A helyi tarifával hívható kékszámok megszűnése miatt változik a Mávdirekt telefonos elérhetősége – közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A vasúttársaság telefonos ügyfélszolgálata július elsejétől a +36 (1) 3 49 49 49-es hívószámon érhető el belföldről. Június 30-ig még mindkét szám hívható, azután – három hónapon át – a telefonálót automata hangbemondás tájékoztatja a kék szám megszűnéséről és az új elérhetőségről. Az új hívószám 1-essel kezdődő, normál tarifájú budapesti számnak felel meg.

A MÁV közlése szerint a szolnoki központban több mint harminc vasutas ad éjjel-nappal azonnali tájékoztatást a leginkább menetrenddel és díjszabással kapcsolatos napi 1700 telefonhívásra és 70 e-mailre.

Az érdeklődés péntekenként és a nyári időszakban a legintenzívebb, de az elmúlt két hétben a labdarúgó Európa-bajnokság magyar mérkőzéseinek szünetében is megszaporodtak a hívások. Az utasok néha még hívás közben is kommentálták a mérkőzés pillanatnyi állását. Tipikus célállomások lettek a francia stadionok városai, az oda irányuló vasúti utazások és menetjegy árak iránt az átlagosnál sokkal többen érdeklődtek.

MTI