Jelenlegi hely

Hírek

Nem állapított meg személyi felelősséget az október 26-i bőnyi rendőrgyilkosság ügyében indított vizsgálat - közölte a rendőrség csütörtök este honlapján.

Megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Hunvald György egykori szocialista erzsébetvárosi polgármester ügyében a perújítás, a hűtlen kezelés miatt zajló eljárás csütörtöki tárgyalási napján az eljáró bíró az ügyben korábban született iratokat ismertette.

A szocialistáktól megbecsülés helyett csak megszorításokat kaptak a nyugdíjasok - reagált Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MSZP-s Bárány Balázs csütörtöki nyilatkozatára.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Egy Magyarországra tartó román rendszámú tartálykocsiban elrejtőzve próbált 42, Romániában már regisztrált menedékkérő illegálisan átjutni a román-magyar határon - közölte csütörtökön a román határrendőrség.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az MSZP szerint alamizsna, könyöradomány a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány, amelyet az Orbán-kormány a nyugdíjasoknak ad karácsony előtt. A párt módosító javaslatot nyújt be a parlamentnek, hogy ne lehessen propagandaleveleket küldeni a nyugdíjasoknak.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Minél nagyobb arányú részvételre biztatta a romániai magyarságot a vasárnapi romániai parlamenti választásokon Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Szatmárnémetiben, miután tárgyalt Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével.

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Megállapodott a Magyar Posta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítéséről - közölte a posta csütörtökön az MTI-vel.

Két albán férfit és egy budapesti nőt fogtak el a rendőrök szerdán a fővárosban, a három ember megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy kábítószerrel kereskedtek - közölte a rendőrség honlapján.

Elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja a Fidesz, hogy az amerikai külügyi adminisztráció kommentárt fűz egy magyar bírói ítélethez, különösen egy első fokú, nem jogerős ítélethez - mondta Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt alelnöke, frakcióvezető-helyettese szerdán az MTI-nek.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A bírói függetlenség tiszteletben tartását "elvárjuk a szövetséges országoktól", így az Egyesült Államoktól is - közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) szerdán az MTI-vel.