Jelenlegi hely

Hírek

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Jól érzi a hazai ellenzék és jól érzik az EU vezetői, valamint az őket irányító pénzhatalmi centrumok is: történelmi sorsforduló lehet az októberi magyar referendum. Nemcsak magunkról döntünk, de Európa, sőt még ha képtelenül is hangzik, a világ sorsáról. A terjeszkedő iszlámról, az európai civilizáció megtartásáról beszélt a Demokratának Maróth Miklós orientalista, az MTA tagja, egyetemi tanár.

– Európa számára ez talán a XXI. század legnagyobb kihívása lesz. A kontinens, amelyben keresztény értékeink, kultúránk, történelmünk és hagyományaink gyökereznek, ma hitében gyakorlatilag megrendült. Úgy tűnik, bár a mai Európa gazdag, az illegális bevándorlás okozta problémák megoldásának tekintetében, a válság megakadályozásában tehetetlen – mondta a Demokratának Simicskó István.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Washingtonban tartott előadást az 1956-os forradalomról és szabadságharcról, helyi idő szerint kedden este.

A hajmáskéri református lelkész nemrég különös istentiszteletet tartott, amelyet a határainkat védő katonák és rendőrök tiszteletére ajánlott. Egy katonazenekar református énekeket játszott, Bikádi László Károly, a lelkész pedig a hazánkat és Európát fenyegető veszélyekről beszélt. A balliberális tábor felhördült az igehirdetés hallatán, ami valóban nem állta ki a politikai korrektség próbáját. De nem is akarta.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Egyre több nyugat-európai polgár vásárol ingatlant Magyarországon, és ezek az emberek azért jönnek ide, mert tudják, hogy az Orbán Viktor által vezetett kormány vissza fogja verni a migránsok nyomását - jelentette ki lapunk főszerkesztője Nagykanizsán. 

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTVA

Ha a kormány enged Brüsszelnek, amely ellenőrizetlen migrációt akar rákényszeríteni a magyarokra, meg fog változni az ország - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az M1 aktuális csatornának adott interjúban.

Fotó: MTI, Czeglédi Zsolt

Huszonkét órás utazás után kedd délután hazaérkezett debreceni otthonába a Franciaországban, a Calais felé vezető autópálya egyik parkolójában megvert magyar kamionsofőr, akire bevándorlók támadtak rá. A sérült kamionost kollégája vitte haza kisbusszal Debrecenbe, ahol felesége és szülei várták a háza kapujában.

Fotó: MTI, illusztráció

Az igen a jó válasz a vasárnapi kvótareferendumon a Magyar Liberális Párt szerint.  

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az illegális menekülthullámmal érkeztek Budapestre a párizsi és brüsszeli merényleteket szervező terroristák - emelte ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke.

Fotó: ShutterStock.com

Egyre elismertebbek a minőségi magyar borok a bel- és a külföldi fogyasztók körében, mivel minőségük folyamatosan megújul, a tradíciót ötvözik az innovációval, a hagyományt az újdonsággal - hangsúlyozta a földművelésügyi miniszter kedden Budapesten egy szakmai rendezvényen.