Az Oscar- és Golden Globe-díjas brit színész képtelen feldolgozni, hogy hazája kilép az Európai Unióból, ezért olasz állampolgárságért folyamodott.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az olasz hatóságok már hivatalosan is bejelentették, hogy Colin Firth megkapta az olasz állampolgárságot, olasz származású felesége után – írja a BBC.
A színész így kettős állampolgár lett: brit útlevelét is megtarthatta.

Az olasz állampolgárságot “a bizonytalanság” miatt igényelte azután, hogy a brit polgárok megszavazták az ország kilépését az Európai Unióból.
Akkor Firth azt nyilatkozta egy ausztrál lapnak: “Számomra ez egy felfoghatatlan mértékű tragédia. A Brexitnek egyetlen pozitív hozadéka sincs. Sok kollégám, mint például Emma Thompson, hozzám hasonlóan lelkes európaiak, és képtelenek vagyunk elhinni [a szavazás eredményét]”.
A színész az EU-hívő liberális demokraták támogatója volt egészen addig, amíg azok megváltoztatták álláspontjukat a tandíjakkal kapcsolatban, amit Firth “mélységesen kiábrándítónak” nevezett.

Azt állította, hogy olasz felesége, Livia Giuggioli brit állampolgárságért fog folyamodni, két gyermekük pedig már most kettős állampolgár.
“Soha nem gondolkoztunk igazán azon, hogy különböző útlevelünk van” – mondta Firth. – “De most, hogy ilyen nagy a bizonytalanság, azt gondoltuk, van értelme, hogy mindennyiunké ugyanolyan legyen”.
A család az év nagy részében továbbra is Londonban él, bár többször vakációznak Olaszországban.

(demokrata.hu)