Hírek

Fotó: MTI, illusztráció

A magyarok közös nagy drámája, hogy bár a rendszerváltás elhozta a szabadságot és a függetlenséget, az elmúlt huszonöt évben ez a siker nem járt együtt a jólét érzésével - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerdán Békéscsabán, lakossági fórumon.

Fotó: MTI/KKM

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyar kormány nem zsarolható kvótaügyben sem. Szijjártó Péter szerdán Prágában egy sajtótájékoztatón az Európai Bizottság azon javaslatára reagált, miszerint az uniós tagállamok fejenként negyedmillió euróért megtagadhatnák a migránsok befogadását.

Fotó: MTI, illusztráció

Az MSZP elnök-frakcióvezetőjének közlése szerint százezer aláírás összegyűlt az ellenzéki népszavazási kezdeményezésekhez, ezért ha a kormány valódi népszavazást szeretne, akkor az ellenzéki kezdeményezéseket együtt kezeli a kvótareferendummal.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Kilenc településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást.

Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

Az athéni demokráciával, az iszlám vallással, Mária Teréziával és Bethlen István miniszterelnökségével összefüggő feladatok szerepelnek többek között a történelem írásbeli érettségi feladatai sorában az eduline.hu értesülései szerint.

Ha vesznek a schengeni vívmányok, akkor nincs euró, ha nincs euró, nincs unió. Jelenlegi formájában és jelenlegi vezetésével tehát az EU a végnapjait éli – mondja címlapinterjúnkban ifjabb Lomnici Zoltán.

A magyar emberek a népszavazással megállíthatják Brüsszelt és nemet mondhatnak a kényszerbetelepítésre - reagálta a Fidesz-frakció kedden a Kúria döntésére.

A Kúria szerint lehet népszavazást tartani a kormány kezdeményezésére a kötelező betelepítési kvóta ügyében, a testület ugyanis kedden elutasította a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hitelesítő határozata ellen benyújtott jogorvoslatokat.

Ma reggel a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák. A matematika középszintű írásbeli vizsgája 180 perces. A diák először az I. feladatlapot (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldja meg. A feladatlapokon belül a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az egyes feladatok között és azok megoldásának sorrendjét is meghatározhatja.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Közösségi emlékezetre és emlékező közösségre van szükség, a felnövekvő nemzedékekkel pedig meg kell értetni, mekkora érték a szabadság - mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke hétfőn Budapesten, a Parlamentarizmus napja című rendezvényen.