Hírek

Vagy mi váltjuk le a kormányt, vagy senki - jelentette ki a Jobbik elnöke pénteken Gyöngyösön, sajtótájékoztatón.

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei szervezetének elnöke is indul a párt országos alelnöki tisztségéért.

Janiczak Dávidot, Ózd, Fülöp Eriket, Tiszavasvári és Toroczkai Lászlót, Ásotthalom polgármesterét nevezte meg Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt megüresedő alelnöki posztjaira saját jelöltjeként.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Valótlannak nevezte a Demoklratikus Koalíció állításai a felcsúti kisvasútról Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön.

Fotó: MTI, Miniszterelnöki Sajtóiroda/Árvai Károly

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Magyarországra érkezett Huszein Kavazovics, Bosznia-Hercegovina főmuftija - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön az MTI-t.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz-frakció azzal a kéréssel fordul a kormányhoz, hozza nyilvánosságra azok  nevét, akik a 4-es metró Alstom-szerződéseinek megkötésekor döntéshozó pozícióban voltak és döntéseket is hoztak - mondta Kósa Lajos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. 

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A fővárosban megdőlt a napi hidegrekord csütörtökön, kora reggel a János-hegyen mínusz 0,7 Celsius-fokot mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja hanyag kezelés és gazdasági csalás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, mert sajtóhírek szerint a Magyar Nemzeti Bank alapítványai pénzt adtak Matolcsy György unokatestvére cégeinek.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az első felvételi körben a 8. osztályt végzett gyerekek 97 százaléka bekerült már középiskolába - jelentette ki az Oktatási Hivatal főosztályvezetője csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A hazai dinnyefogyasztás kilencven százaléka magyar dinnyéből áll - mondta a Földművelési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára az V. nemzeti dinnyefórumon szerdán Medgyesegyházán.