Azt üzenjük a hazai tőkéseknek, ne üljenek a babérjaikon: Görögország nincsen messze, mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke szombaton Budapesten, Kádár János sírjánál, a politikus halálának 26. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.A görög válságra „megoldás, kiút csak egy van: folytatni a harcot a tőke ellen, kilépni az Európai Unióból, népi, dolgozói hatalmat teremteni, megadóztatni a gazdagokat” – mondta, hozzátéve, „ha azt akarjuk, hogy a dolgozó emberekről szóljon az élet, akkor szocializmus kell”, amely fellép a tőke, a NATO és az EU ellen.

Pártja céljaként a politikus a békét, szociális, lét- és közbiztonságot is jelentő normális élet megteremtését említette, ahol mindenki tiszteletben tartja a világosan megfogalmazott értékeket és szabályokat, mindenki lehetőségei arányában viseli a közterheket, és az ország nem idegen érdekeket szolgál.

Bejelentette: pártja aláírásgyűjtést indít a normális élet megteremtése érdekében, hogy akár milliók támogatásával „mutassuk meg a világnak, hogy mi vagyunk többen”.

Thürmer Gyula mintegy százötven fős, zömében idősekből álló hallgatósága előtt arról beszélt: „Kádár János unokáig vagyunk”, az ő három évtizedes vezetése alatt jobb volt, és azok is boldogulhattak, akik nem értettek ugyan egyet a rendszerrel, de nem is lépett fel aktívan az ellen. 

MTI