Hírek

Fotó: MTI/Bugány János

A forrásokra a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetésével elkészült, majd az Európai Bizottság által elfogadott Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) és Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében lehet pályázni.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője ezt arra reagálva mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hogy több európai uniós tagállam mellett Magyarország ellen is kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság, mert úgy véli, energiaszabályozása nem felel meg az EU-s jognak.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A kiállított mintegy 75 fotó nagyobb részét az 1944. augusztus 1-jén kitört varsói felkelés leverésére odavezényelt hadosztály tisztjei és katonái készítették - mondta el Bene János, a Jósa András Múzeum igazgatója az esemény sajtótájékoztatóján.

Fotó: Czeglédi Zsolt

A vonalas létesítmények természetkárosító hatásainak mérséklése érdekében megvalósított projekt keretében 12 kilométer hosszú elektromos földkábel épült meg a nemzeti parkban - tette hozzá Szilágyi Gábor.

A szakember emlékeztetett rá, hogy a Hortobágy Európa egyik legfontosabb madár élőhelye, teljes területe európai szintű védettséget élvez. A 22 kV-os szabadvezetékek azonban számos madárpusztulást okoznak, így rendszeres a daru- és túzokpusztulás, valamint az olyan ragadozó madárfajok pusztulása, mint a kék vércse és a kerecsensólyom, amelyek védelmére az Európai Unió nemzetközi fajvédelmi programokat indított.

A természetvédelmi fejlesztés célja a természeti értékek hosszú távú megőrzésének elősegítése, a védett és fokozottan védett fajok állományainak megóvása és a racionális, fenntartható tájhasználat elősegítése volt - magyarázta az igazgató.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

2016-ban és 2017-ben sem tarthat március 10-én Marosvásárhelyen tiltakozó felvonulást a Székely Nemzeti Tanács (SZNT), a tömegmegmozdulások szervezésére vonatkozó kérelmeket vizsgáló városházi bizottság ugyanis negatívan véleményezte a felvonulásokra előterjesztett kérelmeket – közölte az Agerpres román hírügynökség.

Fotó: MTI/Féner Tamás

A dzsungelben, a trópusi esőerdők rejtélyes világában kalandozhatnak az érdeklődők a Magyar Mezőgazdasági Múzeum szombattól látogatható interaktív tárlatán.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A vizes katasztrófák figyelmeztetnek bennünket a jövő problémáira, a tudomány segítségét kell kérni - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök szerdán az Európai Vízügyi Szövetség (EWA) budapesti konferenciáját megnyitó beszédében.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fidesz szeretné, ha a legkisebb bevételű cégeknek nem kellene reklámadót fizetniük, mert ez esetükben indokolatlan lenne és felesleges bürokratikus költségeket jelentene - mondta Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A honvédelmi miniszter szerint a nemzetközi katonai missziókban való részvétel fontos szerepet játszik a Magyar Honvédség életében.

Fotó: bkk.hu

Lezárult a 3-as metró egyes állomásainak rekonstrukciójára kiírt tervpályázat, a bírálóbizottság az Építész Stúdió Kft. pályaművét találta a legszínvonalasabbnak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán közleményben az MTI-vel. A nyertes pályázó javaslatot készített a vonal északi meghosszabbítása utáni egyik újpesti állomás épületére is.