Hírek

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Szent István a kereszténységet helyezte a magyar kultúra középpontjába, ez alapján bontotta ki a magyar értékeket - mondta az esztergom-budapesti érsek az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Ki van zárva, hogy külföldi támogatást vehessen fel és az alaptörvénnyel ellentétes tevékenységet folytathasson a Migration Aid párttá alakulása esetén - jelentett ki ifj. Lomnici Zoltán az Echo TV Napi aktuális című műsorában. Az alkotmányjogász ugyanakkor abszurdnak nevezte, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezet négy év múlva beszállhat a magyarországi választásokba. Véleménye szerint egyértelműen a milliárdos politikai befolyásszerzéséről van szó. 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Rendkívüli ülést tartott pénteken az Országgyűlés. A tanácskozást az LMP, a DK és független képviselők kezdeményezésére hívták össze az ápolási díj és a devizahitel-károsultak ügyének megtárgyalása miatt. A parlamentben meg sem jelent az összes kezdeményező. A Fidesz-KDNP és a kormány képviselői már korábban jelezték, hogy nem vesznek részt az ülésen.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd a hetek.hu-nak adott interjút, melyben fontos bejelentést tett - írja a sorozatwiki.hu weboldal.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Soros Györgyöt és hálózatát továbbra sem érdekli a magyar emberek akarata - írja közleményében a Fidesz-frakció arra reagálva, hogy párttá alakul a Migration Aid.

Fotó: Somfai Sándor

Sikeresen fordul a XXI. századi foglalkoztatási formák felé Pécs. Az egykori nehézipari központban évről évre újabb szolgáltató központok nyílnak, egyre magasabb szellemi hozzáadott értékkel. Decsi István alpolgármester szerint a befektetők az egyetem informatikai képzését, valamint az általános németnyelv-tudást tartják vonzónak.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Arató Gergely, a DK képviselője arról beszélt, hogy a kormány havi 30 ezer, kivételes esetben 58 ezer forinttal díjazza a családtagjukat ápoló embereket, ami annyi pénz, amit Mészáros Lőrinc 12 másodperc alatt keres meg. Hangsúlyozta: bár a Fidesz-KDNP most ígérget az ápolási díjjal kapcsolatban, de valójában szó sincs arról, hogy megértse ezeknek az emberek a problémáját, ahogyan nem érti a devizahitelesek helyzetét sem. 

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Az ENSZ háromféle becslést készített Magyarország várható népességének alakulásáról. A pesszimista becslés szerint 2100-ra a lakosság száma 3,9 millióra csökken, az optimista 6,5 millióval számol, és van egy olyan is, amely szerint 10 millióra emelkedik az országban élők száma. Ez utóbbival azonban nem érdemes foglalkozni, ugyanis ebben az esetben az ENSZ hárommillió migráns befogadásával számol - erről beszélt Bogár László közgazdász a Háttérkép tematikus adásában.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a rendőrségnél a UPC Magyarország, mert az elmúlt időszakban megszaporodtak a szolgáltatás átírásával kapcsolatos visszaélések - közölte az infokommunikációs szolgáltató csütörtökön.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A Fidesz-KDNP és a kormány nem vesz részt az ellenzéki pártok által péntekre összehívott parlamenti ülésen - közölte a nagyobbik kormánypárt frakciója csütörtökön az MTI-vel.

Oldalak