Jelenlegi hely

Hírek

Teljes foglalkoztatottság, javuló egészségügy, fejlődő infrastruktúra – igazi sikertörténetnek tűnik Zalaegerszeg és vonzáskörzetének elmúlt néhány éve. A korábban kissé félreeső megyeszékhely infrastrukturális és munkahelyteremtő fejlesztéseinek eredményeként 13 százalékos munkanélküliséget sikerült csökkenteni. Napjainkban pedig a Közép-Európában egyedülálló tesztpálya-beruházástól várják a további sikereket. Ennek miniszteri biztosa Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A KDNP szerint a Momentum aláírásgyűjtése nem más, mint a "Soros-gárda" újabb akciója. 

November elején, a Magyar Művészeti Akadémia megalapításának évfordulója alkalmából vehette át a Nemzet Művésze kitüntetést Csukás István író, költő. Az Országgyűlés által 2013-ban alapított elismerést olyan 65 év feletti Kossuth-díjas művészek kaphatják, akik saját területükön jelentős értéket hoztak létre. A csúcsdíj átvételének apropóján a Pom Pom, a Mirr-Murr, A nagy ho-ho-ho-horgász, a Süsü, a sárkány alkotójával beszélgettünk.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Kárpátaljai magyar iskola javára hirdet online gyűjtést a Fidelitas - közölte a Fidelitas nemzetpolitikáért felelős alelnöke Budapesten.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Fidesz-frakció felháborítónak tartja, hogy azok "prédikálnak"  az oktatásról, akik kormányzásuk alatt több száz iskolát zártak be és több ezer pedagógust tettek utcára.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az országszerte ismert vállalkozót 66 éves korában érte a halál.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Elvégezték az ötszázadik szívtranszplantációt Magyarországon a Semmelweis Egyetemen, a műtéttel egy végstádiumú szívelégtelenségben szenvedő 24 éves férfi életét mentették meg.

Fotó: MTI, Máthé Zoltán

A migráció nem fog leállni, főleg olyan európai politikával, amely meghívót küld a migránsoknak - mondta az Országgyűlés elnöke a Soros-tervről tartott nemzeti konzultációval kapcsolatos lakossági fórumon Budapesten.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

"Messze vagyunk még attól, hogy megnyugodhassunk", korántsem múlt még el az a veszély, amelyet a dublini menekültügyi szabályozás reformtervezete és a menedékkérők Európai Unión belüli kötelező szétosztása jelent - jelentette ki Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár Brüsszelben, miután részt vett az uniós tagországok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozásán.

A Magyar Demokrata nyilatkozata

A Jobbik politikai kanyargásait, egymással ellentmondó nyilatkozatait bár nem tartjuk normálisnak, a mai politikai közállapotok részének tekintjük. Azt azonban ettől a kaméleonpárttól sem fogadjuk el, hogy gyávaságukat agresszivitással leplezzék.