Jelenlegi hely

Hírek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz arra szólítja fel Varju László DK-alelnököt, hogy a paksi pénzek ügyében forduljon főnökéhez, Gyurcsány Ferenchez.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A világ tizenöt legbékésebb országát, köztük Magyarországot bemutató cikket ismertetett a béke nemzetközi napján a The Daily Telegraph.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Felmentését kérte az utolsó szó jogán Hagyó Miklós, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese az ellene és társai ellen indult per másodfokú tárgyalásán a Szegedi Ítélőtáblán.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A kötelező elosztási mechanizmus miatt újabb vitákra számít a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki erre hivatkozva kéri, hogy az emberek nyilvánítsanak véleményt az október elején induló nemzeti konzultáción és válaszolják meg: kitartanak-e amellett, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az uniós integrációval Magyarország a csatlakozás előnyei mellett annak minden hátrányos következményét is vállalta, így az EU-támogatások nem tekinthetők adománynak, azokat hazánk jogos ellentételezésként kapja - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az Európai Szociális Alap fennállásának 60. évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón, Szolnokon.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint azért fordultak a magyar emberekhez és kezdeményezték a nemzeti konzultációt, mert a következő időszakban komoly viták várhatók az Európai Unió "erőszakos, agresszív fellépése" miatt, és ebben a küzdelemben a kormánypártok nem számíthatnak az ellenzékre.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Magyarország és Európa is a migránsok inváziója alatt áll, létünkben vagyunk fenyegetve - mondta Semjén Zsolt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége országjáró kerekasztal-beszélgetésének sajószentpéteri állomása előtt tartott sajtótájékoztatón.

Fotó: MTI, archív, illusztráció, szerk.

Kilenc újabb, a korrupció visszaszorítását célzó népszavazási kezdeményezést nyújtott be tegnap Vágó Gábor, a Korrupcióellenes Szövetség titkára. 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A vizsgálatok rendszerességének és rutinjellegének hangsúlyozásával kívánta tompítani az uniós strukturális alapok felhasználásának ellenőrzésére tett látogatások „szenzáció jellegét” az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Szakbizottságának vezetője.

Fotó: MTI, archív

Az önkormányzatiság visszaállítását ígérte kormányváltás esetére az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdán Balatonszemesen.