A magyar családok 243 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak jövőre, mint az idén, a családtámogatások így összességében 1743 milliárd forintra emelkednek a 2017. évi költségvetésben – közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárral közösen tartott tájékoztatót. Az államtitkárok azt hangoztatták, hogy a jövő évi költségvetésnek mindenki – a jövedelmi viszonyaitól függetlenül – a nyertese lesz, a rosszabb és a jobb anyagi helyzetben lévő családok is.

Novák Katalin tájékoztatása szerint jövőre a kétgyermekes családok adókedvezménye tovább nő és 30 ezer forintra emelkedik a jelenlegi 25 ezerről. A családi adókedvezmény keretösszege 277 milliárd forintra emelkedik, ez 8 százalékkal több, mint az idén – fűzte hozzá. Ez azt jelenti, hogy a legalacsonyabb jövedelmű csaknem 110 ezer család teljes egészében megőrizheti a bruttó jövedelmét – mondta az államtitkár.

MTI