Jelenlegi hely

Hírek

Fotó: Janiczak Dávid Facebook-oldala, szerk: demokrata.hu

A PestiSrácok.hu birtokába került egy hangfelvétel, amelyen Janiczak Dávid, Ózd polgármestere (egyben Vona Gábor helyettese) és Almási Csaba jegyző igencsak „komoly” eszmecserét folytatnak arról, milyen titkárnőt érdemel Janiczak. Úgy tűnik, a kiválasztásnál fontos szempont, hogy a megyei polgármestereknek is nagyon szép titkárnőik vannak.

Fotó: MTI, archív

A Demokratikus Koalíció (DK) kormányra kerülve nem folytatna revánspolitikát, mert a DK-nak a kormánnyal van vitája, nem a kormány szavazóival - mondta Gyurcsány Ferenc pártelnök egy, a Szakszervezetek Házában tartott hétfői budapesti fórumon.

Fotó: MTI, archív, szerk.

Vona Gábort tömjénezik állítólagos közeli ismerősei a pártelnök új kampányfilmjében, amellyel hétfőn rukkolt elő a Jobbik vezére.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A magyarok 82 százaléka támogatja a határkerítést, és tízből majdnem nyolcan ellenzik a kvótarendszert - írta a Nézőpont Intézet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Fotó: MTI, archív

Felháborító, milyen "pitiáner megoldásokhoz" folyamodik a Jobbik, hogy politikai előnyt kovácsoljon magának - mondta Böröcz László, a Fidelitas elnöke újságíróknak hétfőn Budapesten.

Fotó: MTI, archív

Feljelentést tesz a Fidesz a Jobbik ellen a választás rendjének megsértése és korrupció gyanúja miatt.

Fotó: MTI, archív

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felszólítja a Jobbik képviselőit és tisztségviselőit, hogy ne használják kampánycéljaikra a független számvevőszéket, valamint tartózkodjanak az alaptalan rágalmazástól.

Fotó: MTI, archív

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy Soros György és a hozzá köthető civilek már illegitim módon, antidemokratikus eszközökkel külföldi szervezeteken, minisztériumokon, kormányokon keresztül akarnak nyomást gyakorolni a magyar kormányra, befolyásolni a magyar belpolitikát - jelentette ki a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője hétfőn újságírók előtt.

Fotó: MTI, archív, szerk.

Az MSZP elnöke szerint teljesíthetetlen feltételek hangzottak el a vasárnapi, a választási együttműködésről tartott ellenzéki megbeszélésen. Molnár Gyula álláspontja átgondolására kéri az LMP-t, és hétfőn az MTI-nek azt mondta, ezeken a mindenkinek feltételeket szabó tárgyalásokon „nem nagyon” kívánnak részt venni, nyitottak ugyan, de bizonyos határokat nem tudnak átlépni.

Fotó: MTI, archív

Románia szégyenének nevezte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) hétfőn kiadott közleményében azt, hogy a román alkotmánybíróság alaptörvénybe ütközőnek minősítette egy kisebbségi iskola, a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium megalapításáról rendelkező törvényt.