Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Az Eurojackpot e heti főnyereménye bruttó 90 millió euró, azaz több mint bruttó 29 milliárd forint, amely nemcsak az Eurojackpot, de a hazai lottójátékok tekintetében is az elérhető legnagyobb főnyereménynek számít. Ráadásul az Eurojackpot hazai története során soha nem fordult még elő ilyen hosszú ideig tartó főnyeremény-halmozódás. 

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Magyarország 2014-ben csatlakozott az Eurojackpot forgalmazásához, azóta a mostani a nemzetközi lottójáték leghosszabb főnyeremény-halmozódási időszaka. Legutóbb 2018. március 23-án vitték el a főnyereményt, az ezt követő 14 hét során egyetlen játékos sem ért el 5+2-es találatot.

Ez a magyar lottójátékosok közül utoljára annak az igencsak szerencsének mondható honfitársunknak sikerült, aki 2017 februárjában 5+2-es találatának köszönhetően a magyar lottótörténelemben elért legnagyobb főnyereménynek, bruttó 5,9 milliárd forintnak örülhetett. 

Az Eurojackpoton azonban nemcsak a telitalálatok érnek sokat: a játék hazai bevezetése óta minden évben született 5+1-es magyar találat, legutóbb a múlt hónapban vihette haza egy honfitársunk a magyarországi lottójátékok modernkori történetének legnagyobb, nem telitalálatos szelvényért fizetett nyereményét, közel 1,5 milliárd forintot. 

Az Európa 18 országában forgalmazott Eurojackpot továbbra is nagy népszerűségnek örvend a hazai játékosok körében, akik nagy izgalommal várják hétről hétre a sorsolásokat. A játék múlt havi (660 forintról 680 forintra történő) árváltozása pedig egyben azt is jelenti, hogy a forintban meghatározott nyeremények értéke is magasabb lett, azaz nőttek az alsó nyerőosztályok nyereményei. A forintban meghatározott nyeremények értéke ugyanis az új, megemelt szorzóval kerül kiszámításra.