Az olimpiai bajnokok alkotta, korosztályában világbajnok magyar férfi vízilabda-csapat, a Millennium Masters döntetlenre végzett a korábbi külföldi klasszisok alkotta világválogatottal a Duna Arénában, a keddi XIXO Waterpolo All Star Gálán.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Eredmény:

Millennium Masters – Világválogatott 5-5 (3-1, 0-0, 1-2, 1-2)

Varga T. 2, Benedek, Biros, Kiss 1-1, illetve Garbuzov 2, Csomakidze, Sapic, Zinnurov 1-1

A játékosok bevonulását az általuk választott zenével IDE kattintva nézhetik meg az M4Sport oldalán. 

Hazai részről a nemzeti együttest háromszor olimpiai bajnoki címig vezető szövetségi kapitány, Kemény Dénes irányította, tizenöt – negyven év fölötti – ötkarikás aranyérmest felvonultató gárda, vele szemben pedig az egykori nagy ellenfelekből összeállt nemzetközi alakulat ugrott medencébe. Utóbbiban hét nemzet vízilabdázói, köztük négy olimpiai bajnok kapott helyet a spanyol Daniel Ballart, s három horvát, Igor Hinic, Dubravko Simenc és Frano Vican személyében.

A Duna Arénában telt ház, 5200 néző előtt a szövetségi kapitányként Jugoszlávia, Olaszország és Horvátország csapataival olimpiai aranyérmes horvát Ratko Rudic vezényelte ellenfél szerzett vezetést a grúz Revaz Csomakidze révén, amire még az első negyedben háromszor is válasz érkezett: a tavalyi budapesti masters világbajnokságot a 40 év felettiek kategóriájában megnyerő Millennium Mastersből Benedek Tibor, Biros Péter és Kiss Gergely volt eredményes (3-1).

Az első magyar gólszerző: Benedek Tibor

Az emlékképek megállíthatatlnul törnek fel: az első magyar gól Kásás Tamás és Benedek Tibor összjátékának eredménye.

Gepostet von M4Sport am Dienstag, 31. Juli 2018

A második negyedben nem született gól, a harmadikban a szerb Aleksandar Sapic jóvoltából közelebb zárkózott a rivális. Varga Tamás visszaállította a kéttalálatnyi különbséget, az orosz Irek Zinnurov azonban megint csökkentett a hátrányon (4-3).

Klasszikus gólöröm

Ahogyan azt kell: a labda a ficakban, Varga Tamás mutatóujja a magsaban és egy klasszikus gólöröm a medence szélén.

Gepostet von M4Sport am Dienstag, 31. Juli 2018

A befejező játékrészben az orosz Szergej Garbuzov egyenlített, majd ugyanő talált be, s a világválogatott átvette a vezetést 5-4-re. Varga Tamás a hajrában centerből egyenlített, döntetlenre mentve a találkozót.

A keddi gálán a magyar csapatot a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán; a két ötkarikás arannyal rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a 2000-ben, Sydneyben aranyérmes Kósz Zoltán, Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt alkotta.

XIXO Waterpolo All Star Gála

Felejthetetlen élményben volt részünk tegnap este a Duna Arénában. Köszönjük, hogy velünk voltatok:) #MillenniumMasters #XixoWaterpoloAllStarGála #waterpolo #vízilabda #DunaAréna

Gepostet von Millennium Masters am Mittwoch, 1. August 2018