Jelenlegi hely

Hírek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint megdöbbentő és botrányos, hogy a baloldal tovább folytatja küzdelmét a valóság ellen, és továbbra is félrevezeti az embereket.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az MSZP elfogadja, hogy politikai partnerei saját egyéni stratégiájukat építik, ugyanakkor bármelyik pillanatban készen áll a közös indulásról szóló tárgyalásokra - mondta az ellenzéki párt elnöke egy budapesti konferencián.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A pártok kormány- és ellenzéki oldalon egyaránt úgy értékelik, hogy a Jobbik nem változott az elmúlt években: ugyanaz a párt, mint 2011-ben, amikor képviselőjük, Apáti István egy rádióinterjúban a zsidóságról beszélt - derül ki az MTI körkérdésére adott válaszokból.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint meghívólevélként értelmezhetik az illegális bevándorlók a dublini szabályozás reformtervezetét. 

Fotó: MTI, archív

Magyarország kitart azon álláspontja mellett, hogy az Európai Bizottságnak (EB) hozzá kellene járulnia a migránsválság kirobbanásakor felépített határkerítés költségeihez.

Fotó:T. Szántó György

Kétnapos nemzetközi szimpóziumot tart a Civil Összefogás Fórum (CÖF)-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) a civilitikáról, "a népfelség tudományáról" Budapesten.

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A Hungary Helps Program Magyarország válasza a migrációs krízisre, miszerint nem a problémát kell idehozni, hanem a segítséget odavinni. Fel kell keresni a helyi egyházakat, civil szervezeteket, hogy feltérképezhessük a konkrét és valós szükségleteket. Az ott nyújtott segítség négyszer-ötször többet jelent, mintha például Európában költenénk integrációs programokra – mondta a Demokratának Heltai Péter, a Hungary Helps Program utazó nagykövete.

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A cukiságkampány nem egy törésvonal volt a Jobbiknál, hanem egy tudatosan felépített stratégia állomása – nyilatkozta a Demokratának Varga-Bíró Tamás. A zenész-publicista lapunknak beszélt arról, miért haragudott meg Zagyva Gyuláékra, mi a véleménye az ellenzék kétszavas programjáról, és elmondta azt is, hogyan vált Jobbik-szimpatizánsból Fidesz-szimpatizánssá.

Fotó: MTI, archív

Mintegy 500 millió forint állami és uniós forrásból fejlesztik az egri Markhot Ferenc kórházat: a beruházások egy része már befejeződött, több projekt most zajlik vagy hamarosan megkezdődik - mondta az intézmény főigazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

Fotó: MTI, archív

A KDNP szerint fontos ráirányítani a figyelmet a kisebbségi nyelvek védelmére, mert ez elősegíthetné, hogy békésebb, nyugodtabb Európában éljünk - mondta Hoffmann Rózsa kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.