állampolgárai vesztették életüket nemrég egy katonai összecsapásban Szíriában, a sebesültek száma pedig több tucatra tehető.

2018. 02. 20.

A Fidesz szerint Vona Gábor teljesen megbízhatatlan, a hatalomért és a pénzért mindenre képes, ezért sem neki, se a programjának egy szavát sem lehet hinni.

2018. 02. 20.

Határozatban fejezte ki szolidaritását Lengyelországgal kedden a magyar Országgyűlés, amely a kiserőművek létesítésének megkönnyítése érdekében soron kívül módosította a villamos energiáról szóló törvényt is. Január 13. a vallásszabadság napja lett, de a honatyák Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztésére megemelték a hadigondozottak havi ellátását is.

2018. 02. 20.

A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei által összegyűjtött ajánlások nagy száma azt mutatja, hogy nemcsak a közvélemény-kutatások szerint, hanem a valóságban is erős a kormánypártok támogatottsága - jelentette ki Gulyás Gergely, a főváros 3-as számú választókerületének kormánypárti képviselőjelöltje, amikor leadta a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlást, kedden Budapesten.

2018. 02. 20.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang negyeddöntőbe jutott a keddi selejtezőből a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres távján a phjongcshangi téli olimpián, míg Knoch Viktor kiesett.

2018. 02. 20.

A magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhetően megkezdődhetett az egészségügy felzárkóztatása - hangoztatta a nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten, a III. kerületi Szent Margit-rendelőintézet tüdőgondozó állomása új tüdőszűrő berendezésének átadásán.

2018. 02. 20.

Áprilisig tart Európai Unió területén élő őshonos kisebbségek jogaival kapcsolatos európai polgári kezdeményezés (Minority SafePack - Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés) aláírásgyűjtése. A kezdeményezés célja, hogy ezek a kisebbségek, köztük az elszakított országrészeken élő magyarok használhassák saját anyanyelvüket, rendelkezhessenek oktatási intézményeikről.

2018. 02. 20.

A kormányzat közigazgatás-fejlesztési terveinek megfelelően már 270 kormányablakban intézhetik ügyeiket az emberek, 29 városban - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára kedden a budapesti Nyugati pályaudvaron, ahol új kormányablakot adtak át.

2018. 02. 20.

Kifejezetten éles polémia alakult ki kedden az Országgyűlésben a Lengyelország melletti kiállásról szóló országgyűlési határozati javaslat vitájában, amelynek színvonala miatt mind a kormánypárti, mind az ellenzéki képviselők aggodalmukat fejezték ki.

2018. 02. 20.

SPENCER FERNANDO

„Milyen érdekes ’egybeesés’, hogy amint egyre többen fordulnak a globális elitek ellen, az olyan globalisták, mint Soros és Trudeau a közösségi média ’szabályozására’ szólítanak fel”, írja Spencer Fernando kanadai újságíró. 
 

2018. 02. 20.

Nyilvántartásba vették az első jelölteket az áprilisi országgyűlési választásra. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján olvasható adatok szerint országos szinten kedd délelőtt 11 óráig hat jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok.
 

2018. 02. 20.

„Abban hiszek, hogy nekünk, magyaroknak akkor van jövőnk, ha magyarok maradunk” – Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde.

2018. 02. 20.

Tavaly decemberben a bruttó átlagkereset 327 700 forint volt, 13,5 százalékkal több mint egy évvel korábban. 2017. január-decemberben a bruttó átlagkereset 297 000 forint, a nettó átlagkereset 197 500 forint volt. A múlt év tizenkét hónapjában a bruttó és a nettó keresetek  átlagosan 12,9 százalékkal nőttek az előző évhez viszonyítva - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 
 

2018. 02. 20.

Nem csak joga, hanem kötelessége részt venni az országgyűlési választáson az erdélyi magyarságnak - emelte ki az M1 aktuális csatorna műsorában Borboly Csaba RMDSZ-es politikus, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
 

2018. 02. 20.

A várhatóan egyre intenzívebbé váló havazás miatt az országban csaknem kétezer tűzoltó áll készenlétben mintegy ötszáz technikai eszközzel - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedd reggel az MTI-t.    
 

2018. 02. 20.

A parlament kedden megkezdi az úgynevezett Stop Soros törvénycsomag általános vitáját.
 

2018. 02. 20.

A jobbközép koalíció a legesélyesebb a március 4-i olaszországi parlamenti választásokon, a legutolsó publikálható felmérések szerint 10 százalékkal vezet az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt (PD) előtt - mondta Tanács-Mandák Fanni Olaszország-szakértő az M1 aktuális csatornán.
 

2018. 02. 20.

A kötelező kvóta nemzetek feletti javaslat az Európai Unió vezetői részéről, az ezzel szembeni ellenállás tagállami szinten, a közép- és kelet-európai országok vezetésével formálódik - mondta a Migrációkutató Intézet főigazgatója az M1 aktuális csatornán.
 

2018. 02. 20.

Több mint 24 ezren látták a Magyar Nemzeti Múzeum Seuso-kincset bemutató vándorkiállítását Kecskeméten, a Cifrapalotában, ahol korábban egyetlen tárlatot sem néztek meg ily sokan ilyen rövid idő alatt - tájékoztatta a Kecskeméti Katona József Múzeum az MTI-t.
 

2018. 02. 19.

A következő négy évben –  politikai stabilitás esetén – az ország dinamikus fejlődés előtt áll, ami komoly technológiai fejlesztést és bérnyomást, valamint társadalmi változásokat eredményezhet - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Hódmezővásárhelyen.

2018. 02. 19.

Többen szavaznának Németországban a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) nevű pártra, mint a Német Szociáldemokrata Pártra (SPD) - mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.

2018. 02. 19.

A BKV 50 éve kihagyhatatlan része a főváros életének, szolgáltatásait naponta több mint egymillió ember veszi igénybe - mondta a főpolgármester hétfőn a közlekedési társaság fél évszázados fennállása alkalmából tartott budapesti rendezvényen.

2018. 02. 19.

A Fidesz-frakció szerint a Soros-hálózat láthatóan minden nemzetközi kapcsolatát beveti, és teljes össztűz alá veszi Magyarországot, mivel az ország a kormánnyal együtt a Soros-terv végrehajtásának legnagyobb akadálya.

2018. 02. 19.

A tollaslabdázó Sárosi Laura fair play-díjat vett át Madridban Zsófia spanyol királynétól hétfőn.

2018. 02. 19.

A Jobbik szerint a kormány összemossa a migrációs fogalmakat, a párt ugyanakkor értelmezési segítséget kért.  

2018. 02. 19.

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter „gyűlöli Magyarországot”, ő egy elvakult bevándorláspárti, a migrációt támogató politikus, aki Soros György kottájából játszik - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

2018. 02. 19.

Tiltakozik 18 nemzetközi és további 237 nemzeti keretek között tevékenykedő, külföldi civil szervezet és szövetség az úgynevezett Stop Soros törvényjavaslat-csomag ellen.

2018. 02. 19.

A Demokratikus Koalíció közlése szerint ha kormányra kerülnek, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek is bíróság előtt kell felelnie az Elios-ügy miatt.

2018. 02. 19.

A Magyar Liberális Párt elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelőjében kerülte a számára kellemetlen témákat.

2018. 02. 19.

Esély van egy döntő lépésre a Balkán integrálásához az EU-ba

Történelmi feladat nyomja a bolgár uniós elnökség vállát: esély van arra, hogy egy döntő lépést tegyünk a Balkán EU-ba integrálására - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szófiában, miután megbeszélést folytatott az EU Tanácsának soros elnökségét ellátó Bulgária kormányfőjével, Bojko Boriszovval.

2018. 02. 19.

Mintegy 1,3 milliárd eurót (405 milliárd forintot) biztosít az Európai Unió a kohéziós forrásokból a magyar-román határon lévő Curtici (Kürtös) települést a Fekete-tenger partján fekvő Konstanca várossal összekötő vasútvonal korszerűsítésére - jelentette be hétfőn a brüsszeli testület.

2018. 02. 19.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint a kormánypártok nem törődnek az emberekkel, ezt bizonyítja, hogy a parlament házbizottságának hétfői rendkívüli ülésén nem támogatták a családosok kilakoltatásának megakadályozását célzó előterjesztésük gyorsított tárgyalását.

2018. 02. 19.

Ötvenszázalékos béremelést ígért az orvosoknak és az ápolóknak az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a szövetség kormányra kerülése esetére.

2018. 02. 19.

A Jobbik azt kéri, hogy a különböző politikai közösségek ne használjanak gyerekeket „biodíszletként” a tevékenységükhöz.

2018. 02. 19.

A Fidesz szerint a 2018-as választás tétje, hogy megőrizzük Magyarországot magyar országnak vagy pedig hazánk is bevándorlóországgá válik - mondta Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Bejelentette azt is, hogy „Nekünk Magyarország az első” szlogennel megindítja kampányát a Fidesz.

2018. 02. 19.

Kulcsfontosságú lesz az április 8-ai választás, amelynek tétje, „ki az, aki megvédi az országot” - mondta Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Debrecenben, a Fidesz-KDNP pártszövetség debreceni kampánynyitó sajtótájékoztatóján.

2018. 02. 19.

Attól még messze vagyunk, hogy a budapesti tömegközlekedési eszközök lényegében mindegyike akadálymentes legyen, ám az elmúlt évek városfejlesztéseinek köszönhetően egyre könnyebb kerekesszékesként utazni a belvárosban. A 2018-as országgyűlési választások előtt bő két hónappal a balliberális ellenzéki pártok ezt az eredményt szőnyeg alá söpörve próbálnak előnyt kovácsolni maguknak a mozgáskorlátozottak helyzetéből.

2018. 02. 19.

A kormány elismeri és megbecsüli az ápolók munkáját - nyilatkozta Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára az MTI-nek a magyar ápolók napja alkalmából.

2018. 02. 19.

Az MSZP-Párbeszéd összefogás nem kormányváltó alternatíva, hanem a 10 százalékos bejutási küszöbbel küzdő formáció - mondta Deák Dániel politológus hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

2018. 02. 19.

Mától kaphatják meg a választási irodáktól a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket. Az áprilisi országgyűlési választáson jelöltként indulni szándékozóknak 500 érvényes támogató aláírást kell összegyűjteniük.

2018. 02. 18.

Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló helyi népszavazás - tájékoztatta a VII. kerületi önkormányzat vasárnap az MTI-t.

2018. 02. 18.

Ifjú politikusokat bemutató sorozatunkban országosan még kevésbé ismert, ám helyi szinten már komoly sikereket elérő szereplőket mutatunk be. Gaal Gergely országgyűlési képviselő a KDNP színeiben, az utóbbi évek nagy sikerű emlékéveinek egyik főszervezője.

2018. 02. 18.

Bokros Lajos stopperórával a kezében mosolyokat számolt Orbán Viktor évértékelője közben.

2018. 02. 18.

A KDNP szerint amíg az ellenzék pozícióharcot vív és gyűlölködik, addig a miniszterelnök felelős államférfiként szólt évértékelő beszédében az ország jelenéről és jövőjéről, pontos áttekintést nyújtva az elmúlt nyolc esztendő eredményeiről.

2018. 02. 18.

Szél Bernadett szerint Orbán Viktor a Putyin-tervet hajtja végre.

2018. 02. 18.

Fodor Gábor pártja abban bízik, április 8-án lehetőségük nyílik rá, hogy leváltsák „a gyűlölködés kormányát és annak vezetőjét”.

2018. 02. 18.

A Jobbik szerint Orbán Viktor nem az ország, hanem saját nyolc évét értékelte.

2018. 02. 18.

Karácsony Gergely bevallotta, nem tud érdemben reagálni Orbán Viktor évértékelő beszédére.

2018. 02. 18.

Ez a nyolc év jól sikerült

Jól sikerült ez a nyolc év, „jobban, mint ahogy vártuk” - értékelte a 2010 óta tartó kormányzást Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott 20. évértékelő beszédében.

2018. 02. 18.

Természetesen együtt ünneplünk március 15-én a demokratikus ellenzéki pártok minél szélesebb körével – büszkélkedett Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője.

2018. 02. 18.

A Jobbik kormányra kerülése esetén megreformálná a nyugdíjrendszert és érdemi finanszírozás-emelést hajtana végre az egészségügyi alapellátásban.

2018. 02. 18.

Az Együtt aktivistái az Orbán Viktor évértékelőjére érkezőket provokálták táblákkal és bekiabálásokkal. 

2018. 02. 18.

Alapvetően magyar szakmai csapat fejlesztésének eredményeként indul az új kriptovaluta, a Korona. Az új eszköz a bitcoinnal és egyéb kriptovalutákkal szemben valós internetes vásárlásokra is alkalmas, a jelenlegi deviza-alapú átutalásokhoz képest pedig töredéknyi költségszinttel működik.

2018. 02. 18.

Bayer Zsolt, Bencsik András, Bencsik Gábor és Huth Gergely a Sajtóklub Országjárás című műsor legutóbbi állomásán Sopronban járt. Az Echo TV népszerű műsorában ezúttal is Magyarország és a nagyvilág híreinek elemzése, valamint az ellenzéki pártok és azok választási esélyeinek latolgatása került terítékre.

2018. 02. 18.

Hétfőtől kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az áprilisi országgyűlési választás aláírásgyűjtése.
 

2018. 02. 18.

Nyolcvankét éves korában elhunyt Balás-Piri László '56-os szabadságharcos hős, politikai elítélt, a Terror Háza Múzeumot is működtető közalapítvány kuratóriumának elnöke, a Történelmi Igazságtétel Bizottság alelnöke és az 1956 Alapítvány kurátora - tájékoztatta a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány szombaton az MTI-t.

2018. 02. 18.

Csak egy új politikai generáció adhat reményt - mondta Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke pártja kampánynyitóján szombat este Szegeden, amelyet a fővárosban kivetítőn lehetett követni. 
 

2018. 02. 18.

Kiállítással, könyv- és filmbemutatóval, rendhagyó történelemórákkal emlékeznek a kommunizmus áldozataira Hódmezővásárhelyen, az Emlékpontban - tájékoztatta a közgyűjtemény az MTI-t.
 

2018. 02. 17.

A Demokratikus Koalíció szombaton tartotta kampánynyitó rendezvényét az újbudai Sport11-ben. A „legeurópaibb” párt és a 0%-os Szolidaritás szövetsége az ukránoknak titulált határon túli magyarok elleni uszítás és gyenge poénok kíséretében nyitotta meg a hivatalosan ma kezdődő kampányidőszakot.