Hírek

Képernyőfotó: DK Facebook-oldala

Az ellenzéki parlamenti pártok képviselői hétfő délután nem jutottak be az esztergomi Suzuki-gyárba, ahol tárgyalni kívántak a cégvezetéssel a munka törvénykönyvének decemberben elfogadott módosításáról, a "rabszolgatörvényről", illetve a szakszervezet-alakítás jogáról.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Parlamenti csoport alakult a Nemzeti Fórum képviselőiből - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke hétfőn az MTI-vel.

Fotó: MTI, archív, szerk.

A parlament 124 igen, 25 nem szavazattal felmentette Demeter Mártát (LMP) a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöki tisztségéből és bizottsági tagságából.

Fotó: MTI, archív

A parlament 118 igen, 28 nem szavazattal és egy tartózkodás mellett hagyta helyben az Országgyűlés elnökének határozatát, amely harmadával, 504 900 forinttal csökkentette az ellenzéki képviselő esedékes tiszteletdíját.

Fotó: MTI, archív, szerk.

A DK szerint csak ürügy volt a jeruzsálemi csúcstalálkozó, Orbán Viktor valójában az ellenzék elől menekült.

Képernyőfotó: YouTube.com

A Fidesz-frakció szóvivője szerint "az egyik náci helyett egy másik nácit küld a Jobbik a parlamentbe".

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Suzuki Zrt. nem tervezi a túlórák számának növelését az esztergomi gyárban; a cég kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint a rendelésállomány alapján a már évek óta érvényben lévő 250 órás éves túlórakeretet sem használják ki.

Fotó: MTI, archív, szerk.

Az egyik legújabb ellenzéki hiszti oka Semjén Zsolt Bayer Show-béli szereplése. 

Fotó: MTI, archív

Júliustól ugyanolyan összegű kedvezményes kamattámogatású hitelt igényelhetnek a gyermekes családok, ha használt lakást vásárolnak, mint ha újat vesznek - közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: MTI, archív

A szerdán kezdődő, az úgynevezett Budapesti Folyamatról Isztambulban rendezett miniszteri ülésen a bevándorláspárti erők nem győzhetnek, sőt "ez a folyamat lesz a szimbóluma annak, hogy megállítjuk a migrációt támogató erők előrenyomulását" - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az európai uniós tagországok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében.

Oldalak