Hírek

Ünnepélyes keretek közt rakták le a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjának az alapkövét az Egyetem téri campus sporttelepén szerdán.

A kormány úgy döntött, nem szállítják Várpalotára a zagyvaszántói azbesztet - jelentette be Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán szerda délután.

Fotó: MTI/Kallos Bea

A Fidesz eltántoríthatatlanul a családok mellett áll - mondta Dunai Mónika, a kormánypárti frakció szóvivője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyen a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral ismertette a kormány családpolitikáját. Novák Katalin hangsúlyozta, a 2016-os is a családok költségvetése lesz.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarországnak a genetikailag módosított szervezetektől (GMO) való mentességét néhány héten belül törvény is garantálja majd - jelentette be a földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten.

Fotó: MTI/Illyés Tibor, archív

Várhatóan közel egymillióan sportolnak szerdán Magyarország legnagyobb szabadidős sportrendezvényén, a Kihívás Napján, melynek fő célja az aktív testmozgás népszerűsítése.

Habár formálisan Magyarországról rendezett vitát az Európai Parlament, a strasbourgi vita révén sikerült lépéseket tenni egy nagy európai kérdés, a bevándorlásról szóló kérdés megnyugtató rendezése irányában – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden Strasbourgban, az európai parlamenti vitát követő sajtóértekezletén.

A cseh sajtójelentésekkel ellentétben a Magyar Honvédség Gripen típusú vadászgépe nem zuhant le, hanem földet érés után túlfutott a kifutópályán kedden a Prágától keletre fekvő Cáslav katonai repülőtéren, a két pilóta katapultált.

A Jobbik közleménye szerint Kovács Béla EP-képviselőnek nincs lehetősége lemondani mentelmi jogáról, arról csak plénum dönthet.

A Hajdúdorogi Metropólia megalakításával újabb szilárd pillére született meg a keresztény Magyarországnak - jelentette ki Orbán Viktor hétfőn Debrecenben, miután megállapodást írt alá Kocsis Fülöp érsek-metropolitával.

A kormány úgy tekint Debrecenre, mint egy sikertörténetre, egy sikeres Magyarország „zászlóshajójára” - jelentette ki Orbán Viktor hétfőn Debrecenben.