Polt Péter legfőbb ügyész hivatala előtt tüntetett az Együtt a Quaestor-károsultakkal csütörtökön Budapesten.Az ellenzéki párt azt kifogásolja, hogy a brókerbotrány vádiratát még nem dolgozta át az ügyészség a bíróság felszólítására, pedig ha nem nyújtják be a szükséges hiánypótlást, akkor május végén megszűnik az eljárás. Egyúttal a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak költései ellen is tiltakoztak.

A megmozduláson Pápa Levente, az Együtt alelnöke azt mondta, hogy a legfőbb ügyész a legfőbb bűnsegéd. Úgy fogalmazott: a vádirat egy „fércmű”, amelyet szinte lehetetlen, hogy határidőre rendbe hoz az ügyészség.

A politikus felszólította Polt Pétert, hogy meg ne próbálja „elsikálni az ország legnagyobb tolvajának”, Tarsoly Csaba volt Quaestor-vezetőnek az ügyét. Hozzátette: a legfőbb ügyész kezei alatt „elhal” minden olyan feljelentés, amelyet fideszes politikus ellen tesznek.

Kálmán-Pikó István Quaestor-károsult arról beszélt: nem hagyják, hogy az ügyészség „elszabotálja” a Quaestor-ügyet.

A vádirat mégsem volt világszínvonalú munka, mint ahogyan azt Ibolya Tibor fővárosi főügyész mondta. Az ügyészség hibái miatt Tarsoly Csaba enyhébb büntetést kaphat – fűzte hozzá, megjegyezve: politikai motivációt is lát az ügyben.

A tüntetésen néhány százan vettek részt. Jelen volt Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke, valamint Juhász Péter, a párt alelnöke is.

A demonstrálók a többi között azt skandálták: „Börtönbe!”, valamint „Nem hagyjuk!”. Kifeszítettek egy molinót is, amelyen a „Meg ne próbáld, Polt Péter!” feliratot lehetett olvasni.

MTI