Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Ferencváros két góllal legyőzte a vendég Újpestet az OTP Bank Liga zárófordulójában, a címvédő zöld-fehér együttes ezzel a negyedik helyet szerezte meg a bajnokságban. Az Újpest vereségével hetedik pozícióban zárt.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:

Ferencváros – Újpest 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, 10 341 néző, v.: Farkas Ádám

gólszerzők: Hajnal  (32., 11-esből), Varga R. (60.)

sárga lap: Dilaver (17.), Kleinheisler (63.), Moutari (73.), Lovrencsics (90.), Hajnal (90.), Nalepa (92.) illetve Pávkovics (31.), Balogh B. (40.) , Kálnoki-Kis (53.)

     

Ferencváros:

Holczer – Dilaver, Nalepa, Leandro (Hüsing, 81.), Lovrencsics – Koch (Cukic, a szünetben), Hajnal – Varga R., Kleinheisler (Csernik, 70.), Moutari  – Radó

     

Újpest:

Balajcza – Szűcs K., Pávkovics, Kálnoki-Kis, Mohl (Balázs 20.) – Sankovic (Cseke, 67.), Windecker – Hazard (Perovic, 67.), Balogh B., Bardi – Andric

A negyedik helyen álló Ferencváros úgy kezdte a mérkőzést, hogy csak győzelme esetén van esélye arra, hogy bronzérmesként zárja a bajnokságot. Az Újpest számára az volt a tét, hogy idegenbeli diadalával a hetedik helyről akár az ötödikre ugorhat előre.

A több kulcsjátékosát – Dibusz, Gera és Böde – nélkülöző hazai együttes kezdett aktívabban, de helyzetekig csak a félidő közepén jutott el. A ferencvárosi fölény akkor érett góllá, amikor a csapatkapitánnyá előlépett Hajnal értékesítette a Radó buktatásáért megítélt büntetőt. Az újpestiek eléggé passzívak voltak, az első játékészben egyetlen lövést sem küldtek Holczer kapujára.

Szünet után beleerősített ugyan az Újpest, negyedóra elteltével mégis a Ferencváros növelte előnyét, sőt, ezután további gólokat is szerezhetett volna. Kettős cserével próbált frissíteni a vendégek edzője, Nebojsa Vignjevic, de ez sem hozta meg a várt eredményt, s még szépítésre sem futotta az újpestiek részéről a végére forró hangulatúvá vált mérkőzésen.

MTI