Fotó: MTI/Balaton József, archív

A magyar chocoMe Kft. kávés-mogyorós Raffinée terméke bekerült a világ legjobb 50 élelmiszere közé a héten zárult Great Taste Award versenyen Londonban – közölte az édességgyártó cég az MTI-vel. A Donum Terrae Kft. tökmagolaja szintén nyert a verseny honlapja szerint.

Az eseményen TOP50 Foods díjjal ismerték el a termékeket.

A csokoládét gyártó tájékoztatása szerint magyar termék soha nem ért el még ekkora sikert a Great Taste Award versenyek történetében. A világ 50 legjobb élelmiszere díjazottjai között az idén három csokoládé termék szerepel, amelyből kettő egy gyártóhoz tartozik.

Közölték, a chocoMe csokoládék a világ 31 országában érhetők el.

Az idei versenyre több mint 12 ezer termékkel neveztek a világ több országából. A versenyre, több kategóriában, olyan csomagolt élelmiszerrel lehet nevezni, ami a fine food minőségbe sorolható. A terméket 400 zsűritag teszteli úgy, hogy a vakkóstoláson csak az íz alapján rangsorolják az élelmiszert.

A chocoMe árbevétele 2015-ben mintegy 465 millió forint, míg tavaly már csaknem 620 millió forint volt. A vállalkozás nyeresége 2015-ben 62 millió forint, tavaly pedig 64 millió forint volt.

MTI