Ungvári Miklós második győzelmével bejutott a negyeddöntőbe, Gercsák Szabina vigaszágra került, Ungvári Attila pedig búcsúzott a varsói cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Fotó: mti, archív, illusztráció
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós a 73 kilogrammosoknál a 16 között Dmitrijs Fedosejenkovsszal csapott össze, és a háromszoros Európa-bajnok magyar – aki 36 évével a varsói küldöttség korelnöke – könnyedén elbánt lett ellenfelével. Három perc elteltével horogdobással vazaarihoz jutott, majd a balti dzsúdóst harmadszor is intették, ami az új szabályok szerint már leléptetést jelentett. Ungvári a nyolc között a várakozásokkal ellentétben nem Lasa Savdatuasvilivel találkozik – akitől kikapott a londoni olimpiai döntőben -, hanem a grúz cselgáncsozót „eltakarító” osztrák Lukas Reiterrel.
      
Az ifjúsági olimpiai bajnok Gercsák a 70 kg negyeddöntőjében a holland Sanne van Dijkével került szembe, akivel hasztalanul tusakodtak a rendes mérkőzésidőben. A ráadásban aztán a tavaly Eb-harmadik miskolci versenyző egy csípődobás következtében a földre került, ellenfele vazaarival nyert, így a 20 éves Gercsák a vigaszágon folytatja szereplését.
    
A Karvaly becenévre hallgató Ungvári Attila a 81 kilósoknál a grúz Zebeda Rekviasvilivel találkozott, akitől kikapott idén a párizsi Grand Slam-viadalon. A ceglédiek Eb-harmadikját kétszer is intették, majd a grúz földre vitte őt, és karfeszítést kezdeményezett, ahonnan már nem volt menekvés. Ungvári ezzel befejezte szereplését az Eb-n.

MTI