Hírek

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Előzetes letartóztatásba helyezte Tarsoly Csabát és két társát vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság, a döntést azonban a Quaestor tulajdonosának ügyvédje megfellebbezte. Ezt az ügyvéd, Papp Gábor közölte az MTI-vel vasárnap, a döntést követően.

Fotó: MTI/Vajda János

Földrengés volt Miskolcon vasárnap kora este, az első órákban négy kisebb kárbejelentés érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, sokan jelezték, hogy érezték a jelenséget.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Előzetes letartóztatásba helyezte Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát és két társát vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság - értesült az M1 aktuális csatorna.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Már a jövő héten zárolhatják a felelősök vagyonát - reagált a Fidesz vasárnap a Quaestor-ügyben tett ellenzéki nyilatkozatokra, és „politikai cirkusz” helyett az erről szóló előterjesztés házszabálytól eltérő tárgyalásának támogatására kérte az ellenzéki pártokat.

Fotó: MTI/Bizományosi: Jászai Csaba

Sikkasztás és hűtlen kezelés miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) korábbi gazdálkodásával kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi, valamint XIII. kerületi rendőrkapitánysága - erősítette meg a vs.hu értesülését a rendőrség az MTI-nek.

Sem a rendőrség, sem az ügyészség nem késlekedett az eljárással a Quaestor-ügyben, közölte a Legfőbb Ügyészség sajtószóvivője szombaton az MTI-vel. 

A Fidesz véleménye szerint Pad Ferencnek, a baloldali ellenzék által a tapolcai időközi választáson indított képviselőjelöltnek válaszolnia kell arra, hogy miért nem tett semmit a 2010. októberi vörösiszap-katasztrófa elkerüléséért és azért, hogy a Mal Zrt. dolgozói később ne veszítsék el a munkájukat.

A kormánypárti képviselők pénteken nyújtották be az Országgyűlésnek azt az indítványt, amely lehetővé teszi, hogy a rendezvényhez szükséges fejlesztések a rendelkezésre álló kevesebb mint 2 év alatt megvalósulhassanak.

Tovább csökkenhet a létszám a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó csatornánál: a Demokrata úgy értesült, Nagy Antal Zsolt főrendező március közepi távozása után a HírTV műszaki csapatának tucatnyi tagja döntött a felmondás mellett. A Magyar Nemzetnél sincs nyugalom, akár harminc–negyven fő is távozhat lapunk a médiacsoport egyik munkatársától kapott információi szerint.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Több embert gázolt el egy járdára hajtó személyautó csütörtök délután Budapest V. kerületében, a József Attila utca és a Hercegprímás utca kereszteződésében, az Erzsébet tér mellett - közölte az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. A balesetben összesen öt fiatal nő sérült meg, egyikük súlyosan.