Jelenlegi hely

Hírek

2017. 03. 30.

Az Allegro Barbaro című koncerteken többek között Kalotaszegről, Szatmárból, a Dunántúlról és Moldvából szólalnak meg népi dallamok, Bartók Bélától a Gyermekeknek, az Improvizációk magyar népdalokra, a Szabadban ciklusból részletek, az Allegro Barbaro és a Román népi táncok, Kodály Zoltántól a Marosszéki táncok hangzik el - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

2017. 03. 30.

A kormánynak komoly nyomásgyakorlásra kell felkészülnie a következő hónapokban a bevándorláspolitikája miatt az Európai Bizottság, a strasbourgi bíróság és civil szervezetek részéről - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

2017. 03. 30.

Három embert őrizetbe vettek a terrorizmusellenes olasz hatóság (Digos) csütörtökre virradóan végrehajtott akciójában Velence történelmi központjában.

2017. 03. 30.

Több mint ötven százalékkal csökkent a rasszista és antiszemita cselekmények száma tavaly Franciaországban az előző évhez képest, s a tolerancia mértéke növekedett a közvéleményben a terrorizmus és a menekülthullám ellenére - derült ki egy csütörtökön megjelent kormányzati jelentésben.

2017. 03. 30.

A Közép-európai Egyetemnek (CEU) továbbra is szándékában áll, hogy párbeszédet folytasson a magyar kormánnyal, de a benyújtott felsőoktatási törvénytervezetet nem tudják az egyeztetések alapjául elfogadni - közölte az intézmény elnök-rektora csütörtökön.

2017. 03. 30.

A világgazdaságban zajló átalakulás miatt a magyar gazdaságot is új dimenzióba kell helyezni, az eddigi „made in Hungary” korszakból át kell lépni az „invented in Hungary” időszakába - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, a Munkaerőhiány földön, vízen, levegőben gazdasági konferencia megnyitóján.

2017. 03. 30.

Európai vezetők az Európai Néppárt (EPP) máltai kongresszusának második napján az egység és a szolidaritás jelentőségét hangsúlyozták azoknak a komoly kihívásoknak a kezelése érdekében, amelyekkel az Európai Unió ma szembenéz.

2017. 03. 30.

A Hagyományok Házának otthont adó Budai Vigadó épülete mintegy 7,1 milliárdból újulhat meg 2018 áprilisára - mondta el Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a csütörtöki sajtóbejáráson.

2017. 03. 30.

A Fidesz továbbra is azt várja a szocialistáktól, hogy tisztázzák a választópolgárok előtt, mi az igazság eltűnt zuglói képviselőjük, Sápi Attila ügyében, és milyen köze lehet az MSZP „zavaros, alvilági” ügyeinek az eltűnéshez - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

2017. 03. 30.

Kánonjogászok, teológusok és hittudósok gyűltek és gyűlnek össze ma és holnap, azaz 2017. március 30-án és 31-én Párizsban a Paris-Sud Egyetem Jean-Monnet Jogi Fakultánsának Törvény és Vallási Társaságok Központjában, hogy megvitassák azt, ami eddig még sohasem volt katolikus konferencia témája: hogyan lehet megfosztani trónjától egy eretnek pápát.

2017. 03. 30.

Orbán Viktor szerint az EU-nak változnia kell, hogy Európa maradjon a legjobb hely a világon, és ahhoz, hogy az Európai Néppárt (EPP) vezethesse ezen az úton, a pártnak is változnia kell, és most egy lépést tett ebbe az irányba.

2017. 03. 30.

Az LMP azt javasolja, hogy májustól - januárig visszamenőleg - 1 százalékkal emelkedjenek a nyugdíjak. Az ellenzéki párt emellett az öregségi nyugdíjminimum 50 ezer forintra emelését is kezdeményezi.

2017. 03. 30.

Az idén csaknem 106 ezer diák jelentkezett felsőoktatási intézményekbe, ez a szám megfelel a korábbi évek adatainak - közölte az oktatási államtitkár csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

2017. 03. 30.

Európai uniós összehasonlítások alapján is jól teljesítenek a hazai bíróságok, az Európai Bizottság tavalyi igazságügyi eredménytáblája szerint a hatékonyság, a minőség és a bírói függetlenség tekintetében a 28 tagállam közül stabilan az első harmadban szerepel Magyarország - mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke csütörtökön Győrben.

2017. 03. 30.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az Európai Néppárt (EPP) máltai kongresszusa alkalmával megbeszélést folytatott Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel, a Hajrá Olaszország (FI) párt vezetőjével - mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön Máltán az MTI-nek.

2017. 03. 30.

Orbán Viktor miniszterelnök arról tárgyalt Petro Porosenko ukrán államfővel, hogy kétoldalú megállapodást kell kötni az ukrajnai magyarok kettős állampolgárságáról - mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön Máltán az MTI-nek.

2017. 03. 30.

A Nagy-Britanniában dolgozó uniós állampolgárok és az EU területén munkát vállaló britek jogainak garantálását nevezte a Brexit-tárgyalások első számú feladatának a szigetország budapesti nagykövete az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

2017. 03. 30.

Az Oktatói Hálózat nyílt levélben állt ki a Közép-európai Egyetem (CEU) mellett, álláspontjuk szerint a felsőoktatási törvény Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere által benyújtott módosítása a minden tekintetben sikeres intézményt ellehetetlenítené. A szervezet a javaslat visszavonására szólította fel a tárcavezetőt.

2017. 03. 30.

Nem lehetetleníti el a működést, nem diszkriminatív és nem a Budapesten működő Közép-Európai Egyetem (CEU) ellen szól a felsőoktatási törvény kezdeményezett módosítása - jelentette ki az ATV csütörtök reggeli műsorában Palkovics László oktatási államtitkár, aki szerint nincs rá ok és kicsi is a veszélye annak, hogy az intézmény elhagyja Magyarországot.

2017. 03. 29.

Kövér László szerint, ha a Fidesz-KDNP pártszövetség elveszítené a 2018-as parlamenti választásokat, mindazt, amit eddig felépített, „le fogják nullázni”, a szavazóknak ezt mérlegelve kell dönteniük.

2017. 03. 29.

Magyarország egyre inkább innovációs központtá kíván válni, ezért a jövő évtől minden kutatásfejlesztéssel foglalkozó vállalkozás kétszer annyi pénzt vonhat le az adóalapjából, mint amennyit innovációra fordít - jelentette ki Szijjártó Péter a think.BDPST elnevezésű innovációs konferencián szerdán a fővárosban.

2017. 03. 29.

Az MSZP szerint amikor a Fidesz Botka László szegedi polgármestert támadja, akkor nem a dolgozó embereket félti, hanem a saját összelopott milliárdjait.

2017. 03. 29.

Oregon állam szép hely. A tengerpartja csodálatos, jókat lehet bringázni és nincs áfa. Vannak viszont ultraliberális polgárok, jó sokan. És Oregon államnak immár van egy nemnélküli (gendertelen?) lakója, a 27 éves Patrick Abbatiello személyében. Mert egy bíró úgy döntött, hogy lehet.

2017. 03. 29.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. szerint az MSZP feljelentése „nonszensz és teljes mértékben megalapozatlan”.

2017. 03. 29.

BREITBART

Lulzim Basha, az albán Demokratikus Párt elnöke, korábbi külügyminiszter és Tirana volt főpolgármestere a jobboldali portálnak adott interjújában elmondta, hazája politikai válságba került, ami annak az eredménye, hogy az összes állami struktúrát, a jogállamot és a demokráciát megrohamozta a szervezett bűnözés.

2017. 03. 29.

Világzenei ranglistával és BBC-s élő adással hangol a Cimbaliband legújabb produkciójára, az április 3-án debütáló Balkán Projektre.

2017. 03. 29.

Gyurcsány Ferenc is a CEU-ért (Közép-európai Egyetem) aggódik. Aggodalmában pedig szenvedélyes sorokkal reagált a felsőoktatási törvény módosításának hírére Facebook-oldalán.

2017. 03. 29.

A Fidesz szerint az MSZP mindig is a milliárdosok pártja volt, és ma is az.

2017. 03. 29.

Egyetlen külföldi egyetem, így a „Soros-egyetem” sem vonhatja ki magát a magyar jogszabályok alól, nem állhatnak a törvények fölött - jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

2017. 03. 29.

Nem zárják be a CEU-t semmilyen körülmények között, a tudományos programok folytatódnak - mondta az intézmény elnök-rektora szerdai budapesti sajtótájékoztatón. Michael Ignatieff kijelentette: Budapest az „otthonuk”, és itt akarnak maradni.

2017. 03. 29.

A jövőben akkor működhetne oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik - mondta Palkovics László, oktatási államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

2017. 03. 29.

A magyar kormány nemzeti konzultációját már megpróbálta lemásolni a Jobbik valódi nemzeti konzultáció néven. A radikálisból cukivá vált párt után most az LMP jött elő a maga ötletével: ők ma alternatív nemzeti konzultációt hirdettek.

2017. 03. 29.

Theresa May brit miniszterelnök szerint a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásától Brüsszelben szerdán átadott értesítés azt jelenti, hogy immár „nincs visszaút”, az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból.

2017. 03. 29.

A betegeknek könnyebbséget, nagyobb biztonságot és a gyorsabb felgyógyulás lehetőségét kínálja a novembertől bevezetendő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) - mondta az Emmi parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Rétvári Bence közölte: éves szinten a rendszer működtetésére 1,2 milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben.

2017. 03. 29.

Elvitték Lukács György szobrát Budapest XIII. kerületéből, a Szent István parkból még kedden - derül ki az Európai Baloldalnak az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

2017. 03. 29.

Kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon, és ezt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) most lezárult átfogó hatósági élelmiszer-minőségi vizsgálata is megerősítette, alátámasztva a korábbi vizsgálat eredményét - közölte a földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

2017. 03. 29.

Az Együtt szerint a kormány „idegengyűlölő”, „Soros Györgyöt ördögnek beállító” kampánya részeként próbálja ellehetetleníteni a Közép-Európai Egyetemet (CEU) - mondta Szabó Szabolcs, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

2017. 03. 29.

A Demokratikus Koalíció 2018-ban, kormányra jutása esetén eltörölné a kötelező ipar- és agrárkamarai tagságot - közölték a párt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen elhangzott az is: a DK elfogadhatatlannak tartja a felsőoktatásitörvény szerintük a CEU bezárását célzó módosítását.

2017. 03. 29.

Olyan szemléletre van szükség a hazai digitális iratkezelésben, amely a közös örökség megőrzése iránti felelősségben, világos szereposztással tudja az intézményeket elhelyezni. Erről Prőhle Gergely beszélt a digitálisan létrejött kéziratok kezeléséről szóló konferencián.

2017. 03. 29.

Az MSZP szerint a Közép-európai Egyetem (CEU) nemzeti érték, az pedig tudatos hazaárulás, hogy a kormány az egyetem bezárásával "fenyeget".

2017. 03. 29.

Magyarország egy külön világ a kajak-kenu sportban - véli a szlovák Szabó Attila, világbajnok kajakos.

2017. 03. 29.

A migrációs válságról, az európai határvédelemmel kapcsolatos jogi vitákról is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Pedro Agramunttal, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének elnökével Máltán, az Európai Néppárt kongresszusa előtt - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

2017. 03. 29.

Ismeretlen tettesek feltehetően gránátvetővel rálőttek szerdára virradó éjjel a nyugat-ukrajnai Luck városában a lengyel főkonzulátus épületére - jelentette az ukrán média.

2017. 03. 29.

Mintegy 12 ezer fővel, 1 897 694-re növelte az orosz fegyveres erők hivatásos állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök.

2017. 03. 29.

Már a határzár életbe lépése előtti napokban radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma, sikeres pedig nem is történt a szigorított jogi határzár és a megerősített kerítés együttes hatására - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában.

2017. 03. 29.

Theresa May brit miniszterelnök aláírta a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását bejelentő levelet, amelyet ma a brit EU-nagykövet kézbesít Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének.

2017. 03. 29.

Ritka betegségben szenvedő betegeken és családjaikon szeretne segíteni Szigetvári Eszter és Őry István egy az Északi-sarkra induló kutyaszános expedícióval. 

2017. 03. 29.

Sokat nem tudják, de számos olyan betegség után is jár adókedvezmény, amelyek nem jelentenek súlyos fogyatékosságot.

2017. 03. 28.

SPUTNIK NEWS

Az olasz államügyészség megindította a vizsgálatot azon vállalkozások és a George Soros által pénzelt civil szervezetek ügyében, amelyek a Földközi-tengeren menekültek mentésével foglalatoskodnak, jelenti az orosz Sputnik hírügynökség német kiadása.

2017. 03. 28.

Lehet Trumpot nem szeretni, de tény, hogy az Egyesült Államokban meghozták azokat a jogszabályokat, amelyektől Európa jelenleg fél. Trump megválasztása óta nincs píszí, ezt viszont az euró­pai vezetők zöme még nem fogja fel. Pedig ami az Egyesült Államokban történik, az öt-tíz éven belül bejön Európába is – mondta a Demokratának Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, aki szerint az iszlám hitszónokok kihasználják Európa morális válságát, a londoni merénylet pedig a bűnüldöző szervek túlterheltségének újabb bizonyítéka.

2017. 03. 28.

Alaptalanok, hazugságok azok a híresztelések, amelyek szerint migránsokat bántalmaztak a szerb-magyar határon magyar katonák és rendőrök - mondta Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke a testület ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

2017. 03. 28.

Az MSZP elnöke szerint pártja 2018-ban meg fogja nyerni a választást. Molnár Gyula kedden Sopronban, sajtótájékoztatón kiemelte: bízik abban, hogy a Fidesz leváltható, az ország pedig "megjavítható".

2017. 03. 28.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén 2,6 százalékos inflációt vár a korábban prognosztizált 2,4 százalék után, és a korábbi előrejelzéssel megegyező, 3,6 százalékos bruttó hazai termék (GDP) növekedéssel számol az Inflációs jelentésben.

2017. 03. 28.

Mostantól senki sem léphet be illegálisan Magyarországra, az illegális határátlépőket az egész országból a tranzitzónákba szállítják vissza - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

2017. 03. 28.

Ausztria nem akar menekülteket fogadni az áttelepítési program keretein belül, Christian Kern osztrák kancellár levélben kéri az Európai Uniót az ország álláspontjának megértésre - olvasható a kancellárnak a mai kormányülést követő állásfoglalásában.

2017. 03. 28.

A 200 évvel ezelőtt született Arany Jánosra verses-zenés műsorral emlékezik április 11-én, a magyar költészet napján a Petőfi Irodalmi Múzeum, amely az emlékév keretében a költő és a népzene kapcsolatát feltáró koncerttel is készül.

2017. 03. 28.

Az ukrán hatóságok vélelmezik, hogy bűntársa is volt a múlt héten Kijevben megölt volt orosz parlamenti képviselő, Gyenyisz Voronyenkov gyilkosának, és a belügyminisztérium körözést adott ki a feltételezett társ ellen - írta az ukrán sajtó a tárca honlapján elhelyezett körözési adatlapra hivatkozva.

2017. 03. 28.

Ideiglenes intézkedésként az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) hétfő este megtiltotta nyolc tinédzsernek és egy veszélyeztetett terhes menedékkérőnek a magyar-szerb határ menti tranzitzónába szállítását - közölte a kilenc menedékkérőt képviselő Magyar Helsinki Bizottság az MTI-vel.

2017. 03. 28.

Demszky Gábor volt főpolgármester több kérdésben is "lebukott" a 4-es metró beruházása ügyében - mondta az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke a testület ülését követően.

2017. 03. 28.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint "közeledünk Európában az ésszerű migrációs politikához és intézkedésekhez".