Hírek

Fotó: MTI

A kormány a 2020-ig terjedő időszakban 15 milliárd forintot fordít egészségügyi prevencióra az ezzel kapcsolatos operatív program keretében – mondta Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára pénteken, Kecskeméten.

Fotó: MTI/Marjai Balázs

A Fidesz-frakció szerint a baloldal már megint azért szurkol, hogy megbüntessék Magyarországot. 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A kormány nevében Takács Szabolcs, a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség soros elnökségéért felelős miniszteri biztos és Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára helyezte el az emlékezés koszorúját és köveit. Ezután a résztvevők közül többen is köveket helyeztek el az emlékfánál.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Tantárgyi keretek között  2016 őszétől minden diák tanulhasson magasabb szintű pénzügyi, gazdasági ismereteket - ezt a kormányzati törekvést fogalmazta meg előadásában Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten a PénzSztár konferencián amelyet a Tas-11 Kft. és Budapesti Gazdasági Főiskola közösen rendezett.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Stratégiai megállapodást írt alá a magyar kormány az Alpine japán elektronikai vállalattal csütörtökön Budapesten.

Közös felelősségnek nevezte Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere a Normafa fejlesztését, amelyről május 17-én helyi népszavazáson dönthetnek a Hegyvidéken élők.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Szerdán a Magyar Nemzet írt arról, hogy különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt ismét nyomoznak a Szabad Demokraták Szövetségének tartozásai ügyében. Mint felidézték, az egykori liberális párt által felhalmozott több száz millió forintos adósság miatt tavaly Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő tett feljelentést különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt.

Demokratikus verseny volt húszegynéhány jelölttel, tudomásul kell venni és tiszteletben kell tartani a választók döntését, mondta Orbán Viktor kedden a tapolcai választás eredményével kapcsolatban.

Egyebek mellett gyorsforgalmi út építéséről, az inkubátorház bővítéséről, valamint egy Mindszenty József előtt tisztelgő látogatóközpont megépítéséről írt alá megállapodást Orbán Viktor kedden Zalaegerszegen a város polgármesterével.

Fotó: MTI/MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Az építészethez kapcsolódó, az építésügyet érintő stratégiai kérdésekben lesz a Miniszterelnökséget vezető miniszter segítségére a Magyar Építészeti Tanács (MÉTA) - jelentette be Füleky Zsolt építészeti és építésügyi államtitkár a megalakuló testület feladatait bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatón.