Még lehet jelentkezni a szolnoki Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba, ahol mintegy 80 tanár várja a különböző hangszeres, kezdő és haladó zenészeket – hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

A táborban több különböző zenei témakörben tartanak majd oktatást: többek között basszusgitár, billentyűs hangszerek, dalszerzés, dob, ének, gitár, hangszerelés, hangszerépítés, hangtechnikai ismeretek, rádiózás, stúdiózás, szerzői jogok, zenekari képzés és zeneterápia – mondta el Andrásik Remo, a program szervezője a műsorban.
    
Kiemelte: a táborba bárki jelentkezhet, aki szereti a zenét, nem szükséges semmilyen előképzettség, hiszen kezdő és haladó szinten is tartanak órákat. Többek között a gitárt Lukács Péter és Andrásik Remo, a basszusgitárosokat Hudák Attila és Szappanos György, a dobosokat Sümegi Tamás és Fekete Szilárd, az éneket Pacziga Linda, a billentyűsöket Nagy János és Szabó Károly tanítja majd.
    
A tábor első napján 36 zenekart hoznak létre, a résztvevők minden nap más-más stílusú feladatokat kapnak, így azt is kipróbálhatják, hogy melyik zenei stílus áll jól nekik, miben érzik jól magukat.

(MTI)