Hírek

Fotó: MTI/Varga György

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság szombaton azt a 20 éves férfit, aki szerdán több késszúrással megölte egy kaposvári dohánybolt fiatal alkalmazottját - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Magyarország új, 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakra vonatkozó vidékfejlesztési programjában (VP) kiemelt figyelmet kapnak a fiatal gazdálkodók, ami abban mutatkozik meg, hogy a VP-ben külön alprogramként szerepel a fiatal gazdák támogatása - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára az MTI-nek.

Fotó: MTI/H. Szabó Sándor

Az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) adatainak ellenőrzése nyomán foglaltak le 80 tonna jelöletlen burgonyát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón, egy gazdálkodó telephelyén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - tájékoztatta a NAV szóvivője szombaton az MTI-t.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A kormány tizenkét kérdést tesz fel a bevándorláshoz, megélhetési bevándorláshoz, illetve részben a terrorizmushoz kapcsolódó nemzeti konzultációban, amelyre július 1-jéig várják minden tizennyolcadik életévét betöltött állampolgár válaszát.

Fotó: MTI/Varga György

Huszonkétezer forintért ölték meg szerdán a kaposvári trafik alkalmazottját. A 20 éves sántosi férfi a bevétel átadása után egy késsel azért sebezte halálra a 20 éves nőt, hogy az ne tudja értesíteni a rendőrséget - mondta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese pénteken sajtótájékoztatón, Kaposváron.

Fotó: MTI/Faludi Imre

Újra lesz zenés őrségváltás a budai Várban és katonai térzene Budapest belvárosában - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Európa határait meg kell védeni, ennek érdekében az Európai Uniónak komoly rendészeti, katonai lépéseket is tennie kell - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Fotó: MTI/MTVA/Bizományosi/Faludi Imre

Bebizonyosodott, hogy a Jobbik és az MSZP immár közösen támadja a további rezsicsökkentést, és kizárólag önző pártpolitikai érdekeiket helyezik előtérbe - közölte a Fidesz csütörtökön az MTI-vel.

Fotó: MTI/Vajda János

Magyarország harmadik legnagyobb acélműve épülhet meg Miskolcon, s a DIGÉP Mini Acélmű projekt megvalósulásával újraéledhet a tradicionális nehézipar Diósgyőrben – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Miskolc Steel Mills Kft. és a DIGÉP MSM Kft. DIGÉP mini acél- és hengermű beruházásának alapkőletételén, csütörtökön.

A zuglói képviselő-testület nem támogatja a budapesti Városligetbe tervezett új épületek megépítését, csak a meglévők felújítását. A testület csütörtökön határozatban foglalt állást a fejlesztésről.