Hírek

Fotó: MTI, Bruzák Noémi

Az MSZP saját vesztébe sétál, és lassan végezni fog önmagával - hangzott el tegnap este az ECHO TV Angard című másorában.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Albánia európai uniós tagságának támogatásáról, migrációs kérdésekről és a vízgazdálkodási együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Áder János köztársasági elnök és Ilir Meta, az Albán Köztársaság elnöke szerdán a Sándor-palotában. Az albán elnök a magyar államfő meghívására érkezett hivatalos látogatásra Budapestre.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A kétoldalú kapcsolatok fejlődéséről, a határok védelméről valamint az Európai Unió balkáni bővítéséről is tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Ilir Meta, az Albán Köztársaság elnöke szerda délután az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Fotó: MTI, archív, illusztráció (szerk.)

Az LMP országos elnöksége egyhangú döntéssel listán szerzett országgyűlési mandátuma visszaadására kéri Hadházy Ákost, aki szerdán jelentette be kilépését a pártból és annak frakciójából.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A kormány az elmúlt nyolc évben kiemelten fontosnak tartotta a nyári táborok támogatását, legyenek azok Erzsébet-táborok, a határon túliak számára megtartott táborok, vagy éppen az egyházak által szervezett karitatív célú nyári táborok, hiszen ezek mindegyike közösséget épít, közösségi élményeket nyújt a résztvevők számára - hangoztatta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi államtitkára Nardán, ahol részt vett a szombathelyi egyházmegyei karitász tábor megnyitóján.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A kormány célja, hogy a családközpontú, demográfiai szempontokat szem előtt tartó gondolkodás az élet minden területén - politikában, oktatásban, gazdaságban, tudományos világban - jelenjen meg - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Jövőnk a gyermek - párbeszéd a családokért című konferencián.

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Kísérteties hasonlóságot lát a szocializmus és a kommunizmus, valamint a liberális demokrácia között Ryszard Legutko lengyel filozófus, a kormányzó Jog és Igazságosság pártjának európai parlamenti képviselője. A krakkói Jagelló Egyetem professzorával legújabb könyvének megjelenése alkalmából arról beszélgettünk, milyen veszélyei vannak a liberális demokráciának, és szerinte milyen lenne a kívánatos politikai berendezkedés.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt, archív, illusztráció

Két hasonló méretű táborra szakadhat a Jobbik, mert egy Toroczkai László által létrehozott új politikai erő az egykori radikális párt szavazótáborának felét is elcsábíthatja - összegzi kutatásának eredményét a Nézőpont Intézet.

Fotó: hirado.hu, képernyőkép

Az Európai Unió összehangolt támadássorozatot folytat Magyarország ellen, amelynek következő lépése, hogy a Fideszt ki akarják zárni az Európai Néppártból (EPP) - mondta Deák Dániel politológus, a Figyelő munkatársa az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Fotó: MTI/Mónus Márton, archív, illusztráció

A nemzetközi piacon versenyképesebbek lettek a magyar fesztiválok a támogatásuk növelése és áfájuk csökkentése eredményeként - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Oldalak