Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A lólengés londoni olimpiai bajnoka, Berki Krisztián egy év után a tornászok szombati országos szerbajnokságán versenyzett ismét, és aranyérmet nyert.A magyar szövetség tájékoztatása szerint rendkívül sokan voltak kíváncsiak az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki visszatérésére, aki telt ház előtt mutathatta be gyakorlatát a budapesti Tornacsarnokban. 
    
„A végén ugyan hibázott, leesett a szerről, de így is a nevéhez méltó elegáns bemutatóval tért vissza” – áll a beszámolóban.
    
„Nagyon vártam ezt a viadalt, és bevallom őszintén, izgultam is. Kicsit ideges voltam, feszült csend lett a teremben, amint a lóhoz léptem. Általában ki tudom zárni a külső zajokat, de most még a zenei váltásokat is hallottam a nagy csönd miatt. Szerencsére, amikor elindult a gyakorlatom, ez megszűnt, és sikerült megnyugodnom” – nyilatkozta Berki Krisztián.
    
Hozzátette: jól halad a felkészüléssel, amit januárban kezdett el. 
    
„A műtött vállam mindent érez, minimális fájdalmaim vannak, de teljesen jól működik. Bár a végén rontottam, de sikerült nyernem, aminek nagyon örülök. Hosszú távú terveim között szerepel, hogy indulok a tokiói olimpián, ehhez viszont az kell, hogy minél több versenyen részt tudjak venni. Még vissza kell rázódnom, de úgy érzem, jó úton haladok” – mondta Berki.
    
Lovon a korábbi Grand Prix-győztes Kállai Zoltán végzett a második helyen, aki vállműtéte miatt szintén régóta, másfél éve nem versenyzett.
    
A nőknél a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina második lett ugrásban, a riói ötkarikás játékokon indult Kovács Zsófia pedig győzött felemáskorláton.
    
Az országos szerbajnokság vasárnap 10.30-tól folytatódik.
    
Eredmények, országos szerbajnokság:
    férfiak:
    talaj:
1  Vágner Levente (FTC Ybl Tervező) 14.250 pont
2. Fehér Márk (FTC Ybl Tervező) 14.150
3. Babos Ádám (FTC Ybl Tervező) 13.950
    lólengés:
1. Berki Krisztián (UTE) 14.900
2. Kállai Zoltán (BHSE) 14.800
3. Vágner Levente (FTC YBL Tervező) 14.650
    gyűrű:
1. Tálas Bence (Vasas SC) 14.600
2. Vágner Levente (FTC Ybl Tervező) 13.800
3. Babos Ádám (FTC Ybl Tervező) és Scweigert Dávid (FTC Ybl Tervező) 13.650
    nők:
    ugrás:
1. Dévai Boglárka (Delfin SI SE) 13.675
2. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 13.525
3. Divéky Luca (KSI SE) 13.025
    felemáskorlát:
1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 13.400
2. Dévai Boglárka (Haladás SE) 11.100
3. Divéky Luca (KSI SE) 11.000

MTI