Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Hét érmet, közte egy aranyat szereztek a magyarok a győri 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) keddi versenynapján.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közösségi oldalának beszámolója szerint a cselgáncsozó Feczkó Csanád (50 kg) állhatott a dobogó felső fokára.

Másodikként a szintén dzsúdós Kardos Tímea (44 kg), az atléta Takács Boglárka (100 m síkfutás), illetve az úszó Zombori Gábor (100 m hát) zárt. Ezüstérmesként végzett 800 méteres gyorsúszásban Nagy Réka is, aki már harmadik érmét nyerte Győrben.

Mögötte Fábián Fanni csapott a célba harmadikként, s bronzérmes lett a 4×100-as vegyes vegyesváltó is Zombori Gábor, Böhm Sebestyén, Hadházi Dóra, Muzsnay Zsófia összeállításban.Így a magyar csapat az éremtáblázat második helyén áll az oroszok mögött három arany-, négy ezüst- és három bronzéremmel. A lány kézilabdázók sima meccsen nyertek a norvégok ellen 26-15-re, a fiúk viszont kiélezett találkozón 26-24-re kikaptak a horvátoktól.

A fiú kosárlabda-válogatott – amely a nyitófordulóban a törököktől kapott ki 96-64-re – ezúttal a litvánokkal szemben maradt alul 81-65-re. A lányok viszont fölényes, 87-38-as győzelmet arattak a csehek felett.

A házigazda röplabda-együttesek közül a fiúk nem tudtak szettet nyerni a csehek ellen, míg a lányok az oroszoktól kaptak ki hasonlóképpen.

A szombatig tartó viadalon tíz sportágban, 130 versenyszámban vetélkednek a 14 és 18 év közötti fiatalok. A győri eseményre ötven országból 2500 sportoló és 1100 kísérő érkezett, a magyar színeket 152 versenyző képviseli.

MTI