Hírek

Fotó: MTI/Kovács Tamás, archív

A Jobbik közlése szerint „blokád” alá vonta a Verseny utcai volt Novák piac helyére tervezett fővárosi tranzitzóna területét hétfőn reggel.

Tömegverekedés tört ki a kiskunhalasi meghallgató ponton illegális bevándorlók között vasárnap délután, a készenléti rendőrség a két csoportot könnygázzal tudta szétválasztani - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Több száz migráns érkezett a fővárosi Keleti pályaudvarhoz vasárnap délelőtt, csatlakozva a már ott tartózkodókhoz. A tömeg kórusban skandálta angolul tervezett úti célját: „Németország, Németország!” - számolt be az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről a vasárnap déli Híradóban.

Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását szombaton. 

Az MSZP elnöke szerint ma Magyarországon két komoly kihívás van, a kivándorlás kérdése és átvándorlás kezelése.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, archív

Ősszel szavazhatja meg az országgyűlés az új vadgazdálkodási törvényt, amelynek központjában az ésszerű, reális természetvédelem áll, valamint a tájegységi vadgazdálkodás megteremtése - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Göbös-majorban tartott megyei vadásznapon.

Fotó: MTI/Komka Péter, archív

Másfélszeresére nőtt a fogvatartottak száma a büntetés-végrehajtási intézetekben 2008-hoz képest - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó:MTI/Beliczay László

Önálló adóügyi államtitkárság létrehozásáról „folyik gondolkodás” a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) - válaszolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövőjét firtató kérdésre szombaton sajtótájékoztatón.

Fotó: MTI/Molnár Edvárd

A vajdasági Horgos polgármestere szerint nagy kárt okoznak az illegális bevándorlók a településen.

Fotó: MTI/Soós Lajos, archív

Csaknem 1,2 millió általános iskolás és középiskolás diák számára kezdődik meg kedden a 2015/2016-os tanév. A hivatalos tanévnyitót idén a Borsod megyei Hejőkeresztúron tartják, az iskolakezdés jelentős anyagi terheinek csökkentése érdekében mintegy 650 ezer tanuló ingyenesen kapja meg a tankönyveket. A pedagógusok bére újabb 3,4 százalékkal nő.