Hírek

Az illegális bevándorlás elleni fellépés érdekében elfogadott törvénymódosítás mielőbbi kihirdetését szeretné a Fidesz, hogy a hatóságok minél gyorsabban felkészülhessenek a jogszabály alkalmazására - közölte a kormánypárti frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A Kúria eljárásjogi szabálysértés miatt hatályon kívül helyezte kedden a Fővárosi Ítélőtábla részítéletét, és a másodfokú bíróságot új eljárásra kötelezte a sukorói kaszinókoncesszió késedelmi kötbér ügyében.

Háromnapos zarándokút indult kedden Szlovákiába és Kárpátaljára, ahol Rákóczi Ferenc életének főbb állomásait keresik fel azok a fiatalok, akik jól szerepeltek a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezett történelmi vetélkedőn.

Ezen a héten Budapesten is megkezdődik a szúnyogirtás az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) irányításával a központi szúnyoggyérítési program keretében - közölte az OKF kedden a honlapján.

Fotó: MTI/Kovács Attila, archív

A magyar-szerb határra tervezett műszaki határzár Európa biztonságát is szolgálja - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a parlamenti határozathozatalok után.

Fotó: MTI/MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Az egyetemen kívül létrejöhet új intézményi kategóriaként az alkalmazott tudományok egyeteme, több helyen lehetnek közösségi képzőközpontok, megjelenik a hallgatók kompetenciamérése, bevezetik a mesteroktató kategóriát, valamint változnak a hallgatói átsorolás feltételei is. Így módosult a nemzeti felsőoktatási törvény, amelyet hétfőn 123 támogató szavazattal, 65 nem ellenében változtatott meg az Országgyűlés.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Megnyílt a Csontváry Kosztka Tivadar életművének nagy részét bemutató kiállítás a budai Várban vasárnap este.

Az Együtt politikusai és aktivistái üres cipőket helyeztek el vasárnap délután a debreceni befogadóállomás bejáratánál, ezzel üzenve a Jobbiknak, amely este a tábor bezárását követelő tüntetést tart a helyszínen.

A csíkszeredai Szabadság téren gyülekeztek szombat reggel a székelyruhás leányok és legények, volt, aki szekéren, volt, aki lóháton, de busszal és gyalog is érkeztek a találkozóra – írta a szekelyhon.ro

Azt üzenjük a hazai tőkéseknek, ne üljenek a babérjaikon: Görögország nincsen messze, mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke szombaton Budapesten, Kádár János sírjánál, a politikus halálának 26. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.