A hideg víz sem jelentett akadályt a magyar férfi vízilabda-válogatott első összetartásán, amelyre az új szövetségi kapitány, Märcz Tamás irányításával került sor Szolnokon.

A szakvezető az M4 Sport hétfői, Sportreggeli című műsorában elmondta, az ünnepek után még nem tudták megfelelően visszamelegíteni a szolnoki uszoda vizét, amely ennek ellenére 10-15 perces bemelegítés után alkalmas volt az edzések megtartására.

„A célját elérte az összetartás, sőt, többet is kaptam a vártnál. Sok csapatból jött a húsz játékos, többen nagyon régen, vagy még soha nem vízilabdáztak együtt. Fontos volt, hogy engem és a stábomat is minél gyorsan megismerjék a februári Volvo Kupa előtt” – nyilatkozta a december 15-én megválasztott szövetségi kapitány az edzőtáborról, ami csütörtöktől vasárnapig tartott.

Hozzátette, egyszerű taktikai helyzeteket, technikai részleteket gyakoroltak, amelyekben játékosai napról napra előreléptek, és a fizikai felkészültségükkel is elégedett.

A mostani keret tagjain kívül további öt-hat tapasztalt játékosra – például Varga Dánielre, Varga Dénesre, Hosnyánszky Norbertre és Hárai Balázsra – is számít a jövőben, ők már a februári Volvo Kupán is szerepelhetnek.

„Motivált játékosokat szeretnék, akarjanak jönni a válogatottba és menni a világbajnokságra, érezzék benne a kihívást” – mondta a 2017-es magyarországi vizes vb kapcsán Märcz.

MTI