Hírek

Fotó: MTI/Nagy Lajos

Hétvégén kezdődik a Veszprémi Tavaszi Fesztivál.

Fotó: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz

 

Finanszírozási programokat kezd Görögországban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).

Fotó: MTI/Soós Lajos

Varga Mihály célszerűnek tartaná, ha a hitelintézetekhez hasonlóan a legalább háromévente lenne köteles megvizsgálni a felügyelet a befektetési vállalkozásokat is a jelenlegi ötéves határidő helyett.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nyílt levélben kérte Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke Klaus Iohannist, Románia elnökét, hogy emelje fel szavát a székelyeket ért jogsértések ellen.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Keresőkutyát megtévesztő, balzsamszerű anyaggal bekent cigarettát akart becsempészni az országba Záhonynál egy ukrán állampolgár - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Rákay Philip 2011 januárjában előbb az m1, majd az m2 intendáns-programigazgatójaként, később az MTV Zrt. vezérigazgató-helyetteseként az m1 és az m2 műsorstruktúrájának megújításán dolgozott.

Fotó: MTI/Mészáros János

A fekete gólyák általában március közepén térnek vissza Magyarországra, a most megjelent hím idén is korábban érkezett a szokásosnál - mondta Kovács Gábor, a szekszárdi erdészet vezetője. Arra számítanak, hogy hamarosan a tojó is megjelenik a keselyűsi fészeknél.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A kormány minden segítséget megad a Buda-Cash-ügy károsultjainak, az érintett önkormányzatok rendkívüli támogatást kapnak, a magán-, valamint jogi személyeket pedig 30 millió forintig kártalanítják a törvényben rögzített eljárásrend szerint.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Hivatalosan is elfogadta hétfőn az Európai Unió Tanácsa azokat az új szabályokat, amelyek lehetővé teszik, hogy minden uniós tagállam maga döntse el, hogy engedélyezi-e a területén a genetikailag módosított organizmusok (GMO) köztermesztését.

Fotó: MTI/Komka Péter

Életének 97. évében elhunyt Pál István tereskei pásztor, az utolsó magyar dudás, aki a furulya- és dudazenét még hagyományos környezetben, édesapjától és pásztortársaitól tanulta.