Fotó: MTI/Kovács Tamás

A júliusi budapesti vizes világbajnokságon bizonyítaná be Verrasztó Dávid, hogy a tavalyi olimpiai szereplése csak egy kis „baki” volt.

A 400 méter vegyesen 2015-ben Kazanyban vb-ezüstérmes, egy évvel később Rióban azonban csak 12. Verrasztó a hazai világbajnokság úszóversenyeinek helyszínén, a Duna Arénában adott interjút az M1 aktuális csatornának. Az úszó elmondta, ez az egyik legimpozánsabb létesítmény, amelyben valaha a medencébe ugrott, s bízik benne, némi előnyt jelent majd számára, hogy itt tud felkészülni.

Hozzátette, valószínűleg az utolsó egy hónapra „kiköltöznek” majd annak érdekében, hogy visszatérve elkapja őket a világbajnokság hangulata.

Verrasztó Dávid riói szereplését csalódásként élte meg, mint mondta azt megelőzően gyakorlatilag három és fél évig nem úszott rossz időt, s azóta sem igazán tudja, mi történhetett Brazíliában. A többszörös Európa-bajnok sportoló megjegyezte, nem gondolta volna, hogy a játékokon a sikertelen 400 utáni visszalépése a 200 vegyestől ilyen komoly érzelmeket vált ki a szurkolókból. Azért sem, mert a visszalépés előre megvolt tervezve a 400 méter eredményének függvényében.

A hazai világbajnokságra kitűzött célokról azt mondta: „pofon egyszerű, a legjobbamat akarom megúszni, és bizonyítani szeretném magamnak, hogy csak egy kis baki történt Rióban.”

A Budapesten és Balatonfüreden sorra kerülő vizes világbajnokságot július 14. és 30. között rendezik, a versenyeket az M4 Sport közvetíti.

MTI