p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Times} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Times; min-height: 14.0px}

Ritka betegségben szenvedő betegeken és családjaikon szeretne segíteni Szigetvári Eszter és Őry István egy az Északi-sarkra induló kutyaszános expedícióval. 

Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A két vállalkozó szellemű fiatal április 5-én indul az ötnapos túrára, amelyen 330 kilométert kell megtenniük az örök hó birodalmában. Az expedíción való részvételt pályázat útján nyerték el. Túrájukra azonban virtuálisan minden jóérzésű honfitársunkat magukkal vinnék, akik készek rá, hogy egyet-egyet örökbe fogadjanak a 330 kilométerből. Az örökbefogadók a ritka betegeket segítő Mentőöv segélyvonal fenntartásához járulnak hozzá adományaikkal. 

A segélyvonal indulása óta ötszáz családnak nyújtott segítséget a betegség diagnosztizálásához, a kezelésekhez. Most azonban maga is az életben maradásért küzd, további fenntartásához egymillió forintra lenne szükség. 

A világon nagyjából 6-8 ezer ritka betegséget tartanak nyilván, minden százezredik embertársunkat érintheti e probléma. A nehezen diagnosztizálható, gyakran az életet veszélyeztető, többnyire genetikai eredetű megbetegedések elszenvedői zömmel kisgyerekek. Az érintett családoknak komoly segítséget jelent a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége által fenntartott segélyvonal.

Fenntartása érdekében a szövetség létrehozott egy adománygyűjtő honlapot, ahol bárki megteheti felajánlását. Magánszemélyek, munkahelyi közösségek és cégek felajánlását egyaránt várják a szervezők. A támogatók neve felkerül arra a zászlóra, amelyet Szigetvári Eszter és Őry István magával visz az expedícióra. 

Az adománygyűjtő honlap itt elérhető: http://kalandorok.rirosz.hu/ 

Nagy Ida