Hírek

A csíkszeredai Szabadság téren gyülekeztek szombat reggel a székelyruhás leányok és legények, volt, aki szekéren, volt, aki lóháton, de busszal és gyalog is érkeztek a találkozóra – írta a szekelyhon.ro

Azt üzenjük a hazai tőkéseknek, ne üljenek a babérjaikon: Görögország nincsen messze, mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke szombaton Budapesten, Kádár János sírjánál, a politikus halálának 26. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

Életének 91. évében pénteken elhunyt Szabad György Széchenyi-díjas történész, akadémikus, a rendszerváltozás meghatározó alakja, az 1990-ben összeült első szabadon választott Országgyűlés elnöke.

Tízéves korában elpusztult Overdose, a világhírű magyar versenyló.

Megnyílik július 11-én, szombaton Nagylaknál az első autópálya-határátkelő Magyarország és Románia között - közölte a romániai Autópályák és Országutak Országos Társaságának (CNADNR) szóvivője a Mediafax hírügynökséggel szerdán.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kifizette az állam a BKV 50 milliárd forintot meghaladó adósságállományát, amelyet még 2010 előtt az MSZP-SZDSZ-es városvezetés halmozott fel - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága szerdán az MTI-vel.

Fotó: MTI/MTVA/Bizományosi/Burghardt Ferenc

Öt célterületen vissza nem térítendő támogatást ad az állam idén a tanyafejlesztési program előirányzat keretében, amelynek a keretösszege 1 milliárd 415 millió forint - az erről szóló földművelésügyi miniszteri rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők július 1-jén, szerdán, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon.

Elfogadta a kormány a Nemzeti Várprogramot, amelynek keretében országszerte 31 vár teljes vagy részleges felújítása történik meg a következő években - jelentette be L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kedden Budapesten.

Már az Európai Unió is elismerte, hogy az illegális bevándorlás miatt egész Európára nehezedő nyomás jelentős része Magyarországot érinti. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytatott Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztossal.