Hírek

Ahogy arról mi is beszámoltunk három életet követelt a kedd este Strasbourgban, egy karácsonyi vásár közelében történt terrortámadás. 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Külgazdasági és Külügyminisztérium értesülései szerint a keddi strasbourgi lövöldözésnek nincs magyar érintettje - közölte Szijjártó Péter tárcavezető szerdán Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatót követően. <--break->

Fotó: MTI

Gyurcsány Ferenc a választási kampány részeként elindította Messenger-botját, amelynek segítségével bárki beszélgethet vele a Facebook üzenetküldő szolgáltatásában. Az exminiszterelnök után immár feleségére, Dobrev Klárára is ráírhatunk.

Fotó: Wikimedia Commons

Antall József halála után 17 évet kellett várni, míg el lehetett kezdeni a polgári Magyarország felépítését – mondta Orbán Viktor a rendszerváltozás miniszterelnöke halálának negyedszázados évfordulóján. 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Új, Magyarországon összeszerelt fegyvereket kaptak a Magyar Honvédség katonái.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordul, ha a parlament elfogadja a munka törvényét érintő, az ellenzéki párt által "rabszolgatörvénynek" nevezett módosítást.

Fotó: MTI (archív, illusztráció, szerk.)

Két ellenzéki képviselő arra kéri az Alkotmánybíróságot (Ab), hogy semmisítse meg azt a kormányrendeletet, amely közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány irányítást szerzett az Opus Press, az Echo TV, a New Wave Media Group és a Magyar Idők Kiadó felett.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A független Lengyelország helyreállításának centenáriumáról fogadhat el törvényt a kormánypárti képviselők kezdeményezésére az Országgyűlés. A javaslat összevont általános vitáját kedden folytatta le a parlament.    

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja - jelentette ki a miniszterelnök az Országházban kedden az atv.hu-nak nyilatkozva.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Nem csillapodtak az indulatok a munka törvénykönyvének a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló módosítását kezdeményező fideszes javaslat kapcsán kedden napirend előtt az Országgyűlésben.

Oldalak