Hírek

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet volt főszerkesztője hétfőn megvásárolta a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-től a Napi Gazdaság napilapot kiadó kft. száz százalékos üzletrészét – írja honlapján a napilap.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Meghalt a helyszínen a Nagykozárban kedden történt gázpalackrobbanás másik sérültje is - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Több száz hallgató és oktató vett részt az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Társadalomtudományi Karán a több alapképzési szak kormányzat által tervezett megszüntetését megvitató hétfő esti fórumon.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Magyarország és Oroszország közötti nukleárisfűtőanyag-szállítási szerződést - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten.

Fotó: MTI/Kovács Attila

A budapesti Rudas Gyógyfürdő és Uszoda kapta meg elsőként a fürdővédjegyet, amit 12 minősített fürdő 21 szolgáltatóegysége közül érdemelt ki - jele

Fotó: MTI/Nyikos Péter

Negyven önkormányzat ajánlott fel telket új börtön építésére, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán (BVOP) megkezdték a pályázatok értékelését - tájékoztatta a BVOP hétfőn az MTI-t.

Fotó: MTI

Kormányellenes tüntetést tartottak délután az ország több településén. A civilek által szervezett demonstráción a „kormányzati szinten jelentkező korrupció ellen” tüntettek.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Jogerőssé vált az április 12-ei tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választás eredménye, miután a vasárnap 16 órai határidőig nem érkezett jogorvoslati kérelem – mondta Ughy Jenőné, az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetője vasárnap.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára azt kéri az Európai Bizottságtól (EB), gondolja újra, hogy Gyurcsány Ferenc ellenzéki politikus cégét, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t bízza-e meg a fejlesztéspolitika magyarországi működésének ellenőrzésével.

Fotó: MTI/PAP

A japánok elleni 4-2-es győzelemmel kezdte szereplését a magyar jégkorong-válogatott a krakkói divízió I/A világbajnokságon.