Hírek

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Tavaly 120 ezren nyelvvizsgáztak Magyarországon, négyezerrel többen, mint 2017-ben - ismerteti szerdai számában a Világgazdaság az Oktatási Hivatal statisztikai adataira hivatkozva.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A kormány stratégiai kérdésként kezeli a családok támogatását, ezen belül kulcskérdésnek tartja, hogy segítse a nevelőcsaládokat - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a Somogy megyei Nagybajomban kedden.

Fotó: MTVA/Bizományosi (archív, illusztráció)

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója fölmentette tisztségéből a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatóját, Csépke Andrást, utóda szerdától Kerékgyártó József lesz - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A Párbeszéd költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, mert kétségbe vonja, hogy Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter jogosan vett fel éveken keresztül havi 800 ezer forintos fizetést a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) egyik kutatóintézetétől.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Jobbik semmit sem változott, ugyanaz az antiszemita párt maradt, mint korábban volt - mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője kedden újságíróknak.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A kormány szerint Brüsszel továbbra is támogatni akarja az illegális bevándorlást, amiről a magyar embereknek tudniuk kell, ezért indítottak újabb tájékoztató kampányt - közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A kisgyermekes édesanyák 98,6 százaléka egyetért a családvédelmi akciótervvel és 64 százalékuk tervezi legalább az egyik lehetőség igénybevételét - derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) friss közvélemény-kutatásából, amelynek összefoglalóját kedden juttatták el az MTI-hez. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Alapjogokért Központ elemzője szerint az ellenzék zsákutcába terelte magát, de nem akar kihátrálni, mert az politikailag "arcvesztést" jelentene.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A [hétfőihez] hasonló akciókkal tudják megszerezni az ellenzéki politikusok a médiafigyelmet - így reagált az Echo TV Napi aktuális című műsorában Farkas Örs arra, hogy az ellenzék kivonult a parlament nyitóüléséről. A politikai elemző szerint látható, hogy decemberben megmozdultak az ellenzéki szavazók, viszont év elejére fokozatosan csökkent ezeknek az alkalmaknak az ereje, míg mára már ott tart, hogy a Hősök terén egyenként kell megszámolni a tüntetőket, hogy vannak-e százan.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az ellenzék saját magát navigálta egy szorult helyzetbe azzal, hogy túl magasra tette magának a lécet, amelyet aztán nem sikerült megugrania – vélte Pindroch Tamás a Hír TV Lapzárta című műsorában. Dull Szabolcs, az index.hu munkatársa is elszalasztott lehetőségekről beszélt.

Oldalak