Róma után Nápolyt is hótakaró fedte be kedden, amely megbénította a légiforgalmat és a vasúti közlekedést is. A rendkívüli hidegben egy hajléktalan megfagyott a milánói vasútállomáson. 
 

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Havazásra ébredt Nápoly és térsége. A ritkán eső hó megbénította a tömegközlekedést, a vasúti forgalmat és néhány órára lezárták a Capodichino nápolyi repülőteret. A dél-olaszországi városban zárva tartanak az iskolák és a hivatalok is. Hó fedi a Vezúv vulkánját is. A nápolyi piacon tréfából egy euróért árulják az előre megformázott hógolyókat. 
    
Második napja szünetel a tanítás Rómában is, ahol a hétfői sűrű havazás után megérkezett a fagy. Zárva tartanak a közhivatalok és akadozik a forgalom a jeges utak miatt. Hó alatt van Közép- és Dél-Olaszország nagy része is.   
    
A leghidegebbet, mínusz 36 Celsius-fokot a Mont Blanc-hegy olasz részén mérték. A milánói központi pályaudvaron a keddre virradó éjszaka egy negyven éves hajléktalan férfi megfagyott.
    
Csütörtöktől Itália északi részén újabb hidegfrontot várnak, miközben Rómában és délebbre az előrejelzések szerint afrikai meleg levegő érkezik sok esővel. 

(MTI)