Jelenlegi hely

Hírek

Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

Áder János köztársasági elnök kedden az Országház épületében kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának államtitkárait, akik egyúttal hivatali esküjüket is letették.
 

A neves orvos és kutató, Kásler Miklós átköltözik az Országos Onkológiai Intézet éléről az Emmi miniszteri székébe. Sokak számára meglepő lépése ez Orbán Viktornak, egy különösen érdekes ember kezébe kerül a kormány legnagyobb és egyik legfontosabb tárcája. Címlapinterjú Kásler Miklóssal.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A meleg tavaszi időjárás miatt már elkezdődött a korai érésű cseresznyefajták, mint például a Münchenbergi, illetve a Májusi korai szedése, idén a gyümölcs termésmennyisége megközelítheti a 20 ezer tonnát - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kedden az MTI-vel. 
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Több postán is meghosszabbított nyitvatartással várják azokat, akik postán  küldik el a 2017. évi személyijövedelemadó-bevallásukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) a május 22-iki határidő napján - közölte a Magyar Posta az MTI érdeklődésére kedden.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az alapszabály nem teszi lehetővé platform létrehozását a Jobbikban, a párt elnöksége csütörtökön foglalkozik Toroczkai László kezdeményezésével - közölte az ellenzéki párt szóvivője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
 

Képernyőfotó: ATV/Egyenes beszéd

Tóta W. Árpád olyan publicisztikát közölt a hvg.hu-n, amely még a liberális hírportál olvasóinál is kiverte a biztosítékot. Nem véletlenül: Tóta W. ugyanis állítja, semmi sem igazolja azt, hogy probléma a magyarok fogyása. Szerinte „nincs olyan mutatója egy társadalom sikerének, boldogságának és jövőképességének, ami összefüggne a népsűrűséggel”.

Fotó: MTI, Mónus Márton

Nagy Béla nyugdíjas pedagógus a közös ellenzéki jelölt a belvárosi időközi önkormányzati képviselő-választáson. Őt támogatja az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd is.
 

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Több mint 19 ezer kiskorú eltűnését regisztrálták Magyarországon 2017-ben; ez a szám háromszázzal haladja meg az előző évit - közölte az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódva az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány kedden az MTI-vel. 
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Toroczkai László Mi magunk néven platformot alapított a Jobbikon belül - közlése szerint - azzal a céllal, hogy a pártot visszatereljék az alapító okiratban lefektetett szellemiséghez.
 

Fotó: MTI, illusztráció

Az ellenzéki pártok - a DK-t leszámítva - tartalmi kérdések helyett újból a belső konfliktusokra koncentrálnak – mondta Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.