Hírek

Bántalmazott egy rendőrt egy migráns a szombathelyi vasútállomáson, a férfit előállították - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu honlapon.

Az országos tisztifőorvos a menedékjogot kérők részére kötelezően elvégzendő szűrővizsgálatokat rendelhet el a jövőben a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet vagy az egészségügyi törvény szerinti egészségügyi válsághelyzet esetén - ismertette az egészségügyi törvény módosítását az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden az Országgyűlésben.

A migrációs válságban ma az a fő kérdés, hogy sikerül-e a helyzet okainak nevezhető háborúkat felszámolni, elsősorban Líbiában és Szíriában - mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke keddi budapesti sajtóbeszélgetésén.

Fotó: MTI/Cseke Csilla, archív

Életének 94. évében, családja körében elhunyt Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság volt elnöke kedden - tudatta a család nevében Gulyás András titkárságvezető az MTI-vel.

Temetéséről később intézkednek.

Fotó: MTI/MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

A BKV Zrt. cáfolja, hogy a 3-as metró alagútja életveszélyes lenne; a közlekedési társaság kedden az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a sajtóinformációkkal szemben nem süllyed a metró alagútja.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A parlamenti képviselők többségének álláspontja szerint meg kell védeni a nemzeti szuverenitást - összegezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kedd reggeli ötpárti egyeztetésen elhangzottakat újságíróknak.

Fotó: MTI/Illyés Tibor, archív

A bűncselekmények áldozatainak pszichológiai, érzelmi segítését is előírja az az európai uniós irányelv, amelynek átvételéről kedden egyhangúlag, 161 igen szavazattal döntött a parlament.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Katonai tiszteletadás mellett ünnepélyesen felvonták a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, az aradi vértanúk emléknapján kedd reggel a Parlament előtti Kossuth téren. A kegyelet kifejezéseként Magyarország lobogója egész nap félárbocon marad a nemzeti gyásznapon.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A rendőrség tapasztalatai szerint visszaszorult a szervezett bűnözői csoporthoz nem kötődő embercsempészek tevékenysége - mondta Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Árvai Károly

Egyeztetést tart a miniszterelnök a parlamenti pártok frakcióvezetőivel kedd reggel - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.