Jelenlegi hely

Hírek

Fotó: Demokrata, archív

Komoly fennakadások várhatók a terroristák által jelentett veszély csökkentése érdekében szigorított schengeni határellenőrzés miatt, ugyanakkor sok dzsihadista az illegális migrációs hullámmal tért vissza Európába - mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Nem csupán Magyarországon, máshol is előfordul, hogy külföldi erők támogatnak szervezeteket azért, hogy azon elveket, idegen érdekeket képviseljék, amiket mondanak nekik. Ez nálunk is így van, nyugodtan nevezhetjük ezeket ügynökszervezeteknek, amelyekben ügynökök dolgoznak, hiszen gyakran külföldi pénzből fizetett alkalmazottakként mondják a magukét. Mivel a mi ügyeinkbe szólnak bele, az a minimum, hogy hozzunk egy törvényt, amelynek köszönhetően átláthatóvá válhat a működésük – mondta a Demokratának Halász János, a Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője.

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A román rendőrség szerint nem volt etnikai színezete annak a szombat hajnalban történt kolozsvári utcai verekedésnek, amelynek során fegyverrel ütöttek fejbe egy székelyföldi származású fiatalt.

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Többször erős, viharos lesz a szél a jövő héten. A hét közepén, a naptári tavasz kezdetén egy hidegfront miatt lehűlésre kell készülni, de a hétvégére ismét melegszik a levegő, néhol csaknem 20 Celsius-fok lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Fotó: MTI, archív

Az LMP szerint stratégiai kérdés az ország által követendő energiapolitikai irány meghatározása, így a paksi bővítésről nemcsak ki lehet, hanem ki is kell írni a népszavazást.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Bántalmaztak három fiatalt szombat hajnalban Kolozsvár belvárosában, az utcán. A Stiridecluj.ro hírportál arról számolt be, hogy a fiatalokra azért támadtak rá, mert magyarul beszéltek. Az összetűzés tényét a rendőrség megerősítette, de az okokat még vizsgálják.

Már online is kutatható a szovjet hadifogolytáborokban meghaltak adatbázisa. A Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HIM) közreműködésével „Elhurcolva, távol a hazától” címmel megjelent 66 281 soros adatbázist a www.katonakagulagon.hu oldalon szombat délután a Gulág emlékév záró rendezvényén élesítették.

Fotó: MTI, archív

A megadott határidőig több mint 266 ezer aláírást gyűjtött össze a Momentum Mozgalom Nolimpia nevezetű akciója. Joggal tesszük fel a kérdést: mi is történik itt tulajdonképpen?!

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A némaságot hivatott feloldani a Gulág-emlékév; feladatunk, hogy emlékezzünk és emlékeztessünk a rémtettekre - emelte ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, az emlékév zárórendezvényén.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz leváltása egy közös nemzeti érdek, mert a Fidesz egy kisebbséget képvisel, és nem a nemzeti érdeket ebben az országban - jelentette ki az Együtt országos politikai tanácsa alakuló ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor, a párt választmányának elnöke.