Képesnek tartja a feljutásra a magyar jégkorong-válogatottat Pásztor György, aki pénteken ünnepli 95. születésnapját.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció, szerk.

„A felkészülés függvényében elképzelhetőnek tartom, hogy szép sikerrel záruljon a világbajnokság” – fogalmazott az MTI megkeresésére a hazai, áprilisi divízió I/A-s vb előtt a nemzetközi sportéletben „Mr. Hockey”-nak nevezett Pásztor, aki 1933-ban, közel tízévesen választotta a jégkorongot.
    
„Ez a társaság képes arra, hogy felvegye a versenyt az ellenfelekkel, és nemes küzdelemben föléjük kerekedjen. Ha a Jóisten segít, természetesen a csapat minden mérkőzésén ott leszek” – tette hozzá Pásztor György, akit 2001-ben beválasztottak a sportág legendás alakjait tömörítő Hírességek Csarnokába (Hall of Fame). Kitért rá, továbbra is követi a hazai hokiélet fontos eseményeit.
    
A civil foglalkozását tekintve gyógyszerész Pásztor elmondta, jó állapotban van, bár jelenleg kisebb megfázással küzd. Ám betegsége alatt sem vett be gyógyszert, mivel továbbra is bízik az ágyas pálinka egészségügyi hatásaiban.
    
Mr. Hockey a Nemzetközi Jégkorong Szövetségben (IIHF) 1959-től 1982-ig képviselte Magyarországot. Ezt követően, 1994-ig az IIHF elnökségének tagja volt, és 23 éven át vezette az orvosi és doppingellenőrzési bizottságot.

(MTI)