Földrengés volt Miskolcon vasárnap kora este, az első órákban négy kisebb kárbejelentés érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, sokan jelezték, hogy érezték a jelenséget.

Az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-vel azt közölte, vasárnap helyi idő szerint 17 óra 39 perckor a Richter-skálán mért 3,2-es magnitúdójú földrengés pattant ki 10 kilométeres mélységben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolc közelében. A földrengést a lakosság érzékelte, az első adatok szerint Alsózsolca, Felsőzsolca, Kistokaj, Miskolc, Miskolctapolca, Onga településeken.

A katasztrófavédelmi igazgatóság közlése szerint a borsodi megyeszékhely szirmai városrésze térségben érzékelték főleg a mintegy 4-5 másodpercig tartó földmozgást, de azt Miskolc belvárosában élők is tapasztalták.

Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: az eddig beérkezett 4 kisebb kár közül az egyik Sajóládról érkezett, ahol egy kémény összedőlt. A további bejelentések ingatlanok falrepedéséről szóltak.

MTI