Ezüstérmet nyert a magyar csapat a női kardozók Salt Lake Cityben rendezett világkupa-versenyén.

Fotó: MTI, archív

A Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, László Luca összeállítású együttes a 16-os táblán kapcsolódott be a küzdelmekbe és ott 45-39-re múlta felül a japánokat. Ezután a negyeddöntőben nagy bravúr következett a világranglistán második oroszok ellen úgy, hogy a harmadik párban Márton 8-1-re lépte le Szvetlana Seveljovát, majd 40-39-es vezetés után Pusztai 5-1-re verte az egyéni rangsor éllovasát, Szofija Velikaját, így a vége 45-40-lett.

Az elődöntőben sem tudták megállítani a magyarokat. Az olaszok ugyan a negyedik pár után 20-13-ra vezettek, onnantól viszont mindegyik asszót elveszítették, s végül 45-37-re kikaptak. A nyolcadik párban Márton 8-1-re verte Irene Vecchit, az utolsóban pedig Pusztai 5-1-re Rossella Gregoriót.

A döntőben a tavaly világbajnok franciák következtek, akik szoros küzdelemben 45-42-re nyertek. Ezúttal Katona és Pusztai nyújtott kiemelkedő teljesítményt – a magyar szövetség beszámolója szerint.

Az egy nappal korábban véget ért egyéni versenyben Márton ezüstérmes volt, Pusztai pedig hetedik lett a 161 fős mezőnyben.