1000x250

Hírek

Fotó: MTI/Honéczy Barnabás, archív

Az elmúlt héten 73 százalékkal több beteget regisztráltak az influenzafigyelő-szolgálatban részt vevő orvosok, mint az azt megelőző héten - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) honlapján szerdán.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nem volt ott a köznevelési kerekasztal keddi alakuló ülésén, sőt bejelentették, hogy a szombati tüntetésre a pedagógusok mellett elvárják az egészségügyi és a szociális területen dolgozókat, a köztisztviselőket és azokat, akik elégedetlenek a kultúra helyzetével. A taxisok képviselőjének ígérete szerint a magánfuvarozók húsz kocsival lesznek jelen a Parlament előtt.

Fotó: MTI, archív

Ünnepélyes keretek között átadták a felsőoktatási intézmények konzisztóriumi tagjainak megbízólevelét szerdán Budapesten. Palkovics László oktatási államtitkár a rendezvényen azt kérte az új testületek tagjaitól, hogy az intézmények érdekében végezzék feladataikat.

Fotó: MTI/Komka Péter, archív

A Bosch-csoport 19 milliárd forintos beruházást valósít meg a hatvani gyárában, ezzel 601 új munkahelyet hoz létre, a fejlesztéshez a magyar kormány 4,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Fotó: MTI, illusztráció

Aláírásgyűjtő kampányt indít hamarosan a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) Az egészségügy nemzeti ügy! címmel - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Fotó: MTI, illusztráció

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár cáfolja azokat az ellenzéki véleményeket, amelyek szerint előrehozott választásokat akarna a kormány.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A gyermekek felkészültségét nevezte a legfontosabb kérdésnek a fideszes Pósán László, aki a köznevelési kerekasztal ülésére reagálva azt mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján, hogy rövid időn belül jó néhány kérdésben konkrét eredmény lehet.

Fotó: MTI/Mohai Balázs, archív

Nem szabad megfeledkezni a kárpátaljai magyarokról, még akkor sem, ha a migránsválság elterelte a világ figyelmét a rossz szociális körülmények között élő ukrajnai közösségekről - mondta az Országgyűlés elnöke kedden a Parlamentben, amikor a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) által összegyűjtött 115 millió forint felhasználásáról együttműködési megállapodást kötöttek két közreműködő szervezettel.

Fotó: MTI/MTVA/Bizományosi/Balaton József, archív, illusztráció

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) fennállása óta rendelkezik saját biztonsági szolgálattal, ahogy azt a fegyveres biztonsági őrségről szóló törvény előírja - közölte a jegybank az MTI-vel kedden.

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Magyarország terrorfenyegetettségéről és a déli határokon ismét erősödő illegális bevándorlásról is tájékozódott keddi zárt ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága.