Jelenlegi hely

Hírek

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Az Európai Uniónak semmilyen egységes stratégiája nincs a migráció okozta problémák kezelésére – figyelmeztet Orbán Balázs, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója, a Migrációkutató Intézet vezetője, akit az október 2-i népszavazás jelentőségéről, a migráció veszélyeiről és a megoldási lehetőségekről kérdeztünk.

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely, archív

Akár százezrek is érkezhetnek Magyarországra, ennyi ember pedig már tízéves időtávon megváltoztathatja a demográfiai viszonyokat - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Kiszomboron.

Fotó: MTI, archív

A Fidesz-frakció a jövő héten dönt arról, hogy támogatja-e az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás aláírását - közölte Gulyás Gergely, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese hétfőn újságírókkal.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Fidesz szerint az MSZP továbbra is gátlástalanul hazudik a kvótáról és folytatja a pártpolitikai csatározást, miközben a magyar emberek többsége érti, hogy a most vasárnapi népszavazás nem pártügy, hanem nemzeti ügy.

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka, archív, illusztráció

A Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) fordult a Fidesz, mert törvénysértőnek tartja az MSZP és a PM vasárnapra, a kvótanépszavazás napjára tervezett rendezvényét.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz szerint az ellenzék továbbra is folytatja a magyarellenes és gazdaellenes földpolitikát.

Képernyőfotó: https://www.youtube.com/watch?v=VuvywndFaro

Közzétettek egy videofelvételt és több fotót a szombat esti, Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjéről hétfő délután a rendőrség honlapján, a police.hu-n.

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka, archív

Olyan gyűlöletkampány zajlik Magyarországon egy tét nélküli népszavazás miatt, ami példátlan az elmúlt években, évtizedekben - mondta az MSZP elnöke az október 2-i referendumról tartott sajtótájékoztatón, hétfőn Salgótarjánban.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi, archív

Az MSZP és az LMP közösen tiltakozott az ellen a kormányzati módosító javaslat ellen, amelyik szerint a földeladásokból származó bevételeket nemcsak a vidék fejlesztésére, hanem az államadósság csökkentésére is lehessen fordítani.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az október 2-i népszavazáson való részvételre és a tervezett kényszerbetelepítések elleni voksolásra szólít minden magyar állampolgárt Beregszászon kiadott nyilatkozatában az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöksége.